Şimdi Ara

Fen lisesine gidebilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prowebo -- 22 Eylül 2014; 20:30:48 >

• Teog boş kontenjan yaz bak orda yazıyo bide temelin sağlamsa olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bo27 B kullanıcısına yanıt
    Saol şimdi baktım liselere 445-450 istiyorlar, birkaç tane daha var ama tıkladım puanları yazmıyor. temelim sağlam diyebilrm herhalde, tek kötü dersim matematik. diğer tüm derslerim iyi, 6,7 .sınıfta çok dersleri takmıyordum sadece sınavlara giriyordum ama ona rağmen 85-80-90 alıyordum. bu sene önem verip çalışcam inş. kazanabilirim hedefim fen ya da tob fen.
  • prowebo kullanıcısına yanıt
    Bu notlarla fulll yapman lazım ikisini de nedn bu kadar kötü oldu ki? Keşke çalışsaydın biraz
  • Kara_Kartal1903 K kullanıcısına yanıt
    Çalışmamak degil, proje/performans ödevlerini çok önemsemiyordum zaten hocama sormuştum "yılsonu ortalamaları önemli değil sınava çalışın" demişti. bende derslere çalıştım, ödevleri yapmadım. yazılı notlarımın hepsi 85-90, sadece mat. kötü onun dışında hepsi çok iyi. ama işte ödevleri yapmayınca böyle oldu. iki sınavdan da full çekmek zor, mutlaka 1-2 yanlışım çıkar diye düsünüyorum. fen liseleri taban puanları 450-440 falanmış şimdi baktım. eğer günde 1-2 saat çalışırsam başarabilirim sanırım. türkçe,ing,inkılap vesaire yani sözel derslerim çok iyi. fen de fena değil üzerinde çalışırsam yapabileceğim bi ders ama matematiğim pek iyi değil. onun için bi program hazırlıyıp çalışcam. fen lisesine gitmem şart.

440 puana da var 495 puana da hangisine gitmek istiyorsun
  • Kara_Kartal1903 K kullanıcısına yanıt
    495 isterim tabii ki ama yılsonu notları yüzünden muhtemelen 440'a giderim. liselerin puanları şehre göre değişiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prowebo -- 20 Eylül 2014; 20:46:22 >
  • Günde 2 saat çalışmakla olmaz İnternet'e bakma 450 diyorsa 480 dair, okadar düşük puana fen zor,%99 ıhtımale anadoluya gırersın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doctor Doom kullanıcısına yanıt
    Şimdi fen lise taban puanlarına baktım 400,420 ,375 puan fen liseleri var. anadoluya gitmek istemiyorum,anadoluya gidersem intihar ederim herhalde. okuldan eve geldiğim gibi yorgun oluyorum, dinledikten sonra bilgisayarda 1-2 saat takılıyorum sonra baya vakit kalıyor o vakti dersle değerlendireceğim. her dersi çalışırım,ama matematikte uykum geliyor sıkılıyorum nedense. onu da çözecegm ama. bu arada Dil : İngilizce falan yazıyor, bu ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prowebo -- 20 Eylül 2014; 20:39:50 >
    nerede yazıyor ingilizce?
    o dediğin 400 puanlık fen liseleri senin gitmem dediğin anadolulardan bin kat kötü emin ol. hem anadolu lisesine gitsen nolcak en azından kötü bir fen yerine orta anadoluya gidersin. hem anadolu da sayısal eğitim veriyor. matematiğim kötü diyorsun ozaman ya iyileştirceksin yada başka alana geçmen lazım çünkü fen lisesinde mat olmassa çökersin
  • Dil kısmında ingilizce yazıyor neyse o önemli değil. Matematiğimi iyileştiririm onda sorun yok, zaten program hazırlıyorum belirli aralıklarla çalışıcam. Puanlara baktım baya düşük, sıkı çalışmayla gidebilirim sanırım ama işte yılsonu ortalamaları sorun çıkarıyor.
    ingilizce görülüyor demek yanında almanca vs yazmıyorsa 2. dil yoktur biz okulda almanca yada ispanyolca görüyoz ben almanca seçtim :D
  • Bana ing yeter ama almanca olsaydı fena olmazdi

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan789

Kardesim ben bir fen liseli olarak sana tavsiyem 400 luk fen liselernden cok iyi egitim veren anadolular var.Fen lisesi dedigin en iyi egitim kurumlari olmali yani 400 lere dusmemeli.

Doğrudur zaten 440 ustu puan alirsam giderm fen lisesine, eğer 400 falan alirsam yahya kemal ya da çeaş düşünüyorum

• dr. kemal naci ekşi anadolu lisesi bence istanbuldaki düşük fenlerden iyidir ama öğrenciler fark ediyor işte
  • Ortlaman 95 ustu degilse ( uc yilin ) iyi fen lisesine gidemezsin and ogrtmn tqrzi biyere gidersin cok yukseke ceksen bile ayrica okul notlari cok onemli 3 yilin ortalamarini topla ve 2 sinavdan aldigin ortalama puan ile topla ikiye bol %30 okul notu yani.

• Ben geçen sene girdim teog sınavına . Ben taban puanı 473 olan fen lisesindeyim . Sen hangi ildesin ve hangi liseyi istiyosun . Birde doğrusunu söylemek gerekirse 69-68 ortalamayla fen lisesine girmek zor olabilir . Eğer bu senede ortalaman bu civarlarda olursa . Örneğin 3 yılın ortalaması 70 olursa iki siınavdan bile full çeksen 455 alıyorsun . Ortalamanı 90 üzerine çıkartmaya çalış .
  • @batuhan789 saol dostum sorum olursa pmden sorarım.

@Evdeki Sinek iyi bi fen lisesine gitmeyi düsünüyorum zaten puanım yeterli olursa, olmazsa çeaş,yahya kemal beyatlı liselerinden birini seçeceğim. fen lisesi istememin sebebi daha çalışkan/verimli ders işlenilebilir olması. anadolu lisesinde mutlaka sınıfın düzenini bozan,dersi mahfeden elemanlar çıkıyor. fen lisesinde böyle kişiler yoktur varsa da en fazla 2-3 kişidir. bu yüzden fene gitmek istiyorum. istanbulda yaşamıyorum bu arada

@bugramatik 6.sınıf 68 galiba, 7.sınıf da 69 (yuvarlarsak.). bu sene 8.sınıfta ortalamamı 90-95 yapacağım. teogdan da iyi bir puan alırsam giderim diye düşünüyorum.

@hknBUGRA bu sene ortalamayı 90-95 yapacağım. teogdan da 6-7 yanlışım çıkar mutlaka. keşke 6/7 sınıfta proje-performansları yapsaydım, teogun böyle hesaplandığından haberim yoktu diye takmıyordum. bu arada 6 ve 7.sınıfta teşekkür aldım 5-4 hep taktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: prowebo

@batuhan789 saol dostum sorum olursa pmden sorarım.

@Evdeki Sinek iyi bi fen lisesine gitmeyi düsünüyorum zaten puanım yeterli olursa, olmazsa çeaş,yahya kemal beyatlı liselerinden birini seçeceğim. fen lisesi istememin sebebi daha çalışkan/verimli ders işlenilebilir olması. anadolu lisesinde mutlaka sınıfın düzenini bozan,dersi mahfeden elemanlar çıkıyor. fen lisesinde böyle kişiler yoktur varsa da en fazla 2-3 kişidir. bu yüzden fene gitmek istiyorum. istanbulda yaşamıyorum bu arada

@bugramatik 6.sınıf 68 galiba, 7.sınıf da 69 (yuvarlarsak.). bu sene 8.sınıfta ortalamamı 90-95 yapacağım. teogdan da iyi bir puan alırsam giderim diye düşünüyorum.

@hknBUGRA bu sene ortalamayı 90-95 yapacağım. teogdan da 6-7 yanlışım çıkar mutlaka. keşke 6/7 sınıfta proje-performansları yapsaydım, teogun böyle hesaplandığından haberim yoktu diye takmıyordum. bu arada 6 ve 7.sınıfta teşekkür aldım 5-4 hep taktir.

Hocam yani 420 üstünde alacağınız bir puan gerçekten iyidir benim şuan olduğum lise 432 ile kapattı fakat şuana kadar dersi kaynatan görmedim ha belki ilk haftalardır bilemem. Ama o puanı almış birinin dersi kaynatacağını sanmam en fazla yanındakiyle konuşur senin dediğin o tipler 360lık anadolularda gerçi anadoluda denmez adı öyle inan bana başarılı olmak isteyen her yerde olur ayrıca fende de vardır o tipler ama aşırıya kaçmadan yapar benimde hedefim fen idi ama olmadı bak benim lisemden geçen sene istanbul medipol hastanesi üniversitesine tam burslu öğrenci çıkartmış ki bu tüm sınıflarda okul birincisi olmuş yani iş biraz öğrencide biter sende o cevher varsa nereye gidersen git başarılı olursun

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Doğru tabii ki, öğrenci de çalışmalı mutlaka fakat sınıfta dersi kaynatanlar olunca öğrenci de çalışamıyor. Mesela şuan 8.sınıftayım, sınıfta sadece 5 kişi çalışıyor. Onun dışında herkes şamata dersi kaynatma derdinde, elemanlar zaten "okumak istemiyorum babam zorla gönderiyor." diyorlar. E durum böyle olunca bize de mani oluyorlar, mesela geçen sınıfın tembel kabadaylarından biri hocanın dersini kaynattı, hoca bunu dövmeye kalktı. Bu da gitti hocanın elini tuttu itekledi hocayı. Yani demek istediğim hocaların bile gücü yetmiyor böyle kişilere, bu yüzden dersten hiçbir şey anlaşılmıyor. Ben de bari fen lisesi gibi bir liseye gideyim de böyle kişiler olmasın diyorum. bak mesela hocam ş.urfa fen lisesi taban puanları :

Şanlıurfa Birecik Türkan Halit Aykılıç Fen Lisesi ...... 447,7026
    Şanlıurfa Ceylanpınarı Ceylanpınar Fen Lisesi ...... 375,2423
    Şanlıurfa Merkez Şanlıurfa Fen Lisesi ...... 469,0279
    Şanlıurfa Merkez TOBB Fen Lisesi ...... 461,4318
    Şanlıurfa Siverek Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi ...... 424,1756
    Şanlıurfa Suruç Suruç Fen Lisesi ...... 400,0553
    Şanlıurfa Viranşehir Viranşehir Fen Lisesi ...... 423,7086

Şu 424 puanlık Abdulkadir Karahan'a gitsem bile yeterli benim için, en azından orada daha az olur dersi kaynatan tipler. Şuan tek kötü dersim Matematik. Diğer tüm derslerim iyi, hatta bir hoca aynen şöyle demişti "Ne okula geliyor, ne de derse katılıp ödevleri yapıyor ama adam her seferinde 85-90 alıyor. Acaba çalışsa,derse katılsa nasıl yapar." İşte bu sene çalışacağım, ama bu yılsonu ortalamaları ayakbağı oluyor bana.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.