Şimdi Ara

FDD-LTE ve TDD LTE Arasındaki Fark

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
10.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4G cihazlar gün geçtikçe artıyor ve 4G destekleyen cihazlarda aralarında 2 ye ayrılıyor. Yurtdışından cep telefonu getirteceklerin bu 2 standarta çok dikkat etmeleri önerilmektedir. Çünkü kullanmak istediğiniz ülkedeki LTE teknolojisi cihazınızdaki teknoloji ile örtüşmeyebilir.

FDD-LTE: Uzak ve geniş alanlarda kullanılacak ve bağlantı kurulurken fazla paket kaybı olmayacak, bunun yanı sıra veri indirme ve yükleme işleminin aynı zamanda yapılırken internet hızında diğer LTE standarta göre biraz daha yavaş olacak olan, stabil çalışacağı söylenen bir 4G sistemidir.Bu teknolojiyi Afrika gibi geniş boş arazileri olan ülkelerin kullanacağı söylenmektedir.

TDD-LTE: Diğer LTE teknolojisinden daha hızlı veri alışverişi yapabilecek ve indirme -yükleme işlemlerinizi aynı anda gerçekleştirirken 4G ağınızda fazla bir yavaşlama gözlemlenmeyecektir. Şimdiki teknoloji olan çift taşıyıcı 3G hizmeti gibi çalışacaktır. Bu teknolojiyi ABD, Çin, Avustralya, Orta Doğu, Kuzey ve Doğu Avrupa ve Güneybatı ülkelerinde benimsenmesi bekleniyor. (Türkiye'nin de bu LTE'yi kullanacağını umuyorum.)

4G nin de GSM ve CDMA gibi 2'ye ayrıldığını görmekteyiz ve ülkenizde sunulan hizmetin hangisinin olduğunu bilerek tercihte bulunmanızda yarar var. Mesela TD-CDMA denilen 3G hizmeti ülkemizde kullanılmıyor ve bu özelliği olan cihazlarda WCDMA (ülkemizde kullanılan 3G alıcısı) özelliği olmadığı için kullanıcılar cihazlarını yeniden değiştirmeye kalkışıyorlar.

Bu konuda söyleyebileceklerim bu kadardır. Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar konunun altındaki yorum ekleme alanına bilgilerini paylaşırlarsa herkese yarayacak bir yazı olmuş olur.

KAYNAK:http://www.cnet.com/news/why-your-next-4g-phone-should-have-fdd-lte-and-tdd-lte/

• çin avrupa ve amerika farklı lte kullanıyor sanırım.. çin de tdd-lte avrupa da fdd-lte amerikanı ki bunların dışında diye biliyorum
  • Çinden aldığım Huawei p9 da td_lte yazıyor sanırım bu yüzden 4g çekmiyor doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalet16 kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde td lte kullanılacağını umuyordum fakat fdd lte kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim mi5 de fdd yok td frekansları var 4g olmasada 3g gayet güzel çekiyo.diyeceğim o ki tdd yazan cihazlar tr de çekiyo yani sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo_46

benim mi5 de fdd yok td frekansları var 4g olmasada 3g gayet güzel çekiyo.diyeceğim o ki tdd yazan cihazlar tr de çekiyo yani sıkıntı yok

hocam tdd yazan çekmez sanıyorum mi5 de hem tdd hem fdd olması lazım sadece bütün frekansları yoktur 800 ve 900 hariç 1800 2100 ve 2600 olmalı
  • carloska kullanıcısına yanıt
    telefonun arkasında etikette tam olarak td-lte yazıyor.ayrıca 4g kullanan arkadaslar var.ben bölge dolayısıyla kullanmyrm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.5G ve 3G Veri Şebekeleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.