Şimdi Ara

[Fenerbahçe 2016/2017 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (2480. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
70.587
Cevap
163
Favori
1.809.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24782479248024812482
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.

    Derbiden sonra birçok program izledim. Hepsi Galatasaray'ın çok kötü oynadığı söyledi. Bizim hakkımızı veren kimse görmedim. Oyun planımızı kusursuz uyguladık. Bu planı kusursuz uygularken de 2 önemli oyuncumuz yoktu. Olmayan oyunculardan biri takımın hücum lideri. Bruma'ya yapılan kademeli savunma, Sneijder'in kendi yarı sahasına kadar püskürtülmesi... Bunları söyleyen 1 kişi bile yoktu. Neyse çokta önemli değil ama hakkımızın çok az verildiğini söyleyeyim.

    Galatasaray maçı hakkında birkaç şey söyleyeyim. Final paslarını hiç doğru yapamadık. Final paslarını doğru yapamadığımız içinde girdiğimiz pozisyon sayısı haliyle düştü. Çok rahat 4-5 e gidecek maçtı ama final paslarında hep yanlış tercih yaptık. Alper'i maçta beğensem de Lens olsaydı bu maçın hikayesi çok daha farklı olurdu. Verilen boşlukları Alper çokta iyi kullanamadı. Volkan Şen'i baya tutarım ama bu maçta baya vasat kaldı. Birçok pozisyonda birebir kalmasına rağmen rakiplerini net şekilde geçemedi. Bildiğimiz Volkan Şen olsaydı daha farklı kazanmamız kuvvetle muhtemeldi. Sow'u çok beğendim. Fazla bahsedilmiyor ama muazzam oynadı. Geldiğinden beri en iyi maçı olabilir.

    Şu anda kendimize eş ve bizden güçlü takımlara karşı tutan bir oyun planımız var. Bizim sıkıntımız bizden zayıf takımlara karşı ne yapacağımız. Rize maçı Beşiktaş maçından daha zor geçecektir. Rize topu bize verip, savunmada bekleyecek. Kapalı savunmalara karşı baya sıkıntı yaşıyoruz. 0-0 da baya zorlanıyoruz ama Demirkol'un dediği gibi 1-0 ı çok iyi oynuyoruz. Rize maçında erken gol bulmamız lazım. Aatif son haftalarda bir nebze çare oldu. En azından devre arasına kadar bu şekilde devam eder umarım.

    İyi de zaten Türkiye'de bunları görecek kaç tane yorumcu var ki. Televizyonlarda yorum yapanların %95'i en fazla çok iyi oynadı, çok kötü oynadı, iyi mücadele etti, şu şunun hakkında şunu söylemiş, şu yönetici istifa ediyormuş gibi şeylerdir. Ben yıllar önce televizyon programlarını izlemeyi bıraktım, Mehmet Demirkol gibi 1-2 kişi dışında kimseyi dikkate almıyorum(Rıdvan yalakası da dahil). Çok ciddi bir şekilde söylüyorum bu veya bunun gibi 1-2 forumda mantıklı yorum yapanların sayısı tüm televizyonlarda yorum yapanlardan daha fazla. Zaten bu adamlar futboldan gerçekten anlasa futbolumuz bu kadar rezil durumda olmazdı. Rakipleri açma konusunda şuan tamamen Atıf ve Volkan'a kalmış durumdayız. Sow ve Alper'in GS maçı performansları iyiydi ama ikisi de çok istikrarsız. Eğer Atıf ve Volkan güçlü bir şekilde oynarsa Lensle birlikte hiçbir sorun yaşamayız. Ama özellikle Volkan bu aralar çok dağınık, Lens'in de dönmesiyle 2-3 maç dinlendirilmeli. Atıf-Lens ve Alper/Stoch/Sow(üçünden birisi) üçlüsü ile iyi performans gösterebiliriz. Atıf olmasa da Zorya maçı biraz fikir verecektir, deplasman olması sebebiyle Rize maçı daha zor geçer ama istekli oyun görürsek ben bundan sonrası için umutlanırım. Zaten her zaman söylerim bu ülkede kaliteye çok gerek yok, istekli ve güçlü olmak yeterli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brkfba7171

    Bjk maçında napacaz diyenler olmuş. Taraftar tam kadro olsun şu ekip sahada olsun yeter be



    Sal Doğuya Terörü Bitirsin

    Kjaer Skrtel RVP 30m euro
    BJK 11 i 60m euro
    Fazla söze gerek yok bence




  • Fenerbahçe Galatasaray'ı derbide ceza sahasına sokmadığı için Disiplin Kuruluna sevk edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rize maçında Skrtel sınırda olduğu için stoperde Topal oynasın.
    Ozan iyileşecek gibi ozan-souza-alper orta üçlü
    kanatlar sow-aatif
    ileri uçta rvp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caner-Medley

    Hocam elbette var. Hatta benim içinde fersah fersah önde Dick taktik bilgisi konusunda. Vitor vasıfsız, köylü kurnazi, hiç bir anlamda Fenerbahçe'ye yakışmayan biriydi. Şükür kurtulduk. Artik ismini bile anmamak lazım da yazılıp ciziliyor malum.

    Ben arkadaşa cevap verirken "hadi teknik bilgisini bir tarafa bırakalım" tarzında cevap vermiştim hocam. Dick ilk geldiğinde demişti Kasım ayında Fenerbahçe'yi görün diye. Adam o kadar sistemli takım 5 te 5 yaptı. Azizde memnunmus. Şahsen bir yıl daha uzatilmali. 2018 de Ali Koç ve ekibi daha iyi planla geleceklerdir

    Biri vasıfsız, köylü, diğeri Kurt hoca

    Tamam Vitor'u sevmeyebilirsiniz ancak bu tür tabirler yakışmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • himone H kullanıcısına yanıt
    Hocam Sow'la falan takım makım açılmaz. Tamam bir maç iyi oynadı ama pozisyonlara bak hepsi geniş alan. Sow çevik bir adam ama topa hiç hakim değil. Dar alanda Emenike'den bile kötü iş yapıyor. Aslında 4-4-1-1 şeklinde Fernandao ilerde Van Persie arkada, Lens Sağ Sol alper şeklinde olsa daha çok iş yaparız bence. Van Persie harika bir gizli forvet hem de ayakalrda müthiş olmadı oyun kurar. Uzun topu fernandao'ya at, İndirsin Persie'ye Persie kullansın topu. Saracoğlunda galibey almak zorlaşıyor bence. Gelip kapanan takımı bir tek uzun topla açıyoruz. Lens bir de iş yaparsa... Ona da önlem alırlar.
  • Ne anladık bu tablodan. Çalıştıgi takımlara ve ligleri karsilastirmak gerek. Porto da Olympiakosta bu istatistikleri herkes kasar. Boasta müthişti. Gördük diğer liglerde.

    Normalde kötü sözler sarfetmem. Ama dediğim iki özelliği de taşıyor. Ben yoruldum hocam. Bundan sonra Vitor konusunda sizinle fazla tartışmak istemiyorum. Diğer futbol konularında konuşacaksaniz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005'ten beri bilinçli olarak futbolu yakından takip ederim şimdiye kadar bu kadar övündüğüm stoper ikilisi olmadı. Lugano-Edu, Yobo-Lugano'da sağlamdı ama Skrtel- Kjaer bambaşka. Skrtel hele mükemmel bir karakter. Takım için kendini en fazla parçalayan oyuncumuz. Helal olsun aldığı paralar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caner-Medley

    Ne anladık bu tablodan. Çalıştıgi takımlara ve ligleri karsilastirmak gerek. Porto da Olympiakosta bu istatistikleri herkes kasar. Boasta müthişti. Gördük diğer liglerde.

    Normalde kötü sözler sarfetmem. Ama dediğim iki özelliği de taşıyor. Ben yoruldum hocam. Bundan sonra Vitor konusunda sizinle fazla tartışmak istemiyorum. Diğer futbol konularında konuşacaksaniz olur.

    Dostum ben de yoruldum ancak insanımızdaki çelişkiyi çözemiyorum, birine vasıfsız diyorsun, diğerini sürekli övüyorsun, nasıl karşılaştırayım iki hocayı ? Fenerbahçe kariyerlerini karşılaştıralım o zaman

    Advocaat dönemi Fenerbahçe lig'de 11.hafta 21 puan toplamış 23 gol atmış, 10 gol yemiş

    Vitor Pereira dönemi Fenerbahçe lig'de 11.hafta 24 puan toplamış 16 gol atmış, 9 gol yemiş(3 tanesi zaten skandal BJK maçından)

    Birinin elindeki kadro yepyeni(vitor), diğerinin elinde daha alternatifli ve daha uyumlu bir kadro var bir de...(advocaat)

    soruyorum güzel kardeşim, bak biri daha iyi demiyorum, sadece soruyorum biri kurt hoca, çok iyi hoca olurken diğeri vasıfsız, köylü nasıl oluyor ? bana bunun cevabını verirsen söz veriyorum ben de Vitor'a vasıfsız diyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caner-Medley

    Ilk olarak kadroyu oluşturan Vitor. Hücum oynayalım diyip doğru adamları almayan isim kendisi. Ikincisi geçen sene bu oyunu oynayamiyordu Fenerbahçe. Evet top kazanan takım kimliği vardı. Ama top ayağına geçtikten sonra hızlı oynamıyorduk. Izleyiciyi sıkan, Daha çok geriden pasla oyun kuran. Bunu haliyle beceremeyip , uzun top oynayan bir takım vardı . Şimdi doğru kontra yapmaya çalışan bir takim. Bunun etkenlerinden birincisi benim açıdan fizik kapasitesi. Ikincisi ise takım olmak. Geçen sene bir bütün değildik. Bursalilar bir cephe, Portolular bir cephe. RVP tek tabanca. Bütünlük mevcut değildi. RVPye pas dahi vermiyordu Volkan. Şimdi ise hep birlikte , müthiş bir birliktelik hakim. Bu da sahaya olumlu yansıyor. Bunda Aslan payı Dickin. Volkan Demirel açıklama yaptı "Dick oyuncu kazanma da müthiş , Sanki elinde sihirli değnek var " Takımda mutsuz adam yok. Herkes maç sonu birbirine sarılırken gözlerinin içi gülüyor. Teknik taktik açıdan bariz fark yok geçen seneden Evet. Ama en büyük fark takım olgusu. İşte bu sebeple Vitor, Dickin tırnağı olamaz.

    hocam baştan yanlış anlatmışsın sen gerçekten oyuncuları vitorun aldığınımı sanıyorsun ? belki 1-2 bütçenin çoğunu aziz kendisi kullandı(kjaer,rvp,nani) bence vitoru teknik direktörlük manasında sorgulamak için başka bir avrupa klubünde görmek gerek bunlarla birlikte şu dediklerinize tamamen katılıyorum takımı birlikte tutamıordu oyuncu idare edemiyordu hatta söz geçiremeyen bir adamdı kendimde ekleyecek olursam elindeki oyuncular iyi bir kadro kurup kendi sistemini gayet güzel oynatıyordu ama oyun içinde oyuna skora bağlı olarak yön veremiyordu ve felaket derecede kötü oyuncu değişiklikleri vardı




  • Juan Mata zu Fenerbahce ?
  • Vasıfsız olması
    1)Takıma kondisyon yüklenmemesi, fizik kapasitelerinin düşük olması oyuncuların.
    2)Felaket oyuncu değişiklikleri oyunu okuyamamasi ( 2-2 Celtic maçında Ba'yi alması, Ziraat finali RVP çıkarması 45. Dk Vs vs.)
    3)Takımda birlik oluşturamamasi (Nani,Diego,RVP açıklamalari)
    4)Shaktar maçında takım ivme yakalamışken attirmasi kendini)
    5)Ozandan 10 numara yapmaya çalışması
    6)Hayatında doğru dürüst 3 lu savunmada oynamamış Topal,Roman,Kjaeri en kritik ilk resmi maçta oynanması.

    Köylü olması
    1)Hücum oynayacağız diyip bizle dalga geçmesi. Kadroyu tanımıyorsun bol keseden atıp kurnazlik yapmayacaksın.
    2)BJK de puan kaybedecek.
    3)RVP ile anlasamamasi.
    4)Facia basin toplantıları
    5)Takım kötü giderken "Iyiye gidiyoruz" diye bizle billur geçmesi.
    6)GS ile oynanan maçta bacak bacak üstüne atıp kahvesini yudumlamasi

    Daha da yazarım. Gerek yok. Fenerbahçe tarihinin en facia hocalarından ilk uctedir. Gitti kurtulduk. Ha haksızlık diyorsunuz her sefer. Sizin dediklerinize bakalım biraz.

    Vitora Ocağa kadar sabretmeliyiz dediniz. Şimdi sene başı kamp dahi yapmamış Dick için bunu ifade etmediniz. Türkiye istatistikleri bu durumda bariz daha iyi Dickin. Müthiş defans taktikeri (!) Vitordan bir gol fazla yemiş. Uefa da lider. Manchester, Feyenoordu yenmiş.

    Takım iyi durumda. Bir kere Dick ve ekibine hakkını teslim etmediniz. Dickin eksileri var. Artıları daha fazla yazıp, yazıyı uzatmaya gerek yok. Oyuncuların tavrı bile yeterli benim için hangisinin daha iyi hoca olduğunu göstermede.

    Son yazısimdi. Uzun tuttum. Cevabınızı okuyacağım. Ama cevap vermeyeceğim. Konu daha fazla uzamamali. Gecmise takılıp kalanlar gelecekten başarı beklemesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caner-Medley -- 22 Kasım 2016; 20:56:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

    Elinde maçın tamamı bulunan var mı arkadaşlar?Link alabilir miyim?Bir kez daha izlemek istiyorum


    http://www.dailymotion.com/video/x52u05d_fenerbahce-2-0-galatasaray-90-dakika-20-kasim-2016_sport



    Eyvallah gece ışıkları kapatıp izleyeyim




  • Caner-Medley kullanıcısına yanıt
    1.) Takımın fiziği sezon başı kötüydü, buna bir şey diyemem, takıma 11 yeni oyuncu gelmişti, ön eleme maçları vardı, böyle bir durumda zaten hiçbir hoca takıma yükleme yapmazdı, sonrasında Fenerbahçe Kasım ayında fizik olarak gayet iyi duruma gelmişti, bütün maçlarımızda mücadele,fizik anlamında üstün kalan bizdik zaten, kısacası fizik olarak ben Fenerbahçe'yi 5-6 maç dışında yetersiz görmedim geçen sezon

    2.) Yedek kulübesine baktınız mı hocam geçen sezon ? Ozan tufan'ı oyuna alarak maçı çevirmesini beklemiyordunuz heralde Fenerbahçe'nin? Ozan ve Fernandao dışında hücumcu yoktu(düşünün Ozan'ı hücumcu olarak saydım, o derece kötü durumdayız)

    3.) Takımda birlik oluşmasının oyuncu karakteriyle alakası var, Geçen sezon ki kadroya Mourinho da gelse Fenerbahçe o sıkıntıları yaşardı, Caner'i anlatmama gerek yok,nasıl kötü bir karakter olduğunu, geçen sezon takıma ne kadar fazla zarar verdiğini fazlasıyla konuştuk zaten,Markovic takımı 2.yarı bırakan adam, Nani ise Aziz yıldırım'ın ocak ayında Çin'den gelen teklif sonrası seni satalım teklifinden sonra Fenerbahçe'yi kafasından sildi 2.yarı, RVP-Fernandao aslında çok güzel ilerliyordu, RVP oyuna sonradan girip fizik olarak yavaş yavaş toparlanıyordu, gol de atıyordu, o ara Fernandao da gol atıyordu ancak RVP rahat durmadı, kabullenemedi yedekte oturmayı, Diego desen gelmiş geçmiş en vasıfsız 10 numara olabilir, üstüne üstlük ödemesi gecikti diye Fenerbahçe'yi hemen şikayet edecek karakterde biri

    zaten böyle karaktersiz oyuncuların çoğunlukta olduğu bir takımda birlik beraberlik fazla bekleyemezsiniz, nerede Kuyt, Sow gibi adamlar nerede Nani,Markovic,Diego...geçen sezon Advocaat'ı koyun, Vitor'u çıkarın emin olun aynı senaryoları yaşardık

    4.) Shakhtar maçında zaten maçın başından bu yana iyi oynayan, goller kaçıran bizdik, aksine bu tip antrenörlerin yaptığı şeyler oyuncuları ateşler

    5.) Dostum bu mesaj ironi mi acaba? savunduğun Advocaat da Ozan'ı 10 numara oynatıyor çünkü, üstelik elinde Aatıf,Salih varken Ozan oynuyordu, Geçen sezon biz Diego'nun olmadığı maçlarda Ozan'ı 10 numara oynattık, tamamen mecburiyet

    6.) Hücum oynayacağız dedi ve dediğini de yaptı da, taa ki Molde maçına kadar, gördü ki Fenerbahçe savunma yapmadan maç kazanamayacak,çünkü iyi bir kalecisi yok, hücum oyuncuları desen çoğunluğu bitirici değil, adam bildiği sisteme döndü, bu da çok normal dostum, Advocaat ilk geldiğinde hücum oynatıyordu Kayseri, Bursa gibi takımlar bile feleğimizi şaşırttı, Advocaat ne zaman savunmayı önemsemeye başladı, kontra atak'a dönmeye başladı, Fenerbahçe iyi sonuçlar almaya başladı

    8.) RVP ile anlaşamaması değil, RVP'nin o dönem Fernandao'dan kötü durumda olduğunu kendine yedirememesi diyelim biz buna, adam gol attığımız maçta sevinmedi yedek diye, böyle yıldız olur mu ? Lokomotiv'i şiir gibi futbol ile yenmişiz 78.dakikada oyundan alındı diye Vitor ıslıklanıyor, RVP hocaya el kol yapıyor, tabi takım kimin umrunda ? ama hocanın o dönem Fernandao'yu da hazır tutması lazımdı, mecburdu Ferdi'yi kazanmaya, al Advocaat RVP'yi united maçında oynatmadı bile, kimse sesini çıkarmadı, niye kimse sesini çıkarmadı peki ? çünkü taraftar Vitor'a tepki vermek için bahane arıyordu, bunun da en büyük sebebi RVP'nin kendi yanlış hareketleri ve medyanın sürekli,her gün Vitor hakkında yalan haberler,komisyon haberleri çıkarmasıydı


    Yahu Advocaat ve Vitor'un durumu bir mi güzel kardeşim ? Vitor pereira ilk geldiğinde takım yepyeniydi yepyeni, şimdi öyle değil ki durum, Advocaat bu kulübe tarihin en kötü başlangıcını yaptırmıştır, bu kadar basit, Vitor sezon başı Monaco'ya hakem yüzünden elendi, hücum hattında Aatıf - Fernandao oynuyordu, yıldızımız RVP sakattı, Vitor cezalıydı, Alper, Volkan Şen cezalıydı, 3.kaleci Ertuğrul ile çıktık, Ertuğrul gol hediye etti ama buna rağmen biz Monaco'yu eleyecektik, hakem penaltımızı vermedi, Monaco'ya gol hediye etti, bunları hiç söyleyen yok tabi

    Vitor Pereira 11. haftada evet 9 gol yedi, bunun 3 tanesi zaten skandal olan Bjk maçından, ayrıca Vitor'un ilk 11 haftada fazla gol yemesinde ki en büyük sıkıntı yeni sistemdi, yepyeni bir kadromuz vardı dostum, bunu aklında tut, öyle karşılaştırma yap

    Vitor Pereira bu kulübe gelmiş en başarılı hocalardan biriydi, bunu tabelaya değil de büyük resme bakan biri olarak söylüyorum, Bebek faciası, Beşiktaş'ı hakemlerin itmesi, Monaco'da ki hakem faciası, Oyuncuların en önemli maçlarda deli gibi gol kaçırmış olmaları,takım içinde sürekli hain bir oyuncunun olay çıkararak moralleri bozması ve yepyeni bir kadro oluşumuz

    bunlar hiçbir zaman göz önünde bulundurularak yorum yapılmadı, bunları göz önünde bulunduran ve objektif bakan herkes Vitor'un bu kadar zorluk arasında gerçekten iyi bir iş çıkardığını söyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Joker. -- 22 Kasım 2016; 21:22:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kime ne ispatlamaya çalıştığını ben anlamıyorum artık. Gitti herif bir daha yırtsan kendini dönmeyecek. Alış artık dick hocaya paşa paşa katlanıcaksın senin vitorda tvden advonun maçlarını yorumlar artık :) beğenmiyorsan beşiktaşa yallah ;)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu beşiktaşlı trole hala zaman ayırıp cevap veriyorsunuz suç sizde
  • SAL ARTIK SAL. YETER YA. Yav derbi kazandık, adamları eze eze derbi kazandık gelmiş vitor pereirayı konuşuyorsun. Nefret ettirdin iyice kendinden, sana saygı duyuyordum yavaş yavaş onu da kaybettiriyorsun.
  • Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor Vitor

    Bu ne ya? Tamam artık gidin işinize bakın Allah aşkına.
  • Ingoshi kullanıcısına yanıt
    sommet de la montagne kullanıcısına yanıt
    @Ingoshi : Yahu güzel kardeşim derbi kazandık iyi, güzel, yeterince konuşmadık mı zaten ? sabah akşam derbi hakkında yorum yapacak değiliz ya

    hayır yani ben sizi de anlamıyorum, ne diye nefret ediyorsunuz benden ? ben doğruları söylüyorum, sen beni eleştireceksen yazdıklarımı oku, yazdıklarımda yanlış bir şey varsa öyle eleştir, yani söylediklerinin doğruluğu,yanlışlığı yüzünden değil de ''konuştuğu konu yüzünden'' eleştirilen tek insanım sanırım


    @ sommet de la montagne : dostum elbette geri gelmeyecek, malesef üzülerek de olsa bunu kabullenmiş durumdayım ancak haksız yere vasıfsız denmesine katlanamıyorum, şimdi şöyle hayal et : ''ben buraya vasıfsız advocaat'' yazsam, beni kötüleyecek bir sürü insan gelir

    söylediğim konu şu ; ''Vitor'a vasıfsız diyorsun ama neden ? neden yani'', bu konu üzerinden cevap verme hakkım doğuyor, elimden geldiğince yanlış bilinen şeyleri düzeltmeye çalışıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Advocaat manchesterı yendi feyenordu yendi. Köylü kendi sahamızda moldeden 3 yedi bragaya 4 yiyerek elendik monacoya yine aynı şekilde rezil futbolla elendik ;)


    Adam o kadar vasıfsız ki kimse takımın başına getirmedi o da yorumculuk yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sommet de la montagne -- 22 Kasım 2016; 21:40:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24782479248024812482
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.