Şimdi Ara

FArklı mail adreslerinden gelen aynı mail ve ekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İki gündür iki farklı mail adresinden iki aynı mail geldi. Mailler şöyle :

siparis@berkecekirtasiye.com mail adresinden geldi.(yani görünen öyle sanırım sahte-baktım berkece kırtasiye antalya da zaten)

BEREKETLI VE BOL KAZANCLI GUNLER DILERIM
    SIPARISLERIMIZI MAILDE EK DOSYADADIR. TOPLAMDA ' 5 ' KALEM SIPARISIMIZ BULUNMAKTADIR

ADRES : BIRLIK MAH. NO : 652 CANKAYA /ANKARA
    TELEFON NUMARAMIZ : (312) 334 46 32
    TELEFON NUMARAMIZ : (312) 334 45 55
    FAX NUMARAMIZ : (312) 334 36 46

GAMZE KARAKAYA

ekte DOSYA5.RAR şeklinde bir dosya var.

mega@megapatent.com mail adresinden gelen mail :

HAYIRLI ISLER OLSUN
    SIPARISLERIMIZI MAILDE EK DOSYADADIR. TOPLAMDA ' 7 ' KALEM SIPARISIMIZ BULUNMAKTADIR

ADRES : ARKATOPRAKLIK MAH. NO : 535 ETIMESKUT /ANKARA
    TELEFON NUMARAMIZ : (312) 525 26 24
    TELEFON NUMARAMIZ : (312) 525 32 24
    FAX NUMARAMIZ : (312) 525 36 35

AJDA KATAR

ekte DOSYA7.RAR şeklinde bir dosya var.

Dün bir tanesini açtım bilmeden eklerin. dosyanın içince .jar uzantılı bir dosya çıktı. Onu da çalıştırdım ama bişey olmadı. Ne açıldı ne hata verdi. Antivirüs de görmedi. Tara diyorum taramıyor bile . Programım nod32 .

Şimdi bu dosyalar virüsmüdür nedir acaba. Yoksa sadece reklam mı dır ?

Virüsten daha çok korktuğum casus yazılımlar. Nihayetinde internet bankacılığı kullanıyoruz.

Ne yapmamı önerirsiniz. Bunu tarayacak veya engelleyecek bir program varmıdır.

• Numaraları aradınız mı? gerçi jar uzantılıysa büyük ihtimalle trojandır, nod32 bulamadıysa çevrimiçi hizmet alabilirsin, kısa sürede ilgilenirler.
  • o gelen maillerin orjinallerini yolla bana ben inceleyip bakayım ne olduğuna son 1 aydır bu sorun çok yaygın. bilindik klasik hosting hizmeti veren firmalardan kaynaklı genelde. sistemlerinde anti virüs yok doğru düzgün firewallda yok boyna zombi modunda hayata takılıp duruyorlar tonla da sıkıntı yaşatıyor. adam akıllı iş yapan ve güvenlik yazılımlarına sahip olan hosting firmalarından hizmet alan firmalarda yaşanmayan bir sorun.

mercan85@yahoo.com adresine yolla ben içeriğini ve eklerini inceleyip bakarım.
  • Hocam kolay gelsin,

Son zamanlarda bize de öyle maillerden çok sık gelmeye başladı:
    Maillere yanıt verdim. Çoğunlukla mailler bana bu hatayla geri döndü :
    78.135.79.201 does not like recipient.
    Remote host said: 550 5.1.1 <info@murat.com.tr>: Recipient address rejected: murat.com.tr
    Giving up on 78.135.79.201.

Avast Internet Security 2015 kullanıyorum, avast virüsü görmedi.
    İlginç olan da şu Winrar'da siparisler.pdf olarak gözüküyor (Tanım: Adobe Pdf Document)

Masaüstüne alınca ise siparisler.jar olarak çıkıyor.

Dosyayı bu linke yükledim,bir inceler misiniz ?
    userscloud.com ♥ free unlimited cloud storage
    Userscloud › Free Unlimited Cloud Storage
    https://userscloud.com/7n5gp518ezem

Bize gelen mailler de şöyle :

1)
    BEREKET DOLU GÜNLER DİLERİM
    SIPARISLERIMIZI MAILDE EK DOSYADADIR. TOPLAMDA ' 7 ' KALEM SIPARISIMIZ BULUNMAKTADIR

ADRES : ARKATOPRAKLIK MAH. NO : 535 ETIMESKUT /ANKARA
    TELEFON NUMARAMIZ : (312) 525 26 24
    TELEFON NUMARAMIZ : (312) 525 32 24
    FAX NUMARAMIZ : (312) 525 36 35

EREN YAZICI

Ek:Siparisler.rar (Siparisler.jar)

2)
    serap.yild*@bireysel.turkcell.com.tr

Turkcell kullanıcısından gelen bir mail :

Merhaba siparislerimizi icin uygun bir fiyat cikarabilirmisiniz.?
    Siparislerimi kontrol ettikden sonra ister cepten beni arar bilgi verirseniz sevinirim.

Siparis listesine adresimizden ulaşabilirsiniz..
    http://bkaydinlatma.com/siparisler.zip

Adres:Yenibosna Merkez Mah. Acar Sanayi Sitesi Sanayi Cad. No:70 / A Bahcelievler / istanbul
    Telefon:+90 212 909 *0 11
    Fax:+90 212 652 69 *0
    Cep Tel:532 217 21 **

(yasemin.g*@bireysel.turkcell.com.tr)
    Merhaba siparislerimizi icin uygun bir fiyat cikarabilirmisiniz.?
    Siparislerimi kontrol ettikden sonra ister cepten beni arar bilgi verirseniz sevinirim.

Siparis listesine adresimizden ulaşabilirsiniz..
    http://bekabekaanaokulu.net/siparisler.zip

Adres:Yenibosna Merkez Mah. Acar Sanayi Sitesi Sanayi Cad. No:70 / A Bahcelievler / istanbul
    Telefon:+90 212 909 10 11
    Fax:+90 212 652 69 60
    Cep Tel:532 217 21 48

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodog -- 16 Nisan 2015; 12:04:18 >

• Arkadaşım öncelikle detaylar için sağol . içeriğinde java scriptlerindeki açıklardan faydalanan bir virüs türevi gömülü. virüsü gören anti virüs sayısı az ayrıca şöyle bir durum var kullandığın avast yazılımını parasını ödeyerek aldıysan teknik destek ekibi ile iletişim kurmanı tavsiye ederim ayrıca kaspersky antivirüs yazılımı ile sistemini full tarat. bulduğu ne var ise sil. hosting hizmeti aldığınız firma hakkında isim verebilirsen özelden onların sisteminede bakmak lazım ayrıca bu tip zararlıları engelleyen bir sistem olmama durumuda söz konusu. normal şartlarda güvenlik çözümü var ise engellemesi lazım. gerçi fortigate türü tanıyabilen bir cihaz güncellemesi mevcut olmadığı için hosting firması da ne yapsın .kripto virüsü ile ilgili konuyuda inceleyin yeni bir varyant çıktı o yüzden dikkatli olun aynı sizin yaşadığınız sorun şeklinde yayılmaktadır.

• Hocam,

Avast 2014 Free + Clamwin Av Scanner kullanıyorum, avast Java:Malware-gen[Trj] olarak görüyor, clam av görmüyordu, ben de clam av'ye incelemesi için virüsü gönderdim. Sistemimde Avast ile Full virüs taraması yaptım, birşey çıkmadı.

Ayrıca şirketin info mail adresine geldi bu virüs.
    Cpanel+Spamassasin kullanıyoruz.
    Shared hosting olduğu için pek bir müdahalede bulunamıyoruz hocam.

Hosting aldığımız firma Blu*h*st ilgisiz bir firma, onlara ticket atmak bile bir zulüm. Tickettan cevap bekliyoruz.
    Geçen hafta blackliste alınmıştık, 1 haftada ancak çözebildik, ben sunucuda bir açık olduğunu düşünüyorum.
    Onlarden gelen dönüşe göre hareket edeceğiz hocam.

İlginiz için Teşekkür Ederim.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodog -- 17 Nisan 2015; 15:30:50 >
  • Son zamanlarda o kadar sıkıntılı bir doneme girdik ki inan artık bunaldım virüsünden de anti virüs'undende. Kaspersky birşekilde üstümüzde ki yükü tamamen kaldırdı diyebilirim aça diğer desteğini verdiğim panda anti virüs bit defender resmen ağzımıza dışkıladı. İspanya ilgisiz lavukları adam diye bünyesinde bulunduruyor bitdefender desen oda bilinmeyen yeni çıkmış tehditlere karşı 0 koruma ancak imza dosyasında tanımlama var ise müdahale ediyor rezalet. Panda ayrıca outlook desteğinede sahip değil gelen giden hiç birşeyi taramıyor yetmezmiş gibi antivirus lisansı kadar ek ücret talebi söz konusu. Hosting firmaları yalama adam gibi iş yapan firma sayısı 10 taneyi geçmiyor. Adanet ve sunucu Türkiye bu konuda çok iyice 7/24 deestek var sunucu Türkiye de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

Son zamanlarda o kadar sıkıntılı bir doneme girdik ki inan artık bunaldım virüsünden de anti virüs'undende. Kaspersky birşekilde üstümüzde ki yükü tamamen kaldırdı diyebilirim aça diğer desteğini verdiğim panda anti virüs bit defender resmen ağzımıza dışkıladı. İspanya ilgisiz lavukları adam diye bünyesinde bulunduruyor bitdefender desen oda bilinmeyen yeni çıkmış tehditlere karşı 0 koruma ancak imza dosyasında tanımlama var ise müdahale ediyor rezalet. Panda ayrıca outlook desteğinede sahip değil gelen giden hiç birşeyi taramıyor yetmezmiş gibi antivirus lisansı kadar ek ücret talebi söz konusu. Hosting firmaları yalama adam gibi iş yapan firma sayısı 10 taneyi geçmiyor. Adanet ve sunucu Türkiye bu konuda çok iyice 7/24 deestek var sunucu Türkiye de.

Şimdi de info@fbi.gov adresinden mail göndermeye başladılar, dikkat edin!!!
    Bu adresten gelen bütün mailleri "spam@uce.gov" adresine yönlendirerek şikayet edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodog -- 27 Nisan 2015; 10:41:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.