Şimdi Ara

Fastcom Hiz testi problemi - Türknet (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ULTILIX

:D küçük networklerde ille ip route girilebiliyor fakat isp de her şey için ayar tek tek yapılamıyacapından bazen asn bazında bazen prefix bazında BGP ile rotalar belirleniyor. Notrmal bir kullanıcı bgp göndermek için yetkisi yok mağlesef

BGP Sadece baglanti kurdugum serverleri göstermiyor mu bunla ne ilgisi var ki Ben ispnin akisini bozmadan isp den ciktiktan sonra olan olayi yapmaya calisiyorum yani mesela fransa konumlu ovh sunucusuna bir sunucuya 50 ms ping alirken birine 39 aliyorum. ikiside ayni datacenterdeler
    fakat birisi 37..44.4 baglantisindan gecerken öteki ondan gecmiyor haliyle pingi düsük bu 37 li baglantiyi aradan kaldirabilsem yada bana daha az ping veren öteki sunucuyu yerine gecirebilsem bütün sorunu cözerim bence ne dersiniz?

• KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Senin değin bağlantıda prefix e göre yönlendirmişler . BGP bağlantı kurduğun serverlar göstermek ile alakası yok. BGP routerlar arasıda verinin hangi rotadan geçeceğinin bilgisidir. Rotanın değişmesi bgp servarlarda yetkili olan görevlinin bağlantıyı değiştirmesi lazım. BGP ile verinin a kablosundan yada b kablosundan geçeceğini yönetirsin.

Şöyle bir çözümün olabilir düşük erişim süresi olan ip adresi ile aynı blok da olan ip adresine sahip bir sunucu alırsın eve de router sistemi kurarsın sonra bu evdeki router ile kiraladığın sunucu arasında tunnel kurarsın . Sunucu üzerinde ve evdeki router da ip forward kernelden aktif edersin ve evdeki router bağlanacağın ip adresi bloğunun varsayılan gateway olarak kiraladığın sunucu olarak ve interface olarak ta tunnel seçersen soruna çözüm olabilir.

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Bu aklima yatti aslinda router olarak öneriniz varmi?
  • Speedtest.net 4 veya 8 bağlantı ile kullanıp hızınızı maksimum ölçer.
    Fast.com veya Speedof.me iste 1 bağlantı yapar, tek bağlantı ile olan hızınızı ölçer. Fast.com güvenilir değildir çünkü netflix sunucusunu kullanır (hayvan gibi dolu durumda olan sunucularını)

Sen hızın 300-400 kb yerine 3-4MB den başlasın diyorsunda, TCP Slowstart diye birşey var. Hemen hemen her ISP bunu kullanır. Kullanmaz ise networkleri çökebilir. TCP Slowstartta bağlantı hızın yavaş başlar, bağlantı devam ettikçe hızlanır.

IX konusuna gelecek olursak, TTNET yurtiçinde kimse ile peer etmiyor.
    Superonline Bulgaristan IX (BIX) de sadece seçtiği 3-5 yer ile peer ediyor.

Superonline youtube/google a sofia da bağlanıyor doğrudan, bant genişliği için para vermiyor, bulgar-istanbul dark fibere para ödüyor sadece.

Hakim operatör (ttnet) bu peering politikasından vazgeçse, pek çok firma Türkiye içi peer edebilir ve masrafları üstlenebilir (google, facebook, amazon vs vs) ancak adamlar bilerek yapmıyor.

bulgaristandan aldığım vps Superonline ile BIX üzerinden, turk.net ile seabone (telekom italya) sofiadan, vodafone ilede seabone sofia üzerinden bağlantı kurup izmire 23 ms de geliyor. ancak türk telekom ile taaa ingiltereden peer ettiği için (telekomun suçu, Allah onun kafasına ateş topları yağdırsın) ping 100 ms çıkıyor.

Sen tek bağlantıda 77mbit istemeyi bırak, ev tipi bağlantıda hiç bir ISP bunu sağlamaz / vermez.
    Benim superonline 25 akk sız bile tek parça downloadda çoğu yerde 25 vermiyor, Bulgar VPS üzerinden 25 veriyor (o yüzden aldım). Fransada mesela 20-21 mbit veriyor. Amerikada denemedim orda belki dahada düşüyordur. Bu gayet normal birşey.

1:1 kiralık hat alsaydık heryere tam hız isteyebilirdik. Bunda isteme lüksümüz yok.

Sende benim gibi meraklısın bu işe ancak NOC da çalışanlara mail atsan bile tenezzül edip cevap vermezler, meşgul adamlar
    Ping düşürmek istiyorsan, bağlantısı doşşaklı bir network bulup ucuza VPS alacaksın. Pingi mutlaka düşük olmalı tabi.
    Sonrasında openvpn udp akar
    kendin yapacaksın :D
  • TürkTelekom 24 Mbps Fibernet kullanıyorum.

Fastcom Hiz testi problemi - Türknet

• Fastcom Hiz testi problemi - Türknet

Modemi resetleyip geceden - akşam 5 e kadar 95 Lİ ip alırsam Avrupa doğu 30 ping oluyor BATI 45 ler de 85 li ip felaket 78 li İP doğu Avrupa kötü oluyor Batı Avrupa max 50 ms oluyor her oyunda :)

Vps - vpn filen kullanmıyorum vps ne işe yarar bilmiyorum bile !

Benim tek istediğim bir şey var PİNGİM 10 MS olsun en kötü 20 olsun batı ve doğu avrupada !

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Speedtest.net 4 veya 8 bağlantı ile kullanıp hızınızı maksimum ölçer.
    Fast.com veya Speedof.me iste 1 bağlantı yapar, tek bağlantı ile olan hızınızı ölçer. Fast.com güvenilir değildir çünkü netflix sunucusunu kullanır (hayvan gibi dolu durumda olan sunucularını)

Sen hızın 300-400 kb yerine 3-4MB den başlasın diyorsunda, TCP Slowstart diye birşey var. Hemen hemen her ISP bunu kullanır. Kullanmaz ise networkleri çökebilir. TCP Slowstartta bağlantı hızın yavaş başlar, bağlantı devam ettikçe hızlanır.

IX konusuna gelecek olursak, TTNET yurtiçinde kimse ile peer etmiyor.
    Superonline Bulgaristan IX (BIX) de sadece seçtiği 3-5 yer ile peer ediyor.

Superonline youtube/google a sofia da bağlanıyor doğrudan, bant genişliği için para vermiyor, bulgar-istanbul dark fibere para ödüyor sadece.

Hakim operatör (ttnet) bu peering politikasından vazgeçse, pek çok firma Türkiye içi peer edebilir ve masrafları üstlenebilir (google, facebook, amazon vs vs) ancak adamlar bilerek yapmıyor.

bulgaristandan aldığım vps Superonline ile BIX üzerinden, turk.net ile seabone (telekom italya) sofiadan, vodafone ilede seabone sofia üzerinden bağlantı kurup izmire 23 ms de geliyor. ancak türk telekom ile taaa ingiltereden peer ettiği için (telekomun suçu, Allah onun kafasına ateş topları yağdırsın) ping 100 ms çıkıyor.

Sen tek bağlantıda 77mbit istemeyi bırak, ev tipi bağlantıda hiç bir ISP bunu sağlamaz / vermez.
    Benim superonline 25 akk sız bile tek parça downloadda çoğu yerde 25 vermiyor, Bulgar VPS üzerinden 25 veriyor (o yüzden aldım). Fransada mesela 20-21 mbit veriyor. Amerikada denemedim orda belki dahada düşüyordur. Bu gayet normal birşey.

1:1 kiralık hat alsaydık heryere tam hız isteyebilirdik. Bunda isteme lüksümüz yok.

Bahsettigim sey ayni böyle türktelekom yakin sunuculari almanyadan ingiltereden nerden bulursa ordan geciriyor.

e buda ping artisi demek ben dogru yolla cs go da rekabetcide 20 ping oynayabilecegimi söylüyorum

yani bunlarin hepsini kafamda bir sekil düsündüm planladim calisacaginada eminim de bu network rotasini degistirmeyi ögrenmem gerekiyor yoksa herseyi türknetten bekleyerek olmaz yada telekomdan

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Modemi resetleyip geceden - akşam 5 e kadar 95 Lİ ip alırsam Avrupa doğu 30 ping oluyor BATI 45 ler de 85 li ip felaket 78 li İP doğu Avrupa kötü oluyor Batı Avrupa max 50 ms oluyor her oyunda :)

Vps - vpn filen kullanmıyorum vps ne işe yarar bilmiyorum bile !

Benim tek istediğim bir şey var PİNGİM 10 MS olsun en kötü 20 olsun batı ve doğu avrupada !

Bu dediginide ben yapabilmek icin uzun süredir arastirmalar yapiyorum
    Pingi en iyi sekile düsürürüm ama hat yogunlugu pingler vs hepsi etki ediyor
    yani 30 olan server 8 ms bile gelebilir. ama tabi ülkemizde bu tür faaliyetler desteklenmiyo

• speedtest 23 fastcom 13 çıktı . Normal bişy heralde
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Dogu avrupa asla 10 ms gelmez. Bosuna yormayin kendinizi. Istanbulda bulgaristan direk baglantida zaten 15 ms o da her yere degil. Ttnet bulgaristan baglantisi almanya uzerinden filan gidiyo serefsiz trnet peering yapmiyor bulgaristanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Network routingi degistiremezsin. Vpn ile yonlendirmek disinda baska cozumun yok. 10-20 ms leri aklindan bile gecirme.

• quote:

Dogu avrupa asla 10 ms gelmez. Bosuna yormayin kendinizi. Istanbulda bulgaristan direk baglantida zaten 15 ms o da her yere degil. Ttnet bulgaristan baglantisi almanya uzerinden filan gidiyo serefsiz trnet peering yapmiyor bulgaristanda.

Fiber hat ile 20 ms ile avusturyaya ulasirim 35 falanda fransaya vuruyor
    O degerler imkansiz. Hayal kurma. Kiralik hatlarda bile oyle ping yok. Hem 10-20 ms pingi napican ki oyunda 50-80 ping gayet iyi.

• quote:

O degerler imkansiz. Hayal kurma. Kiralik hatlarda bile oyle ping yok. Hem 10-20 ms pingi napican ki oyunda 50-80 ping gayet iyi.

Imkansiz degil. Paris konumlu sunucuya suan 39 ms ping alabiliyorum hattim vdsl fiber olsa 35 olacak bu. Hayal degil yani. yapamayacagim seyleri söylemem ve 10 20 ms pingi ne yapacagim söyleyeyim.

Bir sunucuda oyun oynuyorum yaris sunucusu. Sunucu Fransa Roubaix OVH DC"de bariniyor.

Türkiyeden fransaya hele hele ovh a giden pingler malumunuz. Ve yaris oldugu icin. ping önemli adamla dipdibe giderken ben önde olmama ragmen pingleme süresinden dolayi %90 yeniliyorum.

Cünkü karsimdaki adam belcikali hollandali adamin pingi 5 15 arasi. kaldi ki 30 pinglerdede ayni sorunu görüyorum. 60 ms pingle cok sikintilar yaratiyor.. malumunuz ki dünyada kimsede ikinciyi hatirlamiyor.
    Yani suan hattima 6 degilde 1 ms ping gelse 35 ms pingle oynarim sizde görmüs olurdunuz.

Durum böyle yani 6 ms istanbuldan cikislar vs girisler yönlendirmeler firewaller derken 65 i bile görebiliyorum cogu zaman. Onuda gectik sunucu fransa konumlu bazen map yüklemem gerektiginde

Tek parca aldigi icin 7 mb yi 10 saniyede 200 kb den yükleyince oyunada yetisemiyorum fasttaki sorunumla buda ayni noktada benim sorunum yurtdisi cikisiyla kisaca.

Ve sunuda söyleyeyim ben CS GO Rekabetci sunucularinda 30 ms pingle oynayabilen insanim hemde istanbuldan yani zor bisey yok. sadece ugrasmak var konu fasttan buralarada geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 6 Mayıs 2017; 18:53:50 >

Youtube gibi siteler izlediğin kadarını yükler,

Sen 1. saniyedeysen ilk 10 saniyeyi,5.saniyeye gelince 20 saniyeyi yükler vs. gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • [simage]www.speedtest.net/result/6276356351.png[/simage]
    www.speedtest.net/result/6276356351.png

• quote:

Orijinalden alıntı: ClimbDown

Youtube gibi siteler izlediğin kadarını yükler,

Sen 1. saniyedeysen ilk 10 saniyeyi,5.saniyeye gelince 20 saniyeyi yükler vs. gibi.

Iyide 360 da 50 sn yüklüyorsa 1080 de 10 saniye yükleyip duruyor bunu yükseltmemizin yada engellememizin bir yolu?
    Bir yolunu bilmiyorum hocam fakat bu kota açısından iyi bir sistem.

Bir bakayım arttırılıyor mu diye,bir bilgi bulursam yazarım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.