Şimdi Ara

Felsefik bir soru (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Omer_yilmaz2018

Kendisinin ibadete ihtiyacı yoksa neden bizi yarattı.Buna ihtiyacı yok.Bunların hepsi safsatadan ibaret.
    Allahın bizim ibadetimize ihtiyaç duyduguna dair islam kaynaklarında hiç bir şey yok.
    Daha genel itibari ile Yaradan hiç bir şeye ihtiyaç duymaz.
    Fakat sizin gibiler cok defa bu ifadeleri kullandı.
    Tum bunlar safsata diyorsunya. Nasıl olsa bu dünyada son nefesi vereceğiz. Her nefes, sona bir adım daha yaklaşıyoruz. İşte o zaman herşey belli olacak. Peki buna nekadar haziriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin süper bir araban olsa süper bir evin olsa, çok zengin olsan, yada über güçlü bir canlı olsan, yani bir sürü üstünlüğün olsa egonun biraz okşanmasını istemez misin?

Mesela kadınlar niye instagram'a girip paso resim paylaşıp takipçi kasıyor? Adamlar mal mülk, vücut vs paylaşımı yapıyor?

Tanrı da ona tapınacak canlılar olmadıkça bir hiç. Yani acı gerçekler, biz yoksak o da yok. Bu bir gerçek, yaratılmamıştır doğurulmamıştır vs vs!

Kimse varlığından haberdar değilse ve kudretinden haberdar değilse bu kadar kudretin ne anlamı var?

Mesela muhteşem bir futbolcusun, tutup da kalecilik yapar mısın?

sonuç olarak insan ve diğer trilyarlarca canlının yaratılma sebebi bir egodur kendi görüşüm.
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    İbadete ihtiyacı yoksa.Bizim ihtiyacımız varsa bizi yaratması için bir sebep yoktur.Ölüm kaçınılmaz bir olgudur.Eğer ölüm kavramı olmasa kimse bu masallara inanmayacaktı yılan olan asalar,balığın mide asidinde aylarca erimeyen adamlar,bilimce yalanlanan ayın 2'ye bölünmesi gibi hikayeler bunlar akıllı ve mantıklı bir insanın kabul etmeyeceği şeylerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_yilmaz2018

İbadete ihtiyacı yoksa.Bizim ihtiyacımız varsa bizi yaratması için bir sebep yoktur.Ölüm kaçınılmaz bir olgudur.Eğer ölüm kavramı olmasa kimse bu masallara inanmayacaktı yılan olan asalar,balığın mide asidinde aylarca erimeyen adamlar,bilimce yalanlanan ayın 2'ye bölünmesi gibi hikayeler bunlar akıllı ve mantıklı bir insanın kabul etmeyeceği şeylerdir.
    Mantık ve akılla herşeyi çözmek ne kadar mümkün?
    Mesela insanların ürettiği nesneyi ele alalim bir aracın tasarım, mekanik, elektrik elektronik tüm detaylarını A dan Z ye öğrenmek istesen tam anlamıyla basaramazsin. Çünkü onun gerisinde çok sayıda insanın tecrübesi , farklı alanların ortak çalışmalari var.
    Biz insanlar sinirli aklımız ile evreni ve içindekileri yaradan büyük aklın, Allahın haşa eksiğini aramaya kalkarsak bir cikmaza gireriz.
    Karşımızda bir evren gerçeği var. Evren ve yaradilanlara baktığımızda, evrenin içindeki ay toz zerresi kadar büyüklükte. Bizler için ay çok büyük. Bazı şeyler mantıklı gelmeyebilir. Ancak ay toz zerresi kadar. Herşeyi yaradan guc, aya, güneşe, evrene dilediğinide yapma gucundedir.
    Bahsettiğin mucizeler. Peygamberlere Allah tarafından verilen bazı mucizeleridir. Kuranda geçtiği ıcın müslümanlara da inanmak düşer. Bu mucizelere inanmak bize birsey kaybettirmez. Dünya denilen kurenin milyarlarca yıldır yörüngesinde dönmesi Hz Eyüp un bir balığın midesinde yaşamasında daha büyük bir mucize

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Allahın bizim ibadetimize ihtiyaç duyduguna dair islam kaynaklarında hiç bir şey yok.
    Daha genel itibari ile Yaradan hiç bir şeye ihtiyaç duymaz.
    Fakat sizin gibiler cok defa bu ifadeleri kullandı.
    Tum bunlar safsata diyorsunya. Nasıl olsa bu dünyada son nefesi vereceğiz. Her nefes, sona bir adım daha yaklaşıyoruz. İşte o zaman herşey belli olacak. Peki buna nekadar haziriz?

Alıntıları Göster
    Kusura bakma ama bu düşünce şekliyle sen zaten son nefesini vermişsin herkes böyle düşünseydi hala taş devrine yaşıyor olurduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Kusura bakma ama bu düşünce şekliyle sen zaten son nefesini vermişsin herkes böyle düşünseydi hala taş devrine yaşıyor olurduk.

Alıntıları Göster
    Sanirim Allaha ve ahirete inandığım için bu sözleri söyledin.
    Inanan herkesi yobaz, cahil, fakir insanlar olarak görmemeni tavsiye ederim.
    İslâm da cahillik tembellik vb dünyadaki gelişmeyi engelleyen davranışlara prim verilmemiştir ki!

• İnsan bana göre adalet etmek denen şeyin sonucu. Her türlü yaratılışı bilen bir üst akıl irade güç var diyelim. Bu iradenin insanı yaratmak gibi bir niyeti olmasa da varyasyona olarak bu tür de yaratılış içindeki bonuslardan birisi.

Şimdi bunu yaratmasa bu tür bir şekilde anlam kazanacak ve insan olarak değil başka bir şekilde ancak aynı cevabı verecek şekilde tavır gösterecek diyelim.

Şimdi bu konuda adalet eden şey yaratılış içindeki tüm varyasyonları da yaratarak mesela 'ben adil olabilir miyim' 'ben mükemmel miyim' ' ben kadir miyim' sorularına cevap bulmuş olabilir.

Burada denenen şey insan olmaz. Bizatihi yaratıcının kendisine yönelen tavrı olur. Olmalıdır zira her şey en nihayetinde ona ulaşır, bir tek o kalır vs.

• quote:

Sanirim Allaha ve ahirete inandığım için bu sözleri söyledin.
    Inanan herkesi yobaz, cahil, fakir insanlar olarak görmemeni tavsiye ederim.
    İslâm da cahillik tembellik vb dünyadaki gelişmeyi engelleyen davranışlara prim verilmemiştir ki!

Alıntıları Göster
    Hayır dostum nasıl olsa son nefesini vereceksin demişsinya onun için dedim ozaman suçluları cezalandırmayalım nasıl olsa öbür dünyada cezası verilecek sabret. Alternatif aramayalım şükret. Çözülmeyecek hiçbir şey yok bence belki zamanı vardır belkide zamanı gelmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

- dinim ve inançlarım doğru
    - nereden biliyorsun
    - kainata bakıyorum, bu kadar şey kendi kendine olamaz, dolayısı ile bir Güç var ve kitap göndermesi çok mantıklı

- peki sence bu kainat nasıl oluştu?
    - kendi kendine tesadüfen oluştu
    - bu kadar şey kendi kendine tesadüf eseri oluşabilir mi?
    - ERROR !!!
    - nasıl oldu bu kadar şey?
    - evrim
    - ateşböceği nasıl evrimleşti?
    - ERRORR!
    - evrime inanıyor musun?
    - evet
    - dinozor nasıl evrimleşti?
    - ERRORRR!
    - peki kainat nasıl oluştu
    - madde hep vardı
    - bigbang öncesi madde zaman yoktu
    - ERRORR

Alıntıları Göster
    -Oluşabilir.

-https://arstechnica.com/science/2014/03/understanding-how-fireflies-evolved-their-glow/

-
    Wikiwand
    Evolution of dinosaurs | Wikiwand
    https://www.wikiwand.com/en/Evolution_of_dinosaurs

-
    ekşi sözlük
    higgs bozonu
    https://eksisozluk.com/entry/45211699

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Hayır dostum nasıl olsa son nefesini vereceksin demişsinya onun için dedim ozaman suçluları cezalandırmayalım nasıl olsa öbür dünyada cezası verilecek sabret. Alternatif aramayalım şükret. Çözülmeyecek hiçbir şey yok bence belki zamanı vardır belkide zamanı gelmiştir.

Alıntıları Göster
    İslamın neresinde kul hakkı yenmesi normal karşılanıyor? Aksine ayette Allah bana karşı islenilen suçları affedebilirim fakat birbirinize geçen hakları affetmem. Onu ancak hakkı yenen kişi affedebilir diyor. İslenilen suçların bu dünyada cezalandırılması içinde ilgili düzenlemeler var.
    Buna rağmen bu dünyada hakkı başkaları tarafından hiç yenmemis birisi varmıdır? Bir insanin tüm haklarını tamamıyla verecek bir hukuk sistemi varmıdır? Yada tüm insanlar adaletini kendi sağlayabilirmi? İşte burada anlamsız bulduğunu sandığım sabır ve ahirete iman boşluğu doldurur.

Şükür ise daha iyiye, daha fazlaya ulaşmaya engel değil. Elindekinin kıymetini bilmektir.

• quote:

İslamın neresinde kul hakkı yenmesi normal karşılanıyor? Aksine ayette Allah bana karşı islenilen suçları affedebilirim fakat birbirinize geçen hakları affetmem. Onu ancak hakkı yenen kişi affedebilir diyor. İslenilen suçların bu dünyada cezalandırılması içinde ilgili düzenlemeler var.
    Buna rağmen bu dünyada hakkı başkaları tarafından hiç yenmemis birisi varmıdır? Bir insanin tüm haklarını tamamıyla verecek bir hukuk sistemi varmıdır? Yada tüm insanlar adaletini kendi sağlayabilirmi? İşte burada anlamsız bulduğunu sandığım sabır ve ahirete iman boşluğu doldurur.

Şükür ise daha iyiye, daha fazlaya ulaşmaya engel değil. Elindekinin kıymetini bilmektir.

Alıntıları Göster
    Hakkı yenmeyen insan olmadığı gibi hak yemeyen insanda yok diyebiliriz bunun nedeni insanların cahilliği ve sistemin bozuk olması. Boşuna komünizm demiyorum kapital sistemde herzaman rekabet olacak rekabet herzaman hırsızlığa neden olacak hırsızlık zenginlik ve fakirliği yaratacak vs.. Aslında demek istediğim bu iki kelimeyi elimizden geldiği kadar az kullanmak lazım sabret ve şükret ikisininde uyuşturucu özelliği var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.