Şimdi Ara

fdisk/mbr tam olarak ne işe yarar bilen varmı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fdisk/mbr tam olarak ne işe yarar bilen varmı??BU komutu mbr-master boot record a bi virüsün kendini yazdıından şüphelendiimde kullanıyorm ve işe yarıyor çoğu zaman...bu komut mbr ı tekrar düzenler bildiim kadarıynan ama nasıl??

• benim bildiğim mbr komutu disk kurtarımı için bir problem olduğunda kullanılıyor
  • slm
    fdis/mbr komutu bildiğim kadarıyla windows 98 de windows'un acılmadıgı zaman onarma görevi görüyor .(geçen gün win2000 de denedim çalışmıyor).
  • (MBR - Master Boot Record)

Bu programı sadece mbr`ye ulaşabilen Fdisk gibi bir program silebilir. Bunun için sistemi Windows açılış disketi ile açıp fdisk /mbr yazmalısınız. Bu komut sadece mbr`yi siler ve partisyondaki bilgilere dokunmaz
  • Master Boot Record (MBR), sabit disk ilk açıldığında bilgilerin depolandığı küçük bir bölümdür. Lilo (Linux Loader) gibi bazı programlar MBR'ye yerleşerek birden fazla işletim sisteminin seçimini gerçekleştirebilmektedir. Linux'e mi yoksa Windows'a mı geçileceği bu program sayesinden gerçekleşmektedir. Master Boot Record'u silebilmek için FDISK programı kullanabilmektedir. FDISK /mbr yazıldığında Master Boot Record'da bulunan tüm bilgiler silinebilir

bunuda bir siteden kopyaladım buraya..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.