Şimdi Ara

Farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve 3 aydir hayat zehir gibi... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
6
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LilTunechi

Hangi şehir söyle yardımcı olalımTekirdağ filan herhalde?Detken sakarya imiş.Bende 6 senedir (lise+üni) okuyorum mecbursan sıkıntı yapmayacaksın.Oku bitir ailenin yanına git
    Edit:inşaat mühendislerinin yaşamını bilmiyorsun herhalde 6 ay ayrı kalacaksın çoğu zaman o zaman ne yapacaksın?Bırak bölümü sen en iyisi

İnşaat Mühendislerin yaşamı nasıl oluyormuş merak ettim anlatirmısınız bende bu bölümü seçmeyi düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

Merhaba arkadaşlar.Ben İstanbulda yaşıyordum.Neyse sınava hazırlandım istanbula yakın illerden birini istiyordum ve İstanbul da olmak istiyordum.Neyse bunla beraber çok da kasmadım zaten ve İstanbul´un çevre illerinden istediğim geldi.Ama 3 aydir oradayım yol 2 saat olmasına rağmen İstanbula sıkıntıdan öleceğim bu şehirde.Ya içimden hiçbirşey ama hiçbirşey gelmiyor ya.Ben ne yapıyorum diyorum kendi kendime saçma saçma bunalımdayım ya 12 13 saat bilgisayar başında oturmaya bile başladım bu hafta itibariyle.Bu derece asosyal biri değiim.Ama içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.Bomboş saçma sapan bir şehir.Ailemin yanında İstanbulda okumak istiyorum.İnşaat mühendisliği okuyorum.Kırık puanla istanbulda inşaat mühendisliği kazanmam bayağı zor benim için.Düşündüm hemşirelik kazansam hem iş garantim var hem ailemin yanında okuyacağım.Ama bunu eve nasıl anlatacağım ki hemde istanbul da hemşirelik tutarken ben dışarda inşaat mühendisliği yazdım.
    Ama ben iş hayatından önceki son evre olan üniversite hayatının böyle geçmesini istemiyorum.Nefret ediyorum bu şehirden ergen ergen triplerine bile girmeye başladım ki asla böyle biri değilim ve yaşım 20.Artik ergensem bile ki sanmıyorum son evrelerınde falan olmam lazım.Ama durumum çok kötü bana bir çıkar yolu gösterin beyler.İstanbul da okumam lazım, ailemi ikna etmem lazım, garanti bir bölüm(iş getirisi olan) gitmem lazım.Bu şehir beni boğuyor.

Not:Yazım biraz uzun oldu.Sadece ciddi bir şekilde cevaplamanızı bekliyorum arkadaşlar.Konu dışına açmamın sebebi de eminim bu durumu yaşayan kişiler vardir.Biraz olsun yardımcı olun.Nasıl bir yol izlemeliyim?Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Önemli olan sevdiğin ve seni geçindirebilecek bir mesleği seçmek. Öncelikle mesleğini seçmelisin. Üniversite yılların daha keyifli geçsin diye meslek tercihini değiştirmemelisin.

İnşaat mühendisliği seni geçindirebilecek bir alan. Eğer ilgi duyuyorsan bunu sırf o şehirde sıkılıyorsun diye bırakmamalısın. Sakin bir şehirde olmak derslere daha iyi odaklanmanı sağlar. Ayrıca trafikten ve kalabalıktan uzakta daha fazla zaman bulursun. Vaktini değerlendirmenin binbir yolu var.

Hayat üniversiteden sonra başlıyor. Üniversite yılların, tüm hayatını belirliyor. Çok iyi düşünmeden okulunu bırakma.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysn69

hayat ta önemli olan tek şey yaşadığın an ne hissettiğin dir sen şuan mutsuzsan 2 yıl sonra mutlu olsan ne olur dün bugünü geçmişi kimse getiremez ahada kanıtı
     Farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve 3 aydir hayat zehir gibi...

aynen oyle hocam ani guzel yasamalisin 2 sene sonra guzel olsa ne olacak geriye dondugmde mutsuz oldugum 2 sene aklmda kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: dx486107

quote:

Merhaba arkadaşlar.Ben İstanbulda yaşıyordum.Neyse sınava hazırlandım istanbula yakın illerden birini istiyordum ve İstanbul da olmak istiyordum.Neyse bunla beraber çok da kasmadım zaten ve İstanbul´un çevre illerinden istediğim geldi.Ama 3 aydir oradayım yol 2 saat olmasına rağmen İstanbula sıkıntıdan öleceğim bu şehirde.Ya içimden hiçbirşey ama hiçbirşey gelmiyor ya.Ben ne yapıyorum diyorum kendi kendime saçma saçma bunalımdayım ya 12 13 saat bilgisayar başında oturmaya bile başladım bu hafta itibariyle.Bu derece asosyal biri değiim.Ama içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.Bomboş saçma sapan bir şehir.Ailemin yanında İstanbulda okumak istiyorum.İnşaat mühendisliği okuyorum.Kırık puanla istanbulda inşaat mühendisliği kazanmam bayağı zor benim için.Düşündüm hemşirelik kazansam hem iş garantim var hem ailemin yanında okuyacağım.Ama bunu eve nasıl anlatacağım ki hemde istanbul da hemşirelik tutarken ben dışarda inşaat mühendisliği yazdım.
    Ama ben iş hayatından önceki son evre olan üniversite hayatının böyle geçmesini istemiyorum.Nefret ediyorum bu şehirden ergen ergen triplerine bile girmeye başladım ki asla böyle biri değilim ve yaşım 20.Artik ergensem bile ki sanmıyorum son evrelerınde falan olmam lazım.Ama durumum çok kötü bana bir çıkar yolu gösterin beyler.İstanbul da okumam lazım, ailemi ikna etmem lazım, garanti bir bölüm(iş getirisi olan) gitmem lazım.Bu şehir beni boğuyor.

Not:Yazım biraz uzun oldu.Sadece ciddi bir şekilde cevaplamanızı bekliyorum arkadaşlar.Konu dışına açmamın sebebi de eminim bu durumu yaşayan kişiler vardir.Biraz olsun yardımcı olun.Nasıl bir yol izlemeliyim?Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Önemli olan sevdiğin ve seni geçindirebilecek bir mesleği seçmek. Öncelikle mesleğini seçmelisin. Üniversite yılların daha keyifli geçsin diye meslek tercihini değiştirmemelisin.

İnşaat mühendisliği seni geçindirebilecek bir alan. Eğer ilgi duyuyorsan bunu sırf o şehirde sıkılıyorsun diye bırakmamalısın. Sakin bir şehirde olmak derslere daha iyi odaklanmanı sağlar. Ayrıca trafikten ve kalabalıktan uzakta daha fazla zaman bulursun. Vaktini değerlendirmenin binbir yolu var.

Hayat üniversiteden sonra başlıyor. Üniversite yılların, tüm hayatını belirliyor. Çok iyi düşünmeden okulunu bırakma.

aynen oyle be hocam o da dogru ama ne blm hemsirelik falan mi okusam diyorum hem ileride stabilde olsa garanti bir maasla evimden gidip gelirim aslnda. ama ne blm hensireligin bir prestiji yok.

• itüdeyim ben de, benim durum da çok farklı değil kardeş. Hepimiz takacak bir şeyler bulup şu yaşlarda depresyona giriyoruz sanırım
  • Ben bölümü okumuyorum yanlış anlaşılmasın ama öyle masa başı iş olarak düşünmeyeceksin.6 ay gideceksin antepe sonra 3 ay başka yere vs..masa başı sabit yerde iş isterim dersen okuma zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben bölümü okumuyorum yanlış anlaşılmasın ama öyle masa başı iş olarak düşünmeyeceksin.6 ay gideceksin antepe sonra 3 ay başka yere vs..masa başı sabit yerde iş isterim dersen okuma zaten.

Belediyede stajerim cevremdekiler insaat mühendisi adamların yaptığı bir iş yok sordum ö gün abi sizi maaşlar ne kadar 3.5 milyar civarı dedi iyi dedim bunların arazisi ruhsat işlemleri idi onlarda da para kaldırıyorlardır yani ama adamlar sabah akşam masa başındalar bide mesai sabah 8de başlayıp 4de bitiyor cumartesi pazar tatil oh nr güzel bende böyle biryer hayal ediyorum

• Evimden bin kilometre uzakta üniversite okuyorum ben napayım?
  • Hocam sana diyeceğim bir iki cümle var. Ben doğma büyüme Sakaryalı bir insanım. Zamanında düşündüm, çok düşündüm. Diğer yanımızdaki şehirlere göre neden gezecek yerimiz yok? Neden geri kalmışız? Sonra farkettim ki Sakarya aslında çevre şehirlerinden daha gelişmiş, hiç yoktan insaniyet yönünden. Bizim buraları gezdiysen bilirsin biraz. "Kime bakıyorsun sen?" sen diye kavga çıkan bir şehire insaniyet yönünden çok gelişmiş neden dediğimi sorabilirsin. Neden mi? Biz burda insanları yarı yolda bırakmayız, biz burda arkadan vurmayız, biz burda yanında kız olan erkeği dokunmayız, biz burda dostlarımızlayız. Anlatabiliyor muyum ? Sakaryalı her insana sor. Bir çoğu: "Bu şehirden bir an önce gitmek istiyorum." diyecektir. Ama gidince bir çoğu o kadar özler ki doğma büyüme buralı olanlar. Gezecek yerimiz, düzgün discomuz olmayabilir ama kardeşliklerimiz yetiyor biz Sakaryalılara. Daha doğrusu ADAPAZARLILARA

• Tekirdağdasın değil mi?
    Edit:Cidden soruyorum. Bir şey anlatacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 24 Aralık 2013; 19:30:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meloretta

Hocam sana diyeceğim bir iki cümle var. Ben doğma büyüme Sakaryalı bir insanım. Zamanında düşündüm, çok düşündüm. Diğer yanımızdaki şehirlere göre neden gezecek yerimiz yok? Neden geri kalmışız? Sonra farkettim ki Sakarya aslında çevre şehirlerinden daha gelişmiş, hiç yoktan insaniyet yönünden. Bizim buraları gezdiysen bilirsin biraz. "Kime bakıyorsun sen?" sen diye kavga çıkan bir şehire insaniyet yönünden çok gelişmiş neden dediğimi sorabilirsin. Neden mi? Biz burda insanları yarı yolda bırakmayız, biz burda arkadan vurmayız, biz burda yanında kız olan erkeği dokunmayız, biz burda dostlarımızlayız. Anlatabiliyor muyum ? Sakaryalı her insana sor. Bir çoğu: "Bu şehirden bir an önce gitmek istiyorum." diyecektir. Ama gidince bir çoğu o kadar özler ki doğma büyüme buralı olanlar. Gezecek yerimiz, düzgün discomuz olmayabilir ama kardeşliklerimiz yetiyor biz Sakaryalılara. Daha doğrusu ADAPAZARLILARA

Abooovv... Şehirden kaçmak için hayati bir sebep vermiş adam. Gaç gaç! Gaç kurtar kendini kardeş.

Atara atar, gidere gider, Adapazarı çocuğuyuz, şeklimiz yeter!.. Ye men! Ov ye!

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

itüdeyim ben de, benim durum da çok farklı değil kardeş. Hepimiz takacak bir şeyler bulup şu yaşlarda depresyona giriyoruz sanırım

Anladım hocam.Hangi şehirden geliyorsunuz bu arada?
  • quote:

Ben bölümü okumuyorum yanlış anlaşılmasın ama öyle masa başı iş olarak düşünmeyeceksin.6 ay gideceksin antepe sonra 3 ay başka yere vs..masa başı sabit yerde iş isterim dersen okuma zaten.

Aslında evet düşündüm masabaşı sabit bir iş istiyorum sanki ufaktan.Aile yani değil ama sabt bir yerde yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meloretta

Hocam sana diyeceğim bir iki cümle var. Ben doğma büyüme Sakaryalı bir insanım. Zamanında düşündüm, çok düşündüm. Diğer yanımızdaki şehirlere göre neden gezecek yerimiz yok? Neden geri kalmışız? Sonra farkettim ki Sakarya aslında çevre şehirlerinden daha gelişmiş, hiç yoktan insaniyet yönünden. Bizim buraları gezdiysen bilirsin biraz. "Kime bakıyorsun sen?" sen diye kavga çıkan bir şehire insaniyet yönünden çok gelişmiş neden dediğimi sorabilirsin. Neden mi? Biz burda insanları yarı yolda bırakmayız, biz burda arkadan vurmayız, biz burda yanında kız olan erkeği dokunmayız, biz burda dostlarımızlayız. Anlatabiliyor muyum ? Sakaryalı her insana sor. Bir çoğu: "Bu şehirden bir an önce gitmek istiyorum." diyecektir. Ama gidince bir çoğu o kadar özler ki doğma büyüme buralı olanlar. Gezecek yerimiz, düzgün discomuz olmayabilir ama kardeşliklerimiz yetiyor biz Sakaryalılara. Daha doğrusu ADAPAZARLILARA

Hocam çok yanlış biliyorsunuz bence.Gayet çark caddesi insanlara tip tip bakan sokak apaçileriyle dolu.Ama bunların Sakarya ile alakası yok.Her şehirde var.Siz olaya yanlıs bir açıdan baktınız kanımca :D

• quote:

quote:

itüdeyim ben de, benim durum da çok farklı değil kardeş. Hepimiz takacak bir şeyler bulup şu yaşlarda depresyona giriyoruz sanırım

istanbullyum. benim de yol moralimi bozuyor. sabah 6da metrobüsün o sıkış sıkış haline kalkmak inan hiç kolay değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 24 Aralık 2013; 20:05:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cspawn

quote:

Belediyede stajerim cevremdekiler insaat mühendisi adamların yaptığı bir iş yok sordum ö gün abi sizi maaşlar ne kadar 3.5 milyar civarı dedi iyi dedim bunların arazisi ruhsat işlemleri idi onlarda da para kaldırıyorlardır yani ama adamlar sabah akşam masa başındalar bide mesai sabah 8de başlayıp 4de bitiyor cumartesi pazar tatil oh nr güzel bende böyle biryer hayal ediyorum

Nerede okuyorsunuz hocam.Sizde mi inşaat mühendisi yada ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Tekirdağdasın değil mi?
    Edit:Cidden soruyorum. Bir şey anlatacağım

Sakarya hocam.Tekirdağ buradan iyidir bea.
  • quote:

quote:

quote:

istanbullyum. benim de yol moralimi bozuyor. sabah 6da metrobüsün o sıkış sıkış haline kalkmak inan hiç kolay değil

Hocam keske istanbulda olsaydım da otobüs metrobüsü çekerdim bea ben :D

• quote:

quote:

quote:

Nerede okuyorsunuz hocam.Sizde mi inşaat mühendisi yada ?

İstanbulda oturuyorum ben lise son sınıfım hocam calıştıgım bürodaki herkes inşaat mühendisi bir tane jeoloji mühendisi var :D

• quote:

quote:

İnşaat okuyup mühendis olacaksan boşa vakit harcama bölümde.Ki o maaş zamanla sana yetmez.Bilgilerini kaybettmen de ve kendini geliştirememen de çadbası.Zengin olacağım diyorsan bştn okuma zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.