Şimdi Ara

Fazla sıkı basslı hoparlöre ayar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yoo öyle bir gerçek te var tabiiki. Arayış bitmiyor ama ateş biraz sönüyor zaman zaman diyebiliriz :)
  • durun abi adam hiç değilse birkaç gün zevkini yaşasın bende biliyorum ulan acabamıydı şu muydu bumuydu deyip rahat duramayacağını
  • Hayırlı olsun.
    Ama benim bu konuda anlayamadığım bir şey oldu.
    Şikayet hoparlörün bass'larının fazla sıkı çalması idi.
    Amaç bass'ların yumuşatılması idi...

Kullanılan Rega Brio yerine Yamaha A-S701,
    daha yüksek damping faktörlü, daha yüksek akım kapasiteli bir amfi seçildiğini okuyunca herhalde bass'lar daha da sıkılaşacak, toklaşacak diye düşündüm...

Bu öngörümün aksine alınan neticeden memnun kalınması benim için sürpriz oldu.
    Gerçi belki memnun kalınan hususlar bass'ın yumuşamasından, daha kadife kaplı armonik tınılar kazanmasından ziyade genel performans açısından da olabilir. Neticede arzu edilen ses yönünde olumlu bir yol katedilmiş. Bu iyi...
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi ben de güçlü amfi basları daha da sıkılaştırır diye biliyorum. Belki ben yanlış ifade ettim. Belki baslarım sıkı değil de zayıf idi. Şimdi de basları gevşek diye sattığım Zensor 3 ü düşünüyorum. Yamaha ile nasıl olurdu acaba :)
  • sonu yok abi bu işin o onunla nasıl olurdu bu bununla nasıl olacaktı acaba.çok fazla etken giriyor işin içine.bir misal vereyim geçen gün el yapımı amfimin içinde kullandığım iç güç kablosunu değiştirdim bakın dc için amfinin içindeki güç kablosu.hoparlore giden çıkış değil.bas mas detay gövde herşey değişti yav.hani hoparlor kablosu desen neyse dicem ama.ondan önce de prizden gelen güç kablosunu değiştirdiğimde aynı hissi yaşamıştım hadi lan kendimi kandırıyorum plasebo etkisi falan dedim yok öyle değil.basbayağı değişiyor ses.kör test mör test demeyin kör değil bildiğin sağır olman lazım farkı anlamamak için.hani bir iç kablolama bunu değiştiriyorsa amfi hoparlor güç kablosu ses kablosu püsür uyumu düşünemiyorum artık ve biraz da sıkıldım,baydı açıkçası.benim gençliğimde ne güzeldi yav bi pioneer ,marantz ,onkyo veya denon amfi bi hoparlor ,olursa araya bir equalizer.oh mis...beklenti mi azdı imkan mı çok yoktu elimizdeki ile daha mı kolay tatmin oluyorduk bilmiyorum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Nisan 2018; 1:32:14 >

• Şimdi bu sisteme nasıl bir rca kullanmalı. Şu an 120tllik audioquest tower kullanıyorum. Alabildiğimin en iyisini mi almalıyım. Yoksa 1000tlden pahallısından fayda göremem gibi bir durum var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.