Şimdi Ara

Fastcom Hiz testi problemi - Türknet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende anlayamadım ama ping var ama 25ms falan bu tarz vps ler ile imkansız ping odaklı değil bu vpsler.

Benim vps'de centos kurulu ben ssh üzerinden atıyorum speedtesti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

Bende anlayamadım ama ping var ama 25ms falan bu tarz vps ler ile imkansız ping odaklı değil bu vpsler.

Benim vps'de centos kurulu ben ssh üzerinden atıyorum speedtesti.

Peki bu ekran paylasimi yapabilecegim ekran karti kullanabilecegim bir yer biliyormusunuz?
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    turkiyedeki sunucular bile daha yüksek :D
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hocam türkiyede 1 euroya böyle hizmet verecek şrket varsa söyleyin kullanalım :) ayrıca bu ay böyle normal almanya kullanıyorum 9-10ping 900dw 350up veriyor :)
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    O konuda bir bilgim yok ama arubacloud yetersiz gibi gözüktüyse vultr 2.5 dolara veriyor en son kullandığımda yine almanya sunucusunda internetleri muhteşemdi 3.7gbps gördüm speedtest'te 2.8 in altına düşmüyordu
    Fastcom Hiz testi problemi - Türknet

euro 3.8 değil mi ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 5 Mayıs 2017; 23:52:42 >
  • quote:

O konuda bir bilgim yok ama arubacloud yetersiz gibi gözüktüyse vultr 2.5 dolara veriyor en son kullandığımda yine almanya sunucusunda internetleri muhteşemdi 3.7gbps gördüm speedtest'te 2.8 in altına düşmüyordu

Pingi düsük olsun 50 mbpsye bile raziyim yeter ki düsük ping. türkiyede imkanlari saglayabilsem eskisi gibi 25 ms ile alman sunucularinda oynayabilirim suan 65 70 arasinda bir istatislik geliyor.

ve oynadigim kisilerin cogu almanya ve fransadan yaris oynuyoruz ping yüzünden yanyanada gidiyor olsak beni geciyorlar. adamlarin pingi 10 25 arasi
    Hangi şirketmiş o ama ben çok araştırdım tr de yok öyle fiyatlar belliki kişiye özel indrim veya kampanyadan yararlanıyorsunuz bu arada yasaklı siteler içinde ayrı uğraşmak lazım sunucu tr de olunca bir aralar dns proxy ler çok meşhurdu onun kurulumunu biliyormusunuz acaba

Şimdi gördüm hakan erdem isp fiyatı 7 tl ydi sanırım bende sıkıntı çıkarıyordu bursa olmasına rağmen beni doğuda hakkari-van gibi yerlerde gösteriyordu kullandım o şirketi .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 5 Mayıs 2017; 23:54:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hangi şirketmiş o ama ben çok araştırdım tr de yok öyle fiyatlar belliki kişiye özel indrim veya kampanyadan yararlanıyorsunuz bu arada yasaklı siteler içinde ayrı uğraşmak lazım sunucu tr de olunca bir aralar dns proxy ler çok meşhurdu onun kurulumunu biliyormusunuz acaba

Şimdi gördüm hakan erdem isp fiyatı 7 tl ydi sanırım bende sıkıntı çıkarıyordu bursa olmasına rağmen beni doğuda hakkari-van gibi yerlerde gösteriyordu kullandım o şirketi .d

O Olay ip numarasiyla ilgili bu arada. radorenin bazi ipleri ankarada cikiyor :D

Burda DGN de :D bir sıkıntı yok. Şimdi sunucunun bağlantısı için mi bahsediyorsunuz yoksa kişisel kullanum olarak mı
    Sunucu üzerindeki bütün bağlantılar HE.net yönlendirdim. DNS olarak da kendi dns servisim var onu kullanıyorum . Port kullanamadan ip transit olarak veri aktarımı gerçekleştiriyoruz.
    Evdeki bağlantı da he.net den geçiyor :D Türkiye de bulunan sitelere de Slovenya Telekom üzerinden geçiyor (ortalığı karıştırdım iyice )
    Bir ara hani vpnler yasaklıydı net yavaştı sebebi TCP ve udp bağlantılarının kısıtlanmasıydı o sıra ben TCP udp kullanmadan Türkiyeden veriyi transit ettiğimden kimsede interneti kullanamıyor ne güzel hızlıydı be ah ah :D Otoban bana kalmış gibiydi.
    Sunucu konusunda merak ettiğin rehber lazım olursa bana ilet elimden geldiğince yardımci olmaya çalisirim

Daha önce izmir Spd de bulunan bir yerden hizmet alıyordum. ona pingim 13 ms di bir kullanıcımız 3 ms ping alıyordu.

O kadar bilgim yok maalesef.

Evet ip ile ilgili kayıtlar güncellenmiyor vanda atınca yüksek ping bursada atınca düşük ping çıkıyordu .d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İp nin nerede çıktığı hiç önemli değil sadece GEOLOCATION bilgisi yanlış girilmiş o kadar sizin bağlantınızı gram etkilemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

İp nin nerede çıktığı hiç önemli değil sadece GEOLOCATION bilgisi yanlış girilmiş o kadar sizin bağlantınızı gram etkilemez

Bunu biliyorum cok uzun zaman vps vds isleriyle ugrastim.

Ama merak ettigim baglantiyi he üzerinden gecirdim vs demeniz

anlayacagim dilde sitenize ulasacak traceroute rotasini kendiniz cizdiginizden falan mi bahsediyorsunuz ?
    Hocam benim amaç kişisel öyle keyfi olarak kullanıyorum sunucuları o nasıl kuruluyomuş bu ne işe yarıyomuş vs. birde vpn/proxy vs. kurmak için

Siz baya çoşmuşsunuz hocam o ordan bu burdan benim bilgim ordan burdan yarım yamalak

Sadece şeyi merak ediyorum smart dns proxy'ler nasıl oluyor bir ara 14 günlük deneme alıp kullanmıştım dns girince bütün siteleri erişebiliyordum ve türkiyede görünüyordum dns olduğu için bu sistemi vps'e kurabilirmiyiz acaba?
    smart dns de netflix gibi sistemlerin dns cevapları değişitrilip kendi sunucusu olarak gösteriliyor.
    Nginx varnish squid yada başka programlar ile sisteme gelen istekler ana sunucuya yönlendiriliyor
    bu sistemler https sistemlerde çalışmıyor olması lazım.
    bir yerden başka bir yere giderken vpnler ile kendi rotamıda oluşturuyorum bazen . 2 nokta arasına 1 sunucu alıyorum bunun üzerinden geçiyor ihtiyaca göre konuma göre test yapıyorum testlerde sunucu almaya değer bağlantı olursa sunucu alıyorum. mesela Amsterdam 40 ms olan bir sunucu almıştım avrupa olan bağlantımı düşürmüştüm fakat zamanla o güzergah da yoğunluğun esiri oldu :(
  • quote:

bir yerden başka bir yere giderken vpnler ile kendi rotamıda oluşturuyorum bazen . 2 nokta arasına 1 sunucu alıyorum bunun üzerinden geçiyor ihtiyaca göre konuma göre test yapıyorum testlerde sunucu almaya değer bağlantı olursa sunucu alıyorum. mesela Amsterdam 40 ms olan bir sunucu almıştım avrupa olan bağlantımı düşürmüştüm fakat zamanla o güzergah da yoğunluğun esiri oldu :(

Bu sizin yapabildiginizi yapabilsem fransa pingimi 40 a almanya pingimi 35 e sabitlerim. Bunun üzerine cok ugrastim ama kaynak yetersizliginden hic birsey yapamadim. su yaptiginiz olayi tam olarak bilsem cidden yapilamayacak birsey degil. ama sanirim yüksek network bilgisi gerekiyor

önerebileceginiz kaynak varmi bu konuda?

fransaya pingimi 40 almanyaya 35 sabitlerim demekle olmuyor :D servis sağlayıcı çok önemli . onun rotaları üzerinden kendi sistemine geçiş yapıyorsun.
  • quote:

fransaya pingimi 40 almanyaya 35 sabitlerim demekle olmuyor :D servis sağlayıcı çok önemli . onun rotaları üzerinden kendi sistemine geçiş yapıyorsun.

Reyiz söyle izah edeyim.

Ben cikisin yolunu buldum. CS GO Sunucusunda 32 pingle oynayabiliyorum. gel gelelim orjinal ping daha az. ben bunu en aza indirgemeye calisiyorum.

yani rotalari kendim istedigim gibi dizebilsem yani mesela diyelim ki deutsche telekom sunucusuna 9.8.8.8 ip yerine ayni sirkete ait ayni islevi gören 7.7.7.7 ip adresine yönlendirebilsem o yöndeki trafigin ping akisini düzeltmis olurum diye düsünüyorum tahminimce

Kaldi ki türknetin rotalari bana uygun gerisini nasil yapacagimi bilemiyorum kendimi yurtdisina 22 ms ile atarim yani ordan sonrasinda ayni pingle nasil devam edebilirim ki?

:D küçük networklerde ille ip route girilebiliyor fakat isp de her şey için ayar tek tek yapılamıyacapından bazen asn bazında bazen prefix bazında BGP ile rotalar belirleniyor. Notrmal bir kullanıcı bgp göndermek için yetkisi yok mağlesef
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.