Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (407. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.461
Cevap
102
Favori
454.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jimi1984

@PHI
    Yok hacı ya elime değmez büyük bir ihtimal :D Ben X-T2'ciyim sanırım onu fark ettim :)
    10.000 dolar olmaz yaw. Maksimum 63mm lens ile birlikte 5000 dolar olsun. 32-64mm ile 6000-6500 dölar olsa normal :)

Sebebi japon dayı açıklama yaparken "Ben bu oyunu bozarım" dedi. Bu oyun dediği de kesinlike FF sınıfından bahsediyor.

FF'de en popüler ve yeni makine 5D Mark IV

5D Mark IV: 3.500 Dolar Gövde
    24-70mm : 1.750 Dolar

Kesinlikle bu fiyatlara yakın durmaya çalışacaklar diye düşünüyorum. Tabi piyasa bundan sonra kızışacaktır. Daha uyguna FF gövdeler daha uyguna Orta formatlar allah allah diyorum başka bir şey demiyorum sayın seyirciler :D :D

63mm ile 10000$'ın birazcık altında olacakmış...9500$ olabilir :) ben de bir ara umutlandım 3000-4000 seviyelerinde gelip A7R2 leri sallar diye ama fiyat hayal kırıklığı yarattı...tamamen apayrı sektörün kamerası.
    FF'de en populer kamera bence A99M2 özellikleri bir incele...5dM4 canon fanlarında bile büyük hayal kırıklığı yarattı, beklenilenin çok altında özellikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 20 Eylül 2016; 12:06:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

Teşekkürler,
    Yanlız 63mm f 2.8 neden çikariyorlar acaba merak ettim.

GF45mmF2.8 R WR
    GF63mmF2.8 R WR
    GF32-64mmF4 R LM WR
    GF110mmF2 R LM WR
    GF120mmF4 Macro R LM OIS WR

Elimizde bir tane makro,portre,kismen geniş açı,birde 45mm tak çek lens var.63mm ne için çözemedim...

63mm 2.8 orta format lens FF karşılığı 50mm F2
    110mm f2 ise 85mm 1.4 gibi bir şey olacak :)

@theVATANSEVER

Hacı dedikodulara bakma bir açıklansın öyle görelim :) Biz bu oyunu bozarız diyor Japon baba :D :D Benim düşüncem hala değişmedi.
    Güncel FF gövdelerin fiyatlarına yakın olacaktır.

Fakat lensler tarafında ne olur bilemem. Çünkü Ortaformat lenslerin teknolojileri kullanılan malzeme vs çok daha yüksek kalite olduğu için fiyatları da hep yüksek olmuştur. Birde 100mp'e kadar sensörü doyurabilen bir lens :) Korkum bu tarafta daha çok :) Ama içimi rahatlatan kısmı ise Lensi farklı bir firma değil Fujinon üretiyor Bu yüzden fiyat tarafında daha iyimser olur yada yüksek kaliteli FF lenslerinin fiyat seviyelerinde olur en kötü ihtimal ile düşünüyorum :)
    5000-6000 dölar seviyesinde lens ile birlikte olur.
    10.000 dolar olursa "Oyunun kurallarını değiştireceğiz" tarzındaki açıklama havada kalır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Eylül 2016; 12:22:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Teşekkürler,
    Yanlız 63mm f 2.8 neden çikariyorlar acaba merak ettim.

GF45mmF2.8 R WR
    GF63mmF2.8 R WR
    GF32-64mmF4 R LM WR
    GF110mmF2 R LM WR
    GF120mmF4 Macro R LM OIS WR

Elimizde bir tane makro,portre,kismen geniş açı,birde 45mm tak çek lens var.63mm ne için çözemedim...

63mm 2.8 orta format lens FF karşılığı 50mm F2
    110mm f2 ise 85mm 1.4 gibi bir şey olacak :)

@theVATANSEVER

Hacı dedikodulara bakma bir açıklansın öyle görelim :) Biz bu oyunu bozarız diyor Japon baba :D :D Benim düşüncem hala değişmedi.
    Güncel FF gövdelerin fiyatlarına yakın olacaktır.

Fakat lensler tarafında ne olur bilemem. Çünkü Ortaformat lenslerin teknolojileri kullanılan malzeme vs çok daha yüksek kalite olduğu için fiyatları da hep yüksek olmuştur. Birde 100mp'e kadar sensörü doyurabilen bir lens :) Korkum bu tarafta daha çok :) Ama içimi rahatlatan kısmı ise Lensi farklı bir firma değil Fujinon üretiyor Bu yüzden fiyat tarafında daha iyimser olur yada yüksek kaliteli FF lenslerinin fiyat seviyelerinde olur en kötü ihtimal ile düşünüyorum :)
    5000-6000 dölar seviyesinde lens ile birlikte olur.
    10.000 dolar olursa "Oyunun kurallarını değiştireceğiz" tarzındaki açıklama havada kalır :)

Hadi inşallah....4000-5000$ olursa peynir ekmek gibi gider bu makine....

düzenleme: MF lenslerin FF karşılıkları --- mevcut lenslerle net alan derinliği FF sistemlerde çok daha iyi şu anda...aynı derinliği verecek MF lensler sanırım çok çok daha büyük olacak...50MP sensör FF sistemde de var...DR ve Noise daha iyi olacak kesin....ama şu anda FF sistemlerden çok daha zayıf duruyor....Şu anda tek avantajı DR ve noise gibi.

GF23mmF4 R LM WR ~ 18mm f/3.1 FF lens

GF45mmF2.8 R WR ~ 35mm f/2.2 FF lens

GF63mmF2.8 R WR ~ 50mm f/2.2 FF lens

GF32-64mmF4 R LM WR ~ 25-50mm f/3.1 FF lens

GF110mmF2 R LM WR ~ 86mm f/1.6 FF lens

GF120mmF4 Macro R LM OIS WR ~ 93mm f/3.1 FF lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 20 Eylül 2016; 13:26:08 >

• $5000-6000 seviyesi kit halinde dagitir ortaligi gercekten. Jimi soyleyince bize laf dusmez gerci ama 10000 dolar zikredildiyse cok asagi ne bileyim iyimser geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyaframın sensör boyutundan bağımsız olması lazım emin misiniz bu konuda...
  • quote:

Diyaframın sensör boyutundan bağımsız olması lazım emin misiniz bu konuda...

hocam ben net alan derinliklerini karşılaştırdım.

örneğin GF63mm lensle F2.8 de alacağın net alanı FF 50mm lens F2.2'de alabiliyorsunuz, kaldı ki 50 -mm F1.4 -1.2 lensler var zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

quote:

Diyaframın sensör boyutundan bağımsız olması lazım emin misiniz bu konuda...

hocam ben net alan derinliklerini karşılaştırdım.

örneğin GF63mm lensle F2.8 de alacağın net alanı FF 50mm lens F2.2'de alabiliyorsunuz, kaldı ki 50 -mm F1.4 -1.2 lensler var zaten...

Ben de aynı şeyi söylüyorum hocam.Alan derinliği değişmez diye biliyorum.Aynı lensi orta format ve ff gövdeye takalım ikiside aynı alan derinliğini verecektir.Yanlız siz ff'de gördüğünüz alanı çekmek için daha fazla yaklaşacaksınız orta format ile ve bu alan derinliğinin düşmesine sebep olacak.Yani aynı görüntüyü elde etmek için nesneye yaklaştığımız için alan derinlliği değişecek.Benim bilgim bu yönde...

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Eğer ciddi manada bi "oyun bozma" ve piyasayı sallama niyetleri varsa kit halinde 5-6 bin doları geçmemesi lazım ki FF piyasasına kafa tutabilsin. 10 bin dolar lafı bi kaç yerde geçti bazı sitelerde okudum ama hepsi düşünce ya da duyum tabi şimdilik.

Ayrıca ne demek "Yok hacı ya elime değmez büyük bir ihtimal". O makine gelecek satışa ve sen sokaklara dağa taşa vurmayacaksın öyle mi? Peh. Güldürme beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Eğer ciddi manada bi "oyun bozma" ve piyasayı sallama niyetleri varsa kit halinde 5-6 bin doları geçmemesi lazım ki FF piyasasına kafa tutabilsin. 10 bin dolar lafı bi kaç yerde geçti bazı sitelerde okudum ama hepsi düşünce ya da duyum tabi şimdilik.

Ayrıca ne demek "Yok hacı ya elime değmez büyük bir ihtimal". O makine gelecek satışa ve sen sokaklara dağa taşa vurmayacaksın öyle mi? Peh. Güldürme beni.

Elime gelirse vurdururum dağa taşa ama gelmez büyük ihtimal ile :)
    Bu farklı bir sınıf ve farklı kişilere gider :( Elime değmezden kastım bu :D
    Yoksa bırak dağı taşı dünyayı gezdiririm bu kerataya :D :D

@theVATANSEVER

Evet yaw şimdi baktım 0,79 ile çarpmak gerekiyormuş :) Fakat sensör boyutu ve buna bağlı olarak net alan dağılımı çok farklı olacaktır.
    Bir de sadece bu lensler olmayacak :) Bir sonraki yıl süper hızlı lenslere geçerler :) Bu sistem gelişir. Farklı gövdelerde çıkar illaki :)

Düşün ilk çıkan X100 ve X-pro1 den sonra neler neler geldi :)
    İlk başta APSC tarafında da 3 lens vardı. 18mm F2, 35mm F1.4 ve 60mm F2.8... Sonrasını biliyorsun zaten :D :D
    Eminim bu sistemde de yapacaklar. Farklı boyutlarda ve şekillerde gövdeler ile lensler olacaktır.

• Jimi sana değil de okan bayülgen'e falan gidecekse çekeriz emanetleri biz de : ))) Şaka bir yana bence ayıp olur. Zira Fuji denince istikrarlı olarak bir sen bir de skidrow un paylaşımları var. (Facebook ayrı mecra sonuçta)
  • GullyFoyle kullanıcısına yanıt
    jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    abi GX50S segment disi bir sey ya verseler kullanamayiz.

10K fiyat bence de biraz pahali, boyle bir spekulasyonun cikis sebebi sanirim hasselblad ile isminin cok anilmasi oldu. X1D 9K body fiyati, lensler ortalama 2.6K yani benzer bir kit 11.6K yapiyor. Tabi X1D daha derli toplu bir tasarima sahip ve yanlis hatirlamiyorsam derinligi baya az fujiye gore. Fuji bunu 9.5K USD'ye verse ben de bu segmentte govde arasam 2K ya bakmam X1D alirdim:) o nedenle ben de jimi gibi dusunuyorum. Diger taraftan game changer olarak piyasaya girecekse bir kere spor ve kus fotografciligi gibi spesifik ozellikleri nedeni ile pahali ekipman ihtiyaci olab ileri amator ve prof tuketicinin urunu degil. Daha nis bir kitlesi olsan ileri duzeyde isler yapan moda, urun, reklam cekimi yapan profesyonellerin de bence ilk asamada tercihleri olmayacak cunku bunlarda zaten ekipman ve para derdi yok. Geriye kaldi urun, moda, reklam cekimi yapan ama daha kisitli butce ile yapan FF tayfasi. Bunlarin gonlunu fethetmek icin de 1. Fiyatin makul olmasi lazim, 2. lens sayisini arttirmak lazim. Benim dusuncem bu yonde. Orta halli proflarin ilk hedef kitle oldugu yonunde. Ha kaldi ki:) ben 50MP MF sensorden cikacak RAW dosyalari islemek icin de apayri sistem lazim benim PC aklima geldi de basim simdiden agirdi

Bu arada arkadaslar XT1'i satiyorum fiyatin da uygun oldugunu dusunuyorum 1800TL. XT2'ye akicam Xpro2'ye doner ekran koymadiklari icin :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 21 Eylül 2016; 7:42:50 >

• : )) dogru diyorsun.

Xt2 akar hehehe. Xt1 dusunenler senden kapsin bence. Akillarinda soru isareti kalmaz hem. 2.el muhabbetine.

• xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fırlama bu herif ya

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Colanin İcine viski katmis Gozlerden belli

• Arkadaşlar ölü piksel var mı diye kontrol etmek için bir program falan var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhtnc

Arkadaşlar ölü piksel var mı diye kontrol etmek için bir program falan var mıdır ?

lensin üzerini kapat 1-2sn lik fotoğraf çek ölü pikseller cillop gibi çıkar ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

quote:

Orijinalden alıntı: smhtnc

Arkadaşlar ölü piksel var mı diye kontrol etmek için bir program falan var mıdır ?

lensin üzerini kapat 1-2sn lik fotoğraf çek ölü pikseller cillop gibi çıkar ortaya.

teşekkür ederim. denedim bir şey göremedim.
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
    1 Baslik by Murat KOÇAK, on Flickr

Fujifilm'i aynasız liginde üst sıraya taşıyan X-T1 yerini genç ve güçlü oğlu X-T2' ye devretti. Gövdeyi elinize alıp bir iki fotoğraf çektiğinizde "bu ne la?" diyebilirsiniz :) Netleme hızı, açılıp kapanma, tepki süresi, vizör yenilenme süresi gibi bir çok alanda daha hızlı ve çok daha güçlü olduğunu hemen anlıyorsunuz. Fotoğraf ve ekipman ile ilgili olan hemen hemen herkes "aynasızların daha zamanı var biraz daha gelişip hızlanmaları lazım" geyiğini duymuşsunuzdur. Bundan sonra X-T2'den öncesi ve sonrası diye bahsedilecek gibi geliyor :)

X-T2 elime geçer geçmez her zaman ki gibi biraz dağlara taşlara birazda sokaklara vurdurarak nasıl bir kamera olduğunu anlamaya çalıştım :)

X-T2 + 10-24mm F4

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
    DSCF8710 by Murat KOÇAK, on Flickr

Asıl ilgimi çeken konu ise Fujifilm kullanıcılarını çok sağlam dinliyor. Belki de kullanıcılarının makinelerine olan bağlılıklarının çok güçlü olmasının sebeplerinden biriside budur. :) Misal bir önceki serisinin en çok eleştirilen "Enstantane ve İSO" butonlarındaki kilit mekanizması güncellenerek özgürlük sağlanmış. Konuyu bilmeyenler için kısaca açıklayayım. İSO butonu tam kilitliydi ve her kademede kilit tuşuna basılı tutarak çevirmek gerekiyordu kadranı... X-T2'de ise istediğiniz zaman kilitleyip istediğiniz zaman da özgür bir şekilde kilitsiz de kullanabiliyorsunuz.

pic_07 by Murat KOÇAK, on Flickr

Bir diğer konu da dış kaplama farklı bir materyal kullanılmış sanırım. Daha güçlü daha sık duruyor. Butonların hissiyatı güçlü ve kemikli... Malzeme kalitesi oldukça arttırılmış.

İlk Göze Çarpan Fiziki Farklar

Butonlar irileşmiş ve daha kullanışlı bir hale getirilmiş. Arka taraftaki tuşlar daha kemikli ve çıkık olduğu için hissiyat artmış.

*Işık ölçüm modu artık 4 adet olmuş.

*Video tuşu kaldırılmış ve İso tekerinin altındaki çekim modu tekerine taşınmış ki benim gibi düşünenler bu duruma çok sevinecek. X-T1’de gereksiz yere kalabalık yaptığını düşünmüşümdür hep deklanşörün hemen yanında duran minik kırmızı video kayıt tuşunu :) Sebebi ise anlık video çekilmez anlık fotoğraf çekilir. Yanlışlıkla video tuşuna bastığımda sinir oluyordum J Gerçi yazılım güncellemeleriyle X-T1'de video butonuna 3 saniye basılı tutarak çalıştırabiliyordunuz. Yanlışlıkla basmanın önüne geçilmişti :) Fujifilm’i bu yüzden çok seviyorum kullanıcılarını kesinlikle dinliyor :)

*Ekran artık sadece yukarı aşağı değil aynı zaman da sağa doğru açılabiliyor. Yabancı fotoğraf forumlarında birisi "Neden sola doğru dönmüyor? Mühendislik hatası resmen" diye bir cümle sarf etmiş fakat cevap çok basit. Dik kadraj çekim yapılırken ekranın o eksende hareke ederek konfor sağlanmasın amaçlanmış ki bu durum çok kullanışlı olmuş.

*X-Pro'de ilk başta tanıştığımız netleme çubuğu artık X-T2'de de mevcut ve büyük rahatlık. Zaten 325 netleme noktasını nasıl kontrol edeceğiz yoksa :D

*Vizör lastiği yenilenmiş. X-T1 için opsiyonel olarak satılan geniş vizör lastiği artık standart.

*Pozlama Telafisi butonuna C modu da eklenmiş. Bu sayede ön tekerden pozlama telafisi kontrol edebiliyorsunuz ve -5, +5 olarak da daha geniş bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu özellik yine çok kullanışlı olmuş.

*Çift hafıza kartı girişi artık var. Geri dönüşü olmayacak çekimler yapıldığında (Ticari yada yurt dışı gezileri gibi) yedekli çekmek fotoğrafçıyı rahatlatacaktır. Bir karta RAW fotoğrafları kayıt ederken diğerine Jpeg'leri kaydettirebilir ya da birisi birince diğerine otomatik olarak geçmesini sağlayabiliyorsunuz.

*Yeni bateri grip ise baştan aşağı geliştirilmiş. Üzerinde netleme çubuğu hemen dikkat çekiyor. Kavramayı arttırmak için tutuş çıkıntısı eklenmiş. Dik kadraj çekimlerde muazzam rahatlık demek. Aynı zaman da çift batarya alması daha da uzun soluklu fotoğraf çekimi demek oluyor. Boost ise yeni eğlenceli özelliğimiz. Bunun üzerinde daha ayrıntılı bir şekilde duracağım.

X-T2 + 16mm f/1.4
    DSCF9010 by Murat KOÇAK, on Flickr

Teknik Özellikleri:

Bu konuyu yüzlerce site ve forumda ayrıntılı bir şekilde incik cincik görebilirsiniz. Ben daha çok "Fotoğraf çekerken X-T2 bana ne katacak? Neler değişmiş ne iyi olmuş ya da kötü olmuş" şeklinde bakıyorum :)

16m'den 24mp'e çıkış: Piksel artışının artısı baskı tarafında olduğu kadar fotoğraftan kesit alırken de oldukça yararlı olmuş. Bazen fotoğraftan yüksek boyutta kesitler alıp rahatça kullanabilmek oldukça iyi geldi :) Özellikle Makro ve Ornito da çok iş görecektir.

Seri çekim hızı: Saniye de 11 kareye kadar mekanik, 14 kareye ise elektronik enstantane ile çıkabiliyorsunuz. Spor ve Ornito fotoğraflarında deli gibi işime yarayacak :) Buna bağlı olarak Buffer hafızası da artmış. Hızlı bir hafıza kartınız varsa (SDXC) çok rahat edeceksiniz. Makine kolay kolay boğulmuyor. Bu yüzden kullanıcısını yarı yolda bırakacak gibi gözükmüyor :)

X-T2 + 14mm f/2.8
    DSCF9077 by Murat KOÇAK, on Flickr

Otomatik Netleme: 0.06 saniye de netleme yapabiliyor. Yeni işlemci oldukça iyi iş çıkarttığını buradan anlayabiliyoruz. X-T1’e göre çok çok hızlı J Bu makine tasarlanırken belirli bir konu da değil hemen hemen her fotoğraf dalına uygun bir şekilde güçlendirilmiş. Biraz daha kullanmaya devam edince “tamam” diyorsunuz “ben bununla Kuş çekimine de çıkarım Sokak ve Belgesel fotoğrafları da çok rahat çekerim” düşüncesine kapılıyorsunuz ki gerçekten de öyle J Netlemenin hızlanması önemli ama doğru netleme daha da önemlidir. Makine hızlı netleme yaparken aynı zaman da doğru da netliyor. Bu konuda gönlümü fethetti.

Özellikle sürekli netleme ve nesne takibi üst segment DSLR'lar kadar başarılı... Bir de buna kişiselleştirilebilir ayarlar eklenmesi daha da güçlü hale getirmiş. Yani çekim konunuza göre sürekli netlemeyi kişiselleştirebiliyor olmak muazzam bir hız katıyor duruma :)

X-T2 + 14mm f2.8
    DSCF9040 by Murat KOÇAK, on Flickr

Deklanşör Gecikmesi, Yeni Perde sistemi ve Vizör Yenileme Hızı: Yeni perdenin ilk başta sesi çok keyifli onu söyleyeyim. Deklanşöre bastığınızda ense tüyleri kaldıran, insanı fotoğraf çekmesi için gaza getirecek bir ses tonu var. Tabi bu benim fetişim orası ayrı bir durum :D 1/8000 mekanik enstantane değerine bu sayede çıkılmış ki oldukça iyi. Bu sayede güçlü ışık değerlerinde açık diyaframlarda çekim yapıla biliniyor. Elektronik enstantanenin de ardından 1/32000'e kadar desteklemesi kullanıcısını oldukça bu konuda rahatlatıyor.

Vizör yenileme hızının artması ve deklaşör gecikmesinin geliştirilmesi en çok heyecanlandığım konulardan birisidir... Arka arkaya çekim yapmak gerektiğinde bunu çok iyi anlıyorsunuz. Her şey o kadar hızlı ki konuyu kaçırmak çok zor artık :)

X-T2 + 35mm F2 WR
    DSCF9254 by Murat KOÇAK, on Flickr

İSO performansı yine aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda zaten başarılıydı Fujifilm...

Gövde Yalıtımı

Daha önce X-T1 ile karda saatlerce gezmiş ve emin olmuştum :) Havalar çok soğumadı gerçi ama kar olmasada X-T2'yi sağnak yağmurda biraz gezdirdim :) Yarı yolda bırakacak korkusu olmadan rahatça fotoğraf çekebiliyorsunuz. Güven veriyor. Tabi lensinizinde WR olması gerekiyor bu ayrıntı önemli çünkü :)

X-T2 + 16mm f/1.4 WR
    DSCF9162 by Murat KOÇAK, on Flickr

Boost Modu ve Bateri Grip ? ? ?

X-T2 hızlı ve güçlü bir makine tepkileri keskin bir şekilde fotoğrafçıya sürekli cevap veriyor. Bateri gribi çıkartınca makine küçülüyor. Dikkat çekmeyen bir sokak fotoğrafçısının elinde sessiz, hızlı bir silah :) Bateri gribi takınca daha da irileşip kaslanıyor. Teknik özellikleri ise tavan yapıyor. Bu sefer de spor ve vahşi yaşam fotoğrafçısına uygun bir hale geliyor.

X-T2 + 100-400mm
    DSCF8903 by Murat KOÇAK, on Flickr

Bateri grip üzerindeki boost tuşu aktif hale getirildiğinde makine birden şekil değiştiriyor. Daha hızlı ve daha öfkeli :D :D Seri çekim , vizör tazelenme ve netleme hızı tavan yapıyor. Tabi bu durum çok güç gerektirdiğinden dolayı çift batarya ile Bateri gribi beslemek gerekiyor :) Bu sayede 1000 karenin üzerinde fotoğraf çekile biliniyor.

X-T2 + 100-400mm
    DSCF8772 by Murat KOÇAK, on Flickr

Burada Fujifilm X-T2'yi tasarlarken birden fazla fotoğraf dalına uygun, hem amatör hem de profesyonel tarafın isteklerini karşılayacak çok yönlü bir makine yaptığını anlamış oluyorsunuz.

Video Performansı
    pic_06 by Murat KOÇAK, on Flickr

Fujifilm X-T2 ve sonrası diye sanırım bir çizgi çizdi bu konuda… Sadece fotoğrafta değil video’da da güçlüyüz biz demek için oldukça geliştirmişler. Daha önceki modellerde video performansı diye bir şey yoktu. Yani evet video çekiyor ama idarelik derecesindeydi. Profesyonel olarak bir şey yapmak düşüncesi kimsede yoktu. Bu konuda makineyi henüz deneyemedim zaten video tarafında pek deneyimli değilimdir fakat birkaç yabancı forumda “Panasonic GH serisinden daha sinematik ve keyifli ” yorumunu okumuştum. Zaten firma bu konuda o kadar güveniyor ki bu konuda bayağı test ve çekilmiş örnekler çokça mevcut. Makineye mikrofon ve ekran çıkışı bağlanabiliyor. Yakın gelecekte bu konuda da yeni lensler çıkabilir. Yada üçüncü parti lens üreticileri X bayonet sine lensler duyurabilir J (Samyang vb gibi)

Aşağıdaki video'yu 4K izlemenizde fayda var :)

Özetle

X-T1 çok keyifli başarılı bir gövdeydi. Bir sürü güncelleme aldı ve bu zamana kadar hala kullanılabilir bir kamera oldu. Gövde yükseltmeyi düşünenler kesinlikle bir iki özellik ile süslenmiş bir makine ile değil baştan aşağı değiştirilmiş güçlenmiş bir seriye geçeceği için kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim. Fakat istediği lens setini oluşturamamış X-T1 kullanıcıları önceliği lens sitemine vermeli. Sonradan gövde değiştirmek daha akıllıca olacaktır.

X-T2 + 14mm f/2.8
    DSCF9122 by Murat KOÇAK, on Flickr

X-T2 + 10-24mm f/4
    DSCF8685 by Murat KOÇAK, on Flickr

• Jimi ellerine sağlık. Şahane bir inceleme/bilgilendirme yazısı olmuş
  • 
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.