Şimdi Ara

Felsefik bir söz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir."
    (Cenap Şahabettin)

beyler şu sözü 5 satır falan açıklayabilicek varsa şimdisen teşekkürler

• zirveye ulaşmak kadar zirveye nasıl ulaştığın da önemlidir
  • zirveye çıkta nasıl çıkarsan çık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamberg

zirveye ulaşmak kadar zirveye nasıl ulaştığın da önemlidir

+1
  • Başarmak için dahi olmana gerek yok yeterli çalışmayla herkes başarabilir demek istemiş.

Bu adamın adını hep cenabettin şahap diye söylüyorum
  • Zirvedeyken bırak
  • Balıksan moku yedin diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir aşk hikayesi... [+18]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Risk Budur.
  • Zirveye çıkmak için kanatlara ihtiyacın yoktur. Bir takım zorluklara katlanarak başlangıçta senden üstün kişilerle aynı konuma gelebilirsin.
  • hangi söz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes eşit doğmayabilir fakat durumları eşitleyebilir.
  • uçamıyorsan, sürüneceksinnn!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taharet Musluğu

herkes eşit doğmayabilir fakat durumları eşitleyebilir.

güzell
  • quote:

Değildir.

Zirvedeysen zirvedesindir.Oraya nasıl çıktığını sadece sen bilirsin.Oraya çıkana kadar acı çektiysen, buna değip değmediğini düşünürsün.İnsanlar seni hep zirvedeki kişi olarak tanır.Zirveye sürünerek ulaşan biri olarak değil.

• Kimi tırlaklarıyla çıkarak ulaşır zirveye kimi zaten zirvede doğmuştur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusunuyorum oyleyse varim sozunu butun turkiye yanlis amacda kullaniyormus onu anladim gecen felsefe dersinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giden gitmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateist At

quote:

Değildir.

Zirvedeysen zirvedesindir.Oraya nasıl çıktığını sadece sen bilirsin.Oraya çıkana kadar acı çektiysen, buna değip değmediğini düşünürsün.İnsanlar seni hep zirvedeki kişi olarak tanır.Zirveye sürünerek ulaşan biri olarak değil.

benim katıldığım düşünce de bu. ben sadece sözü açıklamaya çalıştım. machiavelli haklı, zafere ulaşmak içinher yol mübahtır. mücadele etiği diye bir şey yoktur. saygılar

• quote:

quote:

quote:

Değildir.

benim katıldığım düşünce de bu. ben sadece sözü açıklamaya çalıştım. machiavelli haklı, zafere ulaşmak içinher yol mübahtır. mücadele etiği diye bir şey yoktur. saygılar

yılanın sürünmesi gayrimeşru bir iş değil ki machiavelli'yi haklı çıkarsın. aksine yılan elinden gelen neyse onu yapmış, ne eksik ne fazla ki doğal olan da bu zaten. yılan, eğer kartala kendisini sırtına alması için ayakkabı kutusu vermeyi teklif etseydi bu gayrimeşru ya da gayriahlaki bir iş olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

quote:

quote:

quote:

Değildir.

yılanın sürünmesi gayrimeşru bir iş değil ki machiavelli'yi haklı çıkarsın. aksine yılan elinden gelen neyse onu yapmış, ne eksik ne fazla ki doğal olan da bu zaten. yılan, eğer kartala kendisini sırtına alması için ayakkabı kutusu vermeyi teklif etseydi bu gayrimeşru ya da gayriahlaki bir iş olurdu.

yılan yapısı itibarıyle sürünüyor. sürünmek ise genel olarak aşağılık bir eylem olarak görülür. benzetme var. gayrimeşruluğunu tartışmak yersiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.