Şimdi Ara

Feminizmin Türkiye deki algılanışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela ben feministim bi erkek olarak. Feminizm kadın-erkek eşitliğine dayanıyo ama 2-3 tane saçma salak dizi ve halkın cahil oluşu sebebiyle çok yanlış algılanıyoruz. Konuyu açıyorum ki bunu yanlış bilen insanlar varsa aramızda kendilerini düzeltebilsinler. Daha doğrusu gerçeği bilsinler. Teşekkürler.
    Edit:Ezilenlerin erkek olduğunu düşündüren şeyi merak ettim ayrıca gerçekten. Zira ülkede kadın cinayeti haberi görmeye alışmış hale geldiğimiz şu günlerde hala kadını sadece cinsel obje olarak gören ya da kadının sadece evinin hanımı çocuklarının annesi olabileceğini düşünen fazla gelenekçi ve sığ görüşlü insanlar yüzünden kadınlar hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kalıyorlar. Feminizmin adının feminizm olma sebebi kadınların erkeklerle eşit ve adil şartlara sahip olmamasıdır zaten. Eğer erkeklere eşit şartlar tanınmasa ismi feminizm olmazdı. Temelinde eşit haklar barındırır feminizm bu yüzdendir ki her zaman eşitlik der feministler. Dünyaya baktığımızda gelişmiş ülkelerin kadınlara önem verdiklerini görürüz çünkü kadın toplumun en önemli parçalarındandır. Kadın erkek eşitliğinin yüksek olduğu ülkelerde dirliğin ne kadar iyi düzeyde olduğu da ortadadır. Yani sizin beğenmediğiniz feminizm aslında toplumu ilerletir.
    Edit: çocuklar duymasındaki duyguya göre yorum yapanlar çıksın konudan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabster -- 18 Aralık 2015; 1:37:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir erkek olarak feministimden sonrasını okumadım.

Madem eşitliği savunuyor, adı neden "kadınizm" gibi bir anlama geliyor? Kadınlar ve erkekler eşitse her işte eşit olsunlar. Bunların hiç askere gitmek istiyorum diye sokağa çıktığını görmedim. Özellikle Türkiyede genel olarak asıl ezilenlerin erkekler olduğunu savunuyorum.

• Okumayın Feminist Erkek(!)

• O feminizmin türkiyede ki değil gerçek halidir türkiye de ki kezbanların yaptıkları amerikalıların yaptıklarının yanında bir hiç. FEMİNİZM BİR ZEHİRDİR DÜNYAYA HİÇ BİR FAYDASI YOKTUR. TÜRKİYE'YE KADIN HAKLARINI ADET DÖNEMİNDE Kİ BİR GRUP ŞİŞKO ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GETİRMEDİ.
  • Adı feminizm çünkü geri plana atılanlar kadınlar. Türkiye'deki gerizekalı kezbanlar "bin irkiğin tittiği kipidin giçmim" diyen aptallar yüzünden çok yanlış bi algı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Bir erkek olarak feministimden sonrasını okumadım.

Madem eşitliği savunuyor, adı neden "kadınizm" gibi bir anlama geliyor? Kadınlar ve erkekler eşitse her işte eşit olsunlar. Bunların hiç askere gitmek istiyorum diye sokağa çıktığını görmedim. Özellikle Türkiyede genel olarak asıl ezilenlerin erkekler olduğunu savunuyorum.

cahillik başa bela
  • bu ülkede ne doğru anlaşıldı hangi sistem düzgün birisi söylesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

cahillik başa bela

Yav he he. Blok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

cahillik başa bela

Yav he he.Blok.
  • Kadınla erkeğin sosyal hayatta eşit olmasını isteyen bi ideoloji temelde. Cinsel taciz olaylarının bitmesini kadınlara iş hayatında erkeklerle eşit şanslar tanınmasını, iki meme bi götten fazlasını göremeyen insanlara kadının hayattaki gerçek potansiyelini göstermeye çalışıyor. Nerenize batıyor ki bu? Düzgün bi cevap verin lütfen cidden merak ettim

• Kimse birini kadın olduğu için öldürmüyor. İki insan anlaşamıyor, gücü yeten gücü yetmeyeni öldürüyor. Bana 1950'lerde zenciler eziliyordu desen hak verirdim, o insanlar sırf zenci oldukları için öldürülüyor ya da dışlanıyorlardı. Ama burada anlaşamayan kişilerden biri güçsüz bir erkek olsaydı da öldürülecekti, kadınlıkla alakası yok. Karısını döven adam çocuklarını da dövüyor.

Kimse birine kadın olduğu için iş vermemezlik yapmıyor. Kadını çalıştıracağına daha dayanıklı ve verimli, duygusal olarak sağlam erkekleri çalıştırmayı tercih ediyorlar. Özellikle kas gücü gerektiren işlerde kadının yerinde zayıf, güçsüz bir erkek olsa o da işe alınmazdı.

Erkekler omuzlarındaki yükle eziliyorlar. Devletler onları ölmeye yolluyor, adalet sistemleri onları "kadın beyanı esastır" gibi inanılmaz komik ve eşitliğin kıyısından köşesinden geçmeyen cümlelere dayanarak mahkum ediyor, kadınları ezdiği söylenen gelenekler erkekleri daha çok eziyor; gelenekler erkeği kadına bakmakla yükümlü hale getiriyor.

Cinsel obje argümanın benim feministlerin söylediklerini örnek gösterip vereceğim argümanlar kadar geçerli. Feministler komik insanlar, kadınları cinsel obje olarak görenler de komik insanlar.

• quote:

Kimse birini kadın olduğu için öldürmüyor. İki insan anlaşamıyor, gücü yeten gücü yetmeyeni öldürüyor. Bana 1950'lerde zenciler eziliyordu desen hak verirdim, o insanlar sırf zenci oldukları için öldürülüyor ya da dışlanıyorlardı. Ama burada anlaşamayan kişilerden biri güçsüz bir erkek olsaydı da öldürülecekti, kadınlıkla alakası yok. Karısını döven adam çocuklarını da dövüyor.

Kimse birine kadın olduğu için iş vermemezlik yapmıyor. Kadını çalıştıracağına daha dayanıklı ve verimli, duygusal olarak sağlam erkekleri çalıştırmayı tercih ediyorlar. Özellikle kas gücü gerektiren işlerde kadının yerinde zayıf, güçsüz bir erkek olsa o da işe alınmazdı.

Erkekler omuzlarındaki yükle eziliyorlar. Devletler onları ölmeye yolluyor, adalet sistemleri onları "kadın beyanı esastır" gibi inanılmaz komik ve eşitliğin kıyısından köşesinden geçmeyen cümlelere dayanarak mahkum ediyor, kadınları ezdiği söylenen gelenekler erkekleri daha çok eziyor; gelenekler erkeği kadına bakmakla yükümlü hale getiriyor.

Cinsel obje argümanın benim feministlerin söylediklerini örnek gösterip vereceğim argümanlar kadar geçerli. Feministler komik insanlar, kadınları cinsel obje olarak görenler de komik insanlar.

Konu sahibi şu mesaja bile bi kalıp uydurursa cidden feministler yüzsüzdür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.