Şimdi Ara

Fast food larda çalışanlara çok üzülüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Sürekli yoğun mesai.1 saniye boş kalmıyorlar her dakika sipariş.
    -Yaz sıcağında üniforma + yemek yapılan yerdeki sıcaklık,buhar
    -Müşterilerin sana köpek gibi davranması,hiç sallamamaları
    -Arada denk gelen siparişi beğenmeyen,hakaret eden,ezikleyen müşteri tipi.
    Bunların üstüne gidip bir de müdüre şikayet etse azarı,hakareti yine bu elemanlar yiyor.
    -Bu işte çalışanların hiçbir prestiji yok.Biri sorsa "ne iş yapıyorsun?" diye belki de çoğu söylemek istemiyordur.Ailesi falan boş adam,vasıfsız adam olarak görüyordur.
    -Bu işi yapanların çoğu üniversite mezunu.Düşünsenize gidip 4 yıl mühendislik,dil vs. bölüm okuyosunuz ama hiç alakası olmayan saçma sapan kötü bir iş yapıyorsunuz.
    -Bütün bu imkanlara rağmen 1600 tl maaş.

Forumda bu işi yapan kardeşlerim varsa Allah yardımcıları olsun.Ben çok gitmem fast food restaurantlarına ama gidince gözlemlerime göre işleri çok kötü.Tabii ki dünyada bundan kötü yüzlerce meslek var fakat bu iş sürekli göz önünde diye dikkatimi çekti.Zor gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısın fakat kapitalist düzen daha da güçlenecek hepimiz yandık.

• İş güzel keyifli ama ülkemizdeki işleyişi insanları yoruyor. Az eleman çalıştırılıyor yurt dışına göre ve daha yoğun oluyor hal böyle olunca da elemanın iş yükü artıyor.

• İnce avm calisanlara sahip cikarken oylar obur pt gitti.

• Ben de üzülüyorum o etlere, o ekmeklere ya
  • Kimsenin kafasına silah dayamıyorlar. Sana dışarda öyle görünebilir ama tercih meselesi. 1.500 tl alıyor diyo üzüldüğün adam yıllar sonra bi otelde 6.000tl ye aşcı olabiliyor. Ben 4 sene önce çalıştığım otelde stajer 200tl maaş alıyor diye üzülüyordum. Şimdi aynı otelde aşcı maaşı en az 6 7 bin. Üzülcek acıncak bir durum yok. Kimse sana acımıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Metamfetamin Elması

Kimsenin kafasına silah dayamıyorlar. Sana dışarda öyle görünebilir ama tercih meselesi. 1.500 tl alıyor diyo üzüldüğün adam yıllar sonra bi otelde 6.000tl ye aşcı olabiliyor. Ben 4 sene önce çalıştığım otelde stajer 200tl maaş alıyor diye üzülüyordum. Şimdi aynı otelde aşcı maaşı en az 6 7 bin. Üzülcek acıncak bir durum yok. Kimse sana acımıyor
    Aşçı olacak adam Fast Food restoranında kolay kolay çalışmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

İş güzel keyifli ama ülkemizdeki işleyişi insanları yoruyor. Az eleman çalıştırılıyor yurt dışına göre ve daha yoğun oluyor hal böyle olunca da elemanın iş yükü artıyor.
    fast-food işleyişi yurt dışında da aynı diyebiliirim. 2 yıldır özellikle weekend ler olsun bank holiday ler olsun fark etmiyor ne kadar busy olursa olsun az elemanla karı yüksek ttmayı güden bi sistem..
  • Acırsan acınacak hale gelirsin

ve de

O buharlı ve sıcak dediğin yerde üniversite mezunu acemi adamı çalıştırmazlar.Usta aşçıdır onlar,elleri maharetlidir,hızlıdır,tecrübelidir ve çoğu da iyi para alırlar.

• evet zor is ama bu isler donemlik calisan ,ogrenci ve vazifsiz elemanlardir , oyle orda yillarca calisan elemena pek yok gibi , herkes daha iyi bir ise gormek icin orda idareten calisiyor gibi gorunuyor bana

bide bu isler ogrenciler icin iyidir , takim calismasini , is yapmayi ogretir is hayatina ilk defa girenlere
    ama sen sirft buharini, sicagini, zorlugunu goruyorsan o zaman evet gercekten o isin esekligini yapmissin demektir

bakin Bill gatest, Warren buffeta , huseyin ozyegine akdar herkes bu islerde calisti, ve tecrubesini cebine koydu
    dedigim gibi bunun sadece sorlugunu gorup, is tecrubesi, mutfak, yemek yapma vs yanlarini ogrenmiyorsan bu senin eksikligin
  • Bu restoranlarda çalışan müdürüm gelde bana sor kardeşim neler çektiğimizi personelden çok biz yoruluyoruz çoğu zaman ben yemek bile yiyemiyorum hiç dışarıdan göründüğü gibi değil bu lanet iş.

• Üniversite okuyorlar, mezunu değiller, gayet küçük tipler var genelde. Çok çok kötü olmayan üniv mezunu oraya kalmaz, en azından o maaşı başka yerde de alır. Para biriktirmek için çalışıyor gençler genelde, orada kariyer yapmıyorlar. 30’larında çalışan çok nadir.

• Valla Allah yardımcıları olsun. Adam gibi emeklerinin karşılıklarını alsalar en az 3.000 lira almaları gerekiyor ama maalesef durum ortada, herkes seçimini yaptı ülkede on gün önce. Diyecek başka bir şey de pek kalmıyor.
  • fast food şirketlerinde çalışan adamların geleceği yok ki 35 yaşına gelince bir tarafına tenekeyi bağlarlar..

sen işimize yaramazsın daha dinamik adam lazım derler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.