Şimdi Ara

Farz namazlarında katılım sayısı az iken Teravih namazında katılımın fazla olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam.

    Ramazanda cami cemaatindeki sayının artışı beni bu konuda düşünmeye itti. Cami cemaati 1 ay süre için artmasın demiyorum. 1 günlük, hatta bir vakitlik bile olsa artış iyidir. Çünkü İslam'da "ya hep, ya hiç" diye bir şey yoktur. Artışa çok sevindim.

    Ancak aklımı kurcalayan soru, neden bu artış farz namazlarında değil de, müstehap hem de uzun süren bir namazda oluyor? Halbuki günlük farz namazlar (17 rekat) teravih namazından kısadır.

    Konu hakkında araştırma yapınca şu makaleyi gördüm:

    TERAVİH NAMAZLARI HAKKINDA - İslam İklimi.com

    ve diyorum, acaba biz önceliklerimizi mi karıştırıyoruz? Müstehap ve nafile namazları farzların önüne geçirerek.

    Teşekkürler. Selametle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMustafa44 -- 20 Haziran 2015; 8:39:48 >







  • Herkes çıkar peşinde o yüzden bence kadir gecesi 1000 aydan daha faydalı diye bir söz var.
    Ayrıca ramazadan inanan insanlar ibadet ediyorlar ve bir farzı yerine getiriyorlar kendilerini daha rahat hissediyorlardır belki.
  • dostlar namazda gördün
    günde sadece 1 saat dolu olan bunca gerekli ibadet yerleri daha uzun süre dolsun diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen populer kultur ile alakali.Oruc ibadetine ulkemizde yogun ilgi oldugu icin diger ibadetleri yapan yapmayan herkese otomatik olarak yapma geregi duyuyor.Cuma namazlarina yogun katilimin nedeni de bunun gibi.
    Ne diyelim Allah daim etsin :) Umarim Ramazan muslumanliktan muminlige bir adim olur ummet icin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Yazacaklarimi dile getirmissiniz. Aynen Katılıyorum +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 vakit namaz kılmak demek insanın bütün haramlardan elini ayağını çekmesi demek.Namaza başlayunca biliyor ki senede bi kaç kere deniz manzarasına karşı iki tek atamıcak , veya başka türlü şu an kültürümüze girmiş binbir çeşit günaha giremiyecek.Yani namaz insan hayatının miladıdır.Tüm günahlardan uzaklaşmanın adımını attığı dönüm noktasıdır.Cübbelinin tabiri ile adama gel namaza başla diyoruz , şimdilik düşünmüyorum hocam diyor.Sanki adama evlenme teklif ettik.İnsanlarda namaza karşı bir korku var.Sanki dünyadan elini ayağını çekecekmiş gibi geliyo.Halbuki elini ayağını çekeceği şey günahlardır.Özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünürken aslında tam tersi , kölesi olduğu günahlardan kurtulup tam özgürlüğüne kavuşacaktır.Malesef ki insanlarımız bunu idrak edecek olgunluğa ulaşmaktan henüz uzak.Senede 1 ay müslüman olup , diğer aylarda pavyona da giderim , bit iki tek de atarım derdindeler.Halbuki kendilerine yaptıkları eziyetin farkında değiller.100 yıl önce namaz kılmayan Türk'e Türk denmezken şimdi geldiğimiz hale bak.İnşallah Allah tez zamanda bu millete hidayet verecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim de aklımı kurcalayan bir konu gerçekten. Yani dolu olması güzel ama keşke farz namazlara daha çok önem verilse. Bende durum tam tersi 5 vakit namaz kılıp teravihe pek gitmiyorum. Annemin kötü bakışlarına rağmen 1 kere gittim hayırlısı Bizim milletçe ortamız yok yani sonuç olarak
  • günah denilince akla gelen manzaraya karşı iki tek atmak oldukça ibadetlerin hayrıda o atamadığın iki tekin maliyeti kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.