Şimdi Ara

faz hk. bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kaç watt işlemci için, kaç fazlı anakart gerekli?
    mesela 125W için kaç faz gerekli, 75W için kaç faz gerekli

overclocku da dikkate alarak bilenler cevap versin lütfen!

http://resim.donanimhaber.com/m_63203459/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63203459

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 15 Temmuz 2012; 15:21:47 >

• 50 yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: dendman

50 yeterli

bu konuyu ağız dalaşı yapalım diye açmadım
    sen anakart alırsan 100 al

biliyorsan cevap ver terbiyemi bozdurma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

quote:

50 yeterli

arkadaşım özr dilerim yazdığını tam okumadım
    anladığım kadarıyla işlemcinin harcadığı güce ve anakartın harcadığı güç ile ilgili bir soru yazmışın
    anakartın fazı bildiğim kadarıyla önemli değil yani fark etmez 125 watt bir işlemcide taksan 95 watt bir işlemcide taksan fark etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

quote:

50 yeterli

Bana bir tane 50 fazlı anakart linki atsana

benden alıntı niye yapıyorsun onu 50 diye cevap verene sor

ben bu konuyu sizinle ağız dalaşı yapayım diye açmadım bilenlere sordum

• bildiğim kadarıyla 20 fazdan yukarısı gereksiz ama alcam dersen 32 al
  • quote:

bildiğim kadarıyla 20 fazdan yukarısı gereksiz ama alcam dersen 32 al

arkadaşım hala atıyorsun
    bir bilen cevaplandırırsa sen de öğrenirsin ben de öğrenirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino projesi hk. birkaç soru
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Faz yapısı anakartın temelini oluşturur. Herkesin anlayacağı dille anlatmaya çalışayım , bu faz yapısı sayesinde işlemci çalışabiliyor , güç tüketebiliyor. Benim ara ara kopyala yapıştır yöntemi ile sistem tavsiyesi yapanlara belirttiğim soruyu sormuşsunuz, yazayım bilmeyende öğrenmiş olur.

Örneğin 4+1 fazlı bir anakart ele alalım, bu faz yapısına göre kartın cpu desteğini max. 140W olarak belirlemişler , yani 125W lık bir işlemci takabiliriz hatta 140W lık bile takılabilir. Ama daha sonrasında işlemciye oc için voltaj vermeye kalktığımızda işlemcinin güç tüketimi oldukça artar, yani anakarttı zorlamış oluruz. Bu kısa süre içerisinde anakartı yakmamızada sebep olabilir , yada uzun süreli kullanımda da ömrünün azalmasına sebep olur. Yada oc de bizi kısıtlar,sonra cpu ya takoz çıktı deriz. Oc yapılmaz ise en düşük 4+1 faz var zaten ucuz modellerde, sorunsuz çalışır. (Oc yapınca kart keisn bozulacak diye bir durumda yok abskı devre elemanlarının kaliteside çok önemli vs. )

125W lık bir cpu kullanıyorsanız ve oc yapacaksanız , en düşük 8+2 fazlı bir anakart kullanmamız gereklidir ki anakartımız hem daha uzun ömürlü olsun hemde daha stabil ve yüksek oc yapabilelim. Onun dışında 95W güç tüketen bir cpudan zaten voltaj versekte 4+1 fazlı kartlarda yeterli olur.

Daha detaylı bilgiler verebilirim fakat okadarınıda ben yazmak istemiyorum, hem çoğu kişi anlamaz hemde yurtdışı birçok sitede buna benzer konular var. Oralardan araştırılabilir.

• teşekkür ederim
  • Chris Brown hocamın dediği gibi 8+1/8+2 idealdir üst düzey ev kullanıcısı için. 12+2 bulabilirseniz alın neden olmasın derim de verdiğiniz parayı karşılamaz o kadar ve işin elektronik kısmı (buck converter yapısı, koordine voltaj verimi vs vs) biraz karışık. 8den sonra yapacağı farkı siz hissetmezsiniz speedstep/cool n quiet hisseder en fazla
  • konuyu açalı 2 seneyi geçmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.