Şimdi Ara

FBI ve İnterpol peşindeydi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Dünyanın dört büyük dolandırıcısından biri olan Chao lakaplı hacker Çağatay Evyapan İstanbul'da yakalandı.

    Yasadışı olarak ürettiği ATM tuş takımı, manyetik hafıza kopyalama haznesi ve POS cihazı yazılımları yurtdışındaki internet ve banka dolandırıcılarına sattığı iddia edilen ve FBI'ın yakalanması için özel ekip kurduğu, İnterpol tarafından en çok aranan 4 dolandırıcılarından biri olan Chao lakaplı hacker Çağatay Evyapan ve 6 şebeke üyesi Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tuzla'daki lüks villasında yakalandı. Akdeniz Üniversitesi Elektronik Bölümünü 2'nci sınıfta terk eden Evyapan'ın polislere " Beni yakalamasaydınız Amerikan bankalarını 4-5 milyar dolar dolandıracaktım" dediği ileri sürüldü.

    Amerika ve Avrupa polisinin sadece nickini bildiği Çağatay Evyapan'ın ne ismine ne de fotoğrafına 4 yıl boyunca ulaşamadığı öğrenildi. FBI'ın Türk polisine teşekkür ettiği öğrenilirken ATM düzeneği imal eden şebekenin dünyanın 11 ülkesine kendi dillerine göre yazılmış bankamatik düzeneği sattığı belirlendi. ChaO'nun kendi ürettiği özel yazılımlı düzeneklerini bir internet sitesinden pazarladığı belirlendi. Sanal dolandırıcılık dünyasının hakimi olarak tanınan ChaO ve 6 adamı "Suç İşlemek İçin Teşekkül Oluşturmak,", " Teşekkül Halinde Banka Aracı Kılınarak Kredi Kartı Kopyalamak", Sahte ATM Düzeneği İmal Etmek ve Yurtdışına Pazarlamak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Kredi kartı kopyalayarak müşteri hesaplarını da boşalttığı ileri sürürlen ChaO'nun 5 yılda 500 milyon dolar vurgun yaptığı iddia ediliyor.

    İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en kapsamlı ve en büyük banka dolandırıcılığı operasyonunu gerçekleştirdi. Bazı müşterilerin hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğinin söyleyerek savcılığa şikayette bulunması üzerine bilişim dedektifleri çalışma başlattı. 4 ay süren internet izlemesi, fiziki ve teknik takibin ardından ChaO lakaplı hackera ulaşan polis önceki gün operasyon düğmesine bastı. Beyoğlu, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Küçükçekmece ve Tuzla'da yapılan eş zamanlı operasyonda Çağatay Evyapan ile 6 şebeke elemanı yakalandı.

    VİLLADA ATM ve BTM DÜZENEK VE ENTEGRESİNİ YAPIYORLARDI

    Bilgisayar dünyasında ve siber alemde ChaO olarak tanınan Çağatay Evyapan'ın ele başlığını yaptığı şebekenin ATM ve BTM cihazlarının düzenek ve entegrelerini Tuzla'daki villada hazırladıkları belirlendi. ChaO'nun manyetik düzeneklere kendi hazırladığı yazılımları yüklediği öğrenildi. Yakalanan diğer zanlıların ATM kalıplarını hazırlayıp boyayan kişiler olduğu öğrenildi.

    AMERİKA VE AVRUPA ÜLKELERİNE SATTILAR

    Özel yazılımlı manyetik kart okuyucularını ve ATM düzeneklerini üreten şebekenin bu ürünleri Amerika ve Avrupa başta olmak üzere onlarca ülkeye sattıkları belirlendi. Tuş takımıları 11 ayrı dilde yazılan düzeneklerin 3000 dolardan başlayan fiyatlarla uluslar arası banka dolandırıcılarına satıldığı belirlendi.

    BANK OF AMERİKA'NIN ATM DÜZENEĞİNİ YAPTI

    Amerika karşıtlığıyla tanınan Çağatay Evyapan'ın özellikle Amerikan bankalarını hedef seçtiği belirlendi. Dünyanın en büyük bankası olan Bank of Amerika'nın ATM düzeneğini de imal eden şebekenin cihazlardan bir kısmını Amerika'ya sattığı öğrenildi.

    AMERİKA'YI 4-5 MİLYAR DOLAR ZARARA UĞRATACAKTIM

    Gözaltına alınmasına 4 gün boyunca inanmayan ve nasıl yakalandığını sürekli polise soran Çağatay Evyapan'ın Amerikan bankalarını 4-5 milyar zarara uğratacak plan yaptığını söylediği iddia edildi.

    KANADA'DAN SATIN ALDIĞI POS CİHAZLARININ YAZILIMINI DEĞİŞTİRİP GERİ GÖNDERDİ

    Türk hacker Çağatay Evyapan'ın Kanada'dan bir bankaya ait POS cihazı aldığı, bu cihazların yazılımlarını değiştirerek şebekenin Kanada ayağına satmak istediği belirlendi. Ele geçirilen POS cihazlarına yüklenen programlarla banka müşterilerinin hesaplarının boşaltılmak istendiği öğrenildi.

    ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

    Polis sorguları tamamlanan Çağatay Evyapan ve diğer şüpheliler adliyeye gönderildi.


    Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=990295 (Az önce de KanalD de izledim onun üzerine baktım zaten)







  • Az önce de atv haber de gösterdi. Adam beni 6 ay daha yakalayamasaydınız amerikada ki bir bankayı 1 milyar dolar dolandıracaktım demiş...
  • vay be ne mumtaz bır kısılıkmıs kendısı
  • adamlar yapmış be
  • Gözaltına alınmasına 4 gün boyunca inanmayan ve nasıl yakalandığını sürekli polise soran

  • Hackerim Diye Geçinen Lamerler Nette ChaO İsmiyle Türemeye Başlar Artık...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Valikie

    Hackerim Diye Geçinen Lamerler Nette ChaO İsmiyle Türemeye Başlar Artık...


    20 - 30 hesap açılır hemen DH de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle tiplere hastayım, yaşlı da değil ki yanına çırak niyetine beni alsın
  • bunlar hapistende kaçarlar, gardiyanları hekleyip,demedi demeyin bak...
  • pohaha elektronik muhendisliğindeki hocalar bile yapamaz bunu mal gibi bakar kalır helal olsun adama
  • hapishanemi bunu hapse atan adam kafayi yemis adamdir benimde yakindan tanidigim bi hacker arkadasa aylik 10000 dolar teklif ettiler ki onun haberi kucuk bi haberdi bi kac gazetede resmi filan yayinlandi 1 hafta hapis yatti suan elini kolunu sallaya sallaya para kazaniyor bu tur insanlari kullanmak lazim bakin amerikaya fbi direk adamlari kendi himayesi altina aliyor gerci bu biraz abartmis yani sanirim gun yuzunu bi 10 sene goremez ama emin olun pc basinda olacaktir ve devlet adina calisacaktir

    SAYGILAR

    bu arada adam urun filan pazarliyormus sanirim yazinin tamamini okumadim ancak burada videosu filan var banka soygununda kullandigi cihazlarin videosu imis sanirim animasyondaki karakter de kendisine benzemis yoksa adami oradan mi yakaladilar benzetip :D o da soruyormus polislere zaten beni nasil yakaladiniz diye merak ediyormus :D

    http://www.haber7.com/haber/20080912/Enselenen-Chao-sanal-semayi-anlatti.php

    edit: ek bilgi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerdanger -- 12 Eylül 2008; 22:05:53 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 4BlueWolf

    Gözaltına alınmasına 4 gün boyunca inanmayan ve nasıl yakalandığını sürekli polise soran





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.