Felsefe bir kavramlar bahçesidir.Bir kavram önce bir tomurcuk sonra çiçek sonra da bir meyve olarak kendini ispatlar.Felsefi bir kavram , bazen bir yaklaşım bazen de bir düşünce yöntemi olarak isimlendirilir.Böylece düşünürü kadar çok tanınan kavramlar ortaya çıkar . Sözgelimi idea , stoa , cogito ,metafizik,pragmatizm gibi kavramlar oldukça yaygındır.
Bu parçaya dayanarak aşağıdaki yargılardan hangisine varılabilir ?
A) Bazı kavramlar zamanla unutulur. B) Bazı kavramların içeriği zamanla değişebilir C) Bazı kavramlara özel anlamlar yüklenir D) Kavramların kullanışlığı zamanla artar. E) Kavramların ortaya çıkması birden bire oluşur.
Ben D şıkkı olarak düşündüm ama cevap anahtarında C yazıyo siz ne düşünüyorsunuz
----------------
Karl Jaspres'e göre ; "Felsefi olarak ifade edilen herşey , insana çok yalın gelir . Çünkü felsefe ; dinleyen veya okuyanın bizzat kendi varlığından ilave ister . Felsefe kendinden bir şey vermez , sadece var olan potansiyeli uyandırabilir; hatırlamaya, tespite ve muhafazaya yardım eder.
Buna göre , felsefeyle ilgili aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir ?
A) Felsefe okumaktan çok felsefe yapmak önemlidir B) Felsefe genelin bilgisidir. C) Felsefede sorulardan daha çok cevaplar önemlidir D) Felsefe akıl ve mantık ilkelerine uygundur E) Felsefe yaşama dönük bir düşünmedir.
Ben E şıkkı olarak düşündüm ama cevap anahtarında A yazıyo
Böylece düşünürü kadar çok tanınan kavramlar ortaya çıkar. Bu cümleden c şıkkının doğru olduğu anlaşılıyor
quote:
Orijinalden alıntı: 06turan06
Böylece düşünürü kadar çok tanınan kavramlar ortaya çıkar. Bu cümleden c şıkkının doğru olduğu anlaşılıyor
Evet ilk soru için bende o cümleden buldum C şıkkını.
2. sorudada paragrafın 2. cümlesindeki Çünkü felsefe ; dinleyen veya okuyanın bizzat kendi varlığından ilave ister.sözüyle A şıkkı çıkıyor.
Yani cevap anahtarında yanlışlık yok.
gençler 6. denemenin 40. sorusuna da bi bakar mısınız? fem kapsülün felsefesi biraz zorfen denemelerinde cevaplarda hata var. az da olsa matematikte de vardı. ama sözellerde pek sorun yok gibi. yine de belli olmaz tabi.
Bu arada cidden fem kapsül 6 nın 40. sorusu A yaptım fakat C diyor. Biraz garip soru