Şimdi Ara

FATURALI HAT MI, FATURASIZ ( KONTÖRLÜ ) HAT MI SİZCE DAHA CAZİP ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
28.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell, Vodafone ve diğer operatörde faturalı ve faturasız ( kontörlü ) hattın iyi ve kötü yönleri sizce nelerdir. Özellikle sabit ücreti olmayan faturalı hatlar son zamanlarda avantajlı olmaya başladı gibi görünüyor. Çünkü kontörlü hatlarda konuşsanda konuşmasanda karşı taraf açtığı anda kontörün giderken ( bir operatörde 10 dk sı 2 kontör olan tarife de 1 saniyede kapatsanızda 2 kontör gidiyor ) faturalıda en fazla 6 saniyelik periyodlarla ücret ödeyerek avantajlı oluyorsunuz.
    Sizlerin görüşleri nelerdir, hangisini önerirsiniz.. Saygılar..

• Bu tamamen senin cebine bağlı bir tercih kardeş..

kağıt kalemi al hesapla doğru sonuca ulaş.
  • Kontörlü alırsan hesabını bilirsin.100 kontor 2 günde bittiğinde "ben n'aptım ya" dersin.diğer türlü sonu gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Kontörlü alırsan hesabını bilirsin.100 kontor 2 günde bittiğinde "ben n'aptım ya" dersin.diğer türlü sonu gelmez

aynen katılıyorum
    benimde daha önce faturalıydı baktım bazen ipin ucunu kaçırıyorum kontörlüye yatay geçiş yaptım
    şimdi kafam rahat fatura kaç para gelecek derdi yok en azından

• Bence bu kişinin kullanma şekline göre değişir...hangisindeki tarife senin işine geliyorsa onu seçeceksin..
  • Öncelikle şu var hesabını bilme olayının alakası yok faturalı faturasızla. Siz kafanızı beyninizi kullanmayıp habire konuşursanız faturalıda da batarsnız öbüründe de. KRedi kartıyla milletin parası sonsuz gibi harcaması gibi . .

10 yıldır faturalı Tcell sahibiyim özellikle son 2 senedir olduğu kadar düdüklendiğimi hatırlamıyorum.

Hazır kartta tonla kampanya varken misal 50 kontöre 500 kontörlük konuş gibi faturalıda bir halt yok. En son paketcell diye bişey çıkardılar o da dakika bazlı ücretlendirme ve hertürlü hazırkarttan pahalıya geliyor. Tcell'de misal 1000 kontör alınca "300" kontör beleşe geliyor ama faturalıda 330 YTL fatura ödedim verdiği 5 ayda toplam 90 dakika bedava konuşma o kadar.

GSM'lere en kıyak müşteri trink peşin alış veriş yapan kontörlü kartlar ki rekabet de orada zaten faturalıda değil. .
  • Kontörlü daha cazip tabi ki. En azından aylık sabit ücret yok konuşmazsan ekstra para ödemezsin diyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Faturalı , 10 saniyede kontör düşmüyor 10 sn fiyatı yazıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Faturalı , 10 saniyede kontör düşmüyor 10 sn fiyatı yazıyor.

Faturalı hatların bildiğim kadarıyla hemen hepsi 6 sn de bir ücretlendiriliyormuş. Eğer böyleyse örneğin 10 sn konuştuğunuzda en fazla 12 sn ücretlendiriliyor demektir. Kontörlüdeki gibi 10 dk konuşsanda 10 sn konuşsanda aynı ücreti ödemiyorsun yani sonuçta. Ayrıca Turkcell hariç diğer 2 operatörde sabit ücreti olmayan tarifeler var. Ben uzun süre telefonla konuşan bir kullanıcı değilim, kontörlü hat kullanmaktayım ama son zamanlarda 20 sn gibi sürelerle konuşsam bile zırt diye 10 dk lık kontör gitmeye başladığından acayip gıcık olmaya başladım. Resmen keriz yerine koymaya başladılar bizleri diye düşünüyorum açıkçası.. Katkılarınız için teşekkür ediyor, devamını rica ediyorum sizlerden.. Bu konuyu biraz daha inceleyelim hep beraber..

• Faturalı hat daha avantajlı tabiki. Ama Turkcell değil. Bunu açıkca belirtiyim. Bi kaç yıl önce faturalı Turkcell aldım. İlk faturam normaldi vergisi falan filan derken tamam oldu. 50'ye yakın para ödedim amenna dedim. Çünkü biliyordum yani o kdar geleceğini. İkinci ay baktım hiç konuşmadım. en fazla 100 kontör kdar harcadım ama bi baktım ki 33 YTL geldi. sonraki ayı bilmiyorum kapattırdım. Malum operatörde kullandım ve bana göre en avantajlısı idi. Şu anda bile geçmeyi planlıyorum. Neden dersen. bugüne kadar bana en az fatura onun döneminde geldi. Sürekli konuşurdum. Mesaj çekerdim. 50 mesajda Turkcell'deki kontörlerimi bitirirdim. Aycell'e geçerdim. Her gece en az 50 mesaj gönderimi ve sonuçta bana gelen fatura. 20 YTL. Evet yanlış duymadın 20 YTL geliyordu. Turkcell'inde etkisi vardı sadece 59 mesajlık avantajı vardı. Sonra hep Aycell devam ediyorum.

Şu anda da geçmeyi planlıyorum ama yaptığı olaydan sonra (foruma getirilen yasaktan dolayı) düşünmekteyim açıkcası. Ekonomik tarifeleride mevcut.

• bence herzaman kontörlü hat daha iyidir... hiç olmazsa ne kadar harcadığını bilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sucveceza

bence herzaman kontörlü hat daha iyidir... hiç olmazsa ne kadar harcadığını bilirsin

Tabii kullanıcı alışkanlığı çok önemli. Kendinizi kaptırıyor ve durmanız gerektiğini ayarlayamıyorsanız, o zaman kontörlü şart oluyor. Aslında telefonunuzun konuşma süre sayaçlarını ay başlarında sıfırlarsanız faturalıda da yine bir şekilde ne kadar konuştuğunuzu takip edebilirsiniz. Ayrıca ben çok konuşurum, aradığım zaman 15-20 dk konuşurum diyorsanız bu durumda faturalı çok anlamlı değil. Ama benim gibi bir aramanın ortalama konuşma süresi en fazla 2-3 dk gibiyse faturalı daha mantıklı gibi görünüyor.

ünal korkmaz arkadaşım, çok haklısınız. Faturalı olarak Turkcell avantajlı değil. Ama Vodafone ve diğerinde çok avantajlı tarifeler var ve sabit ücrette yok. Forumda isim sorunu çıktığı için hepimizin canı sıkıldı doğru ama bu olay avantajlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence.. Tabii ki o da şimdilik. Bakalım daha neler göreceğiz.

• Birçok konu var bu hususta.
    Detaylı karşılaştırmalar da bulunuyor.

Seçiminiz kullanım sıklığınıza ve de tarifenize göre farklılık arz edecektir.

Arama özelliğini kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 14 Mayıs 2007; 0:53:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Birçok konu var bu hususta.
    Detaylı karşılaştırmalar da bulunuyor.
    Seçiminiz kullanım sıklığınıza ve de tarifenize göre farklılık arz edecektir.
    Arama özelliğini kullanabilirsiniz.

Detaylı karşılaştırmaları bulabileceğim birkaç yer örnek verebilirmisiniz ? Fazla masraflı oldum ama..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege45
    Detaylı karşılaştırmaları bulabileceğim birkaç yer örnek verebilirmisiniz ? Fazla masraflı oldum ama..

Mesela bu sadece bir tanesi;
    http://forum.donanimhaber.com/m_12736455/tm.htm

İyi Geceler.
  • Bu konuda faturalı hat tarifelerini vs. karşılaştırmıştım ama malesef ki silindi gitti, aklıma geldikçe deli oluyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin
    Bu konuda faturalı hat tarifelerini vs. karşılaştırmıştım ama malesef ki silindi gitti, aklıma geldikçe deli oluyorum..

Ben de hatırlıyorum.
    Ancak gösterimden kaldırılan bölümdeydi...
  • faturalıda en avantajlı şu an vodafone. kontörlüde de a.ve.a. vodafone un cepözel tarifesi en avantajlısı. a.ve.ada o kadar avantajlı bir tarife yok.
  • Kontörlüde ne kadar kontör gittiğini bilirsin. faturalıda aylık 300 ytl lik yada astronomik bir fatura ile karşılaşma ihtimalin olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLİNCE -- 15 Mayıs 2007; 0:29:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Bu konuda faturalı hat tarifelerini vs. karşılaştırmıştım ama malesef ki silindi gitti, aklıma geldikçe deli oluyorum..

Deli olmanıza gerek kalmadı. Neredeydi sizin bahsettiğiniz karşılaştırma..Linkini verirseniz sevinirim..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.