Şimdi Ara

Fen Bilimleri TYT 9. Deneme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buyur dostum
  • pars0 kullanıcısına yanıt
    Matematikte 60 kız ve 40 erkek sorusu vardı onu yaptın mı ??

• Kızlar 10 daha fazla el sıkışır şöyle düşün 60 kız var ise 30 kere el ele sıkışmaları gerek çünkü karşılıklı bir olay. 40 erkek ise 20 defa.105 net geldi benim kurum dışından katılıyorum ama biyolojide açlık başıma vurdu herhalde 4 yanlışım var ne güzel 110 yapıyorduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFCEEC3A4

Kızlar 10 daha fazla el sıkışır şöyle düşün 60 kız var ise 30 kere el ele sıkışmaları gerek çünkü karşılıklı bir olay. 40 erkek ise 20 defa.105 net geldi benim kurum dışından katılıyorum ama biyolojide açlık başıma vurdu herhalde 4 yanlışım var ne güzel 110 yapıyorduk.
    Hocam cevap anahtarı varsa yollar mısınız bizimkiler vermiyor

• Gençler cevap anahtarı olan atabilir mi? Bir de fizikte kırİlmi sorusu matta bilye atma sorusunu ne yaptınız
  • Taze kayısı kaç kg sorusunu ne yaotınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt Matematik Deneme Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Limit Tyt matematik deneme
    4 yıl önce açıldı
    TYT FEN DENEME LİSTESİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tipcikiziz T kullanıcısına yanıt
    Matematikteki tek yanlışım cevabı 24 imiş. Kolay soruymuş ben niye çıkartamadığımı anlamadım :)
  • Cevap anahtarı atar mısın acaba

• Cevap anahtarı B kitapçığı atabilir misin nereden kontrol ettin cevapları

• tipcikiziz T kullanıcısına yanıt
    Dershane dışı bir kurumdan giriyorum sınava yani okuldan hocalar çözdü soruları
  • kızlar 10 daha fazla sıkışır yaptım arkadaş açıklamış zaten
  • Hocam ben şöyle düşündüm şimdi diyelim 6 kişi olsun bu 6 kişi iki gruba ayrılsın 3 e 3 ve bu iki grubun ilk grubundan biri diğer gruptan üç kişiyle el sıkışıcak ve böyle 3+3+3 olması gerekmiyo mu mantık olarak yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tytayt -- 20 Mayıs 2018; 0:1:14 >
  • Senin dediğin gibi olursa karşı takımdaki her biri 3 defa el sıkışmış oluyor ama

• Tamam işte öyle olması gerekmiyo mu zaten bir bir kişiyle el sıkışıp bitiyo mu yani ?

• Kayısı ve el sıkışma sorusunu hâlâ anlamadım ya anlayabileceğim şekilde anlatır mısınız?
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    Şimdi 10x kayısı olsun 9x i su. Su miktarı 18 kg azalıyor su oranı %60 su miktarı 18 kg azalınca kayısı kilosu da 18 azalacak. 9x-18/10x-18 yüzde 60 a yani 6/10 a eşit olacak 90x-180=60x-108 yapar 30x 72 10x 24. El sıkışma şöyle düşün şimdi 30kız 20 erkek bir grupta diğer grupta 30 kız 20 erkek olsun.soruda türkçe sıkıntısı var aslında çünkü bir kere sıkışmaları gerektiğini söylememiş.Diğer türlü 30 kız karşılıklı 900 defa el sıkışır.Neyse ki şıklardan anlaşılıyor şöyle düşünüyoruz.Şimdi 30 kız var ya her biri biri ile el sıkışınca 30 sıkışma 20 erkekte 20 sıkışma oluyor

• Fen bilimleri matematiğinin türkçesi sıkıntılı oluyor. Mesela 2 üzeri x.3 üzeri y 72 sorusu da sıkıntılı aslında x ve y tam sayı olmalı. X yerine log2 tabanında 36 y yerine log3 tabanında 2 dersek 2 üzeri y.3 üzeri x çok daha farklı bir sayı gelir

• E hocalar çözdüyse en azından kendi kitapçığının cevapları var onları atsan sana zahmet..
  • Soruyu açıklama konusunda çok sıkıntılı ya fen bilimleri ona bakarsak iki eşit gruba ayrılıyor derken kız ve erkek sayısı iki grupta eşit olcakta dememiş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.