Şimdi Ara

fare usbsini takınca pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar şöle bir sorunum var bilgisayarım dizüstü bilgisayar,farenin usbsini bilgisayarıma takınca bilgisayarımı baştan açınca açılmıyor ancak usbyi çıkarınca bilgisayar açılıyor.bu sorunun kaynağı nedir? bilen birisi varsa bana yardımcı olabilirmi?

• Bios ayarlarınız nasıl bilmiyorum ama bios ayarlarından boot seçeneklerine girip başlangıçta ilk sırada usb aygıtları başlaması için ayarlanmışsa ilk sıraya diskinizi alın usb aygıtlarını da ikinci sıraya alın. Kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Kolay gelsin.

Oradan boot ayarlarını bulup ilk sırada hangi aygıt veya aygıtlar atanmış onu bulun. Ve ilk sıraya diskinizi getirin.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Bilgisayarınız hangi model bilmiyorum ama genelde f2 ve delete tuşları ile bilgisayarınız açılırken devamlı basarsanız bios menusu gelir.

Oradan boot ayarlarını bulup ilk sırada hangi aygıt veya aygıtlar atanmış onu bulun. Ve ilk sıraya diskinizi getirin.

Kolay gelsin.
    toshiba bilgisayarım

Bilgisayarınız hangi model bilmiyorum ama genelde f2 ve delete tuşları ile bilgisayarınız açılırken devamlı basarsanız bios menusu gelir.

Kolay gelsin.
    kardeş f2 ye basıyorum bios açılıyor ordan boot diye bir yer var oraya giriyorum ilk sıraya dvd atanmış ama kendi usbmi ilk sıraya getiremiyorum. onu nasıl yapıcaz? yani boot ayarları diye biryer yok sadece boot yeri var.anlamadımki ben bu işten bişey
    Daha Fazla Göster
  • Doğru yere girdiniz zaten. Boot ayarı dediğim yer zaten orası. Genelde f5 ve f6 tuşları ile yukarı aşağı taşır seçili olanı. Tabi biostan bios'a değişiyor bu ayarlar. Aynı ekranda nasıl değiştirileceğini gösterir genelde.

Kolay gelsin.

Doğru yere girdiniz zaten. Boot ayarı dediğim yer zaten orası. Genelde f5 ve f6 tuşları ile yukarı aşağı taşır seçili olanı. Tabi biostan bios'a değişiyor bu ayarlar. Aynı ekranda nasıl değiştirileceğini gösterir genelde.

Kolay gelsin.
    tamam boota giriyor ama usbyi görmüyor
  • Sıradan veya basit diyebileceğimiz bios'lar usb'leri marka marka olarak yani taktığınız usb'yi direkt göstermez. Siz sadace bios'ta boot ayarlarında ilk sıraya sizde ne yazıyor bilmiyorum ama misal "usb devices, removable... vss. tarzında bir seçenek var ise onu ilk sıraya alın.

Boot ayarlarının olduğu sayfanın resimlerini buraya atarsanız bi fikir sahibi olabiliriz.

Belkide siz de sıralama yoktur. Yoktur derken tek tek sıralamak yerine. İlk açılacak aygıtı seçme, İkinci açılana aygıtı seçme şeklinde ayar vardır. Yani ilk açılacak aygıtı seçme yerine basınca listedeki seçeneklerden usb ile ilgili olanı seçiyorsunuz. İkinci için ayrı bir seçim daha yapıyorsunuz. Üçüncü vs... böyle gidiyor.

Ek olarak açılışta taktığınız usb aygıtınızda başlatılabilir komuta sahip program yok ise, biostan bootu ne kadar ayarlasanızda görmez zaten. Windows kurulum diski yada ilnux farketmez. Eğer usb'yi ayarlarken eksik bir şeyler olmuş ise başlatılamıyor olabilir. O yüzden boot ayarını yaptıktan sonra taktığınız ve hazırladığınız usb'nin sorunsuz olduğundan emin olun.

Kolay gelsin.

• Merhabalar bios,boot menu vs gibi şeylerle nasıl bağdaştırıldı bilmiyorum fakat hiç ama hiç alakalı değil eğer ki mouse başka pc de çalışıyorsa böyle birşey yapmıyorsa usbler kısa devre de olabilir buda anakart güney köprüsü arızalı anlamına gelir bunların yanısıra usb portların içine bakın kırık,yamuk,birleşme gibi bir durum söz konusu mu diye

Sıradan veya basit diyebileceğimiz bios'lar usb'leri marka marka olarak yani taktığınız usb'yi direkt göstermez. Siz sadace bios'ta boot ayarlarında ilk sıraya sizde ne yazıyor bilmiyorum ama misal "usb devices, removable... vss. tarzında bir seçenek var ise onu ilk sıraya alın.

Boot ayarlarının olduğu sayfanın resimlerini buraya atarsanız bi fikir sahibi olabiliriz.

Belkide siz de sıralama yoktur. Yoktur derken tek tek sıralamak yerine. İlk açılacak aygıtı seçme, İkinci açılana aygıtı seçme şeklinde ayar vardır. Yani ilk açılacak aygıtı seçme yerine basınca listedeki seçeneklerden usb ile ilgili olanı seçiyorsunuz. İkinci için ayrı bir seçim daha yapıyorsunuz. Üçüncü vs... böyle gidiyor.

Ek olarak açılışta taktığınız usb aygıtınızda başlatılabilir komuta sahip program yok ise, biostan bootu ne kadar ayarlasanızda görmez zaten. Windows kurulum diski yada ilnux farketmez. Eğer usb'yi ayarlarken eksik bir şeyler olmuş ise başlatılamıyor olabilir. O yüzden boot ayarını yaptıktan sonra taktığınız ve hazırladığınız usb'nin sorunsuz olduğundan emin olun.

Kolay gelsin.
    kardeşim şöle anlatayım cd dvd diye bir seçenek var bide onun altında başka birşey yazıyor iki seçenek var ikisinide edenedim olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: abak.tarik

Merhabalar bios,boot menu vs gibi şeylerle nasıl bağdaştırıldı bilmiyorum fakat hiç ama hiç alakalı değil eğer ki mouse başka pc de çalışıyorsa böyle birşey yapmıyorsa usbler kısa devre de olabilir buda anakart güney köprüsü arızalı anlamına gelir bunların yanısıra usb portların içine bakın kırık,yamuk,birleşme gibi bir durum söz konusu mu diye
    anakartta arıza var diyorsun anakartta arıza olsa mouseyi hiç çalıştırmazdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.