Cidden kafam karıştı. Kitapta öznel diyor. Aynı kitabın testlerinde nesnel alıyor. Felsefe öznel mi nesnel mi? Bilim nesnel, felsefe öznel diyor. Fotoğrafları paylaşıyorum, aynı zamanda birkaç soruyu da paylaşacağım, onlarda da nesnel almış.. ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda şu soru da kafama takılmıştı, yazmıştım kağıda. Onu da sormak istiyorum :) (üşenip yazamadım jshdhs) ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Felsefe nesnel mi öznel mi? (detaylı)

-
-
Felsefe, felsefenin öznel mi nesnel mi olduğu sorusu için aranan yanıttır diyip geçmek isterdim. Arkadaş cidden bu müfredat nedir ya! Öznelmiş nesnelmiş, bir de madde madde yazmışlar tek satır. İnsanlar bu tip soruların üstüne tez, kitap yazıyorlar. Biz maddeleri ezberletelim yeterli. Valla tadım kaçtı şöyle şeyleri görünce. Yanlış anlama hocam lafım sana değil. Felsefenin temeli soru sormak bizim müfredatta sorulan sorular bile yanlış, nesnel mi öznel mi diye soru mu sorulur yahu! Şunu ekliyelim ama nesnellik tarafsızlık demek değildir. Fransa’nın üniversite giriş sınavında felsefe sorularına bakıp ağlayacağım birazdan. O tablo nedir öyle, yazılanların yarısından çoğu yanlış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 4 Haziran 2021; 23:18:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: JusteMilieu
Felsefe, felsefenin öznel mi nesnel mi olduğu sorusu için aranan yanıttır diyip geçmek isterdim. Arkadaş cidden bu müfredat nedir ya! Öznelmiş nesnelmiş, bir de madde madde yazmışlar tek satır. İnsanlar bu tip soruların üstüne tez, kitap yazıyorlar. Biz maddeleri ezberletelim yeterli. Valla tadım kaçtı şöyle şeyleri görünce. Yanlış anlama hocam lafım sana değil. Felsefenin temeli soru sormak bizim müfredatta sorulan sorular bile yanlış, nesnel mi öznel mi diye soru mu sorulur yahu! Şunu ekliyelim ama nesnellik tarafsızlık demek değildir. Fransa’nın üniversite giriş sınavında felsefe sorularına bakıp ağlayacağım birazdan. O tablo nedir öyle, yazılanların yarısından çoğu yanlış.Merhaba. Sistem böyle işliyormuş hocam.. Nesnellik tarafsızlık, öznellik ise taraf tutmaktır. Soruları nereden tutsam elimde kalıyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam soru hakkında bir şey söylemeyeceğim ama bir şey sormak istiyorum.
Niye felsefeyi bu kadar derin çalışıyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C115664D6
Hocam soru hakkında bir şey söylemeyeceğim ama bir şey sormak istiyorum.
Niye felsefeyi bu kadar derin çalışıyorsunuz?Hocam sadece kafam bir noktada çok karıştı ve sık sık karşılaştığım bir sorundu bu. Yani aynı şeylerle sık sık karşılaşmak can sıkıyor. Hele hele kitabın hatalı soru barındırması.. Bi de felsefeyi en baştan aldım çalışmaya, daha önceki çalışmamda çözemediklerimdi bunlar, özellikle onlara yönelmek istedim. Ayrıca sınava az bir süre kaldığı için felsefeyi derin çalıştığımı düşünüyor olabilirsiniz fakat ben seneye kaldım.
Up
Hocam felsefe öznel bilim ise nesnel bir alandır. Felsefede herhangi bir problem için filozoflar ortaya farklı farklı görüşler ortaya koyarlar ve her filozof felsefi bir probleme kendi bakış açısıyla yaklaşabilir. Ancak bilimsel kanıtlanmış gerçekler aksi kanıtlanana dek değişmez doğrular olarak kabul edilir bu sebepten ötürü bilimsel bilgiler nesnel ve herkes için doğru kabul edilir. Sizin attığınız soruda ise felsefenin öznel olmasından ziyade tarafsız olmasına değinilmiş. Yani filozof felsefi problemlere tarafsız ve ilkeli bir bakış açısıyla yaklaşmalı yani kendi çıkarına uygun bir cevap vermemeli şeklinde bir yorum yapabiliriz. Ayrıca tarafsızlık bilimsel doğrular için de geçerli bir konudur ve hem felsefe hem de bilimin ortak bir paydasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güngelirdönerdevran -- 6 Haziran 2021; 15:43:53 >
- felsefe rasyonel ama öznel olabilir.
- felsefe birikimli ilerlemek zorunda değil, farklı felsefe akımları birbirinden etkilenmeden de argüman sunabilir ama bilimde önceki bilgilerin üzerine deneyi ya da teoriyi inşa etmek zorunda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X