Şimdi Ara

far temizliği yaptım meğerse çok basitmiş ss (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çamurluk sinyalini söktüm ne kadar beyazlar bilmem denemeye baslıyorum

far temizliği yaptım meğerse çok basitmiş ss
  • suya batırarak önce 600 kumla zımparaladım sonra suya batırıp 1200 vede 2000 kum yaptım,zımparalar suya batıcak sulu yapın
    daha sonra pasta surup sildim ıkı defa surdum azcık surunce bıle cok gelıyor diş macunu gıbı oluyor
    hemde parlatıyor
    sonra ıslak ve kuru bezle silin tamamdır,içindeki ampül göründü,kenar bırlesım yerlerı sarı kalıyor normal cunku oraları bırlesım yerı

bu köpürmeler zımpara camı zımparalarken ortaya cıkıyor,zor iş değil sanki cama gazete sürtme hissi verıyor bır zarar vermıyor

sonuç

• önce ve sonra

sete matkap aparata para vermeye gerek yok kese 80 tl mı neydı vermeseydım onları far ıcın saklıyordum gerek kalmadı

el zımparası ve pasta yeterlı oluyor elı yormuyor,klasık yontem ıyı oluyor

2 ser ürün olarak 6 zımpara toptancıda 22 tl tuttu,tanesı 3 tl cıvarı

ayrıca ev boyacısından pasta aldım 15 tl ona verdım tamamdır...cila olarak sprey cila olursa ınce bır katman yapıyor yanı seffaf oje gibi dusunun tırnak ustunde parlak ve ınce katman yapıyor o ıse yarıyor ama gerek yok gıbı

sararırsa yıne zımpara pasta tamamdır,pasta ıcınde cila varmıs hem parlaklık verdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 22 Ağustos 2020; 0:47:40 >

• Araç 2007 - 2010 arası corolla mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 palio
  • bugün farları temizledim ss leri eklicem biraz bekleyın çok basıtmıs keske sanayıde 100 tl 150 tl kımse vermese herkes kendı yapsa çok ucuz malıyetlı ıs ınternettekı bılgıler biraz şişirilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 24 Ağustos 2020; 16:41:24 >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Mat sarıdan parlak sarıya dönmüş sanki :)
  • koyu sarı olan yerler beyaza yakın acık sarı oldu sıfır gıbı olmuyor zaten
  • 3 sene ıcınde zımparalattıgım farlar bu hale gelmıs ve cogu arabada gunes vurus acısına gore sararma var mercedes farlar cam oldugu ıcın sararma yok

sete gerek yok,3 tane zımpara kagıdı bır tane pasta ve su yeterlıdır bıde bez ıcın wc kagıdı olsun tamamdır

3 tane zımpara ıle 2 far rahat temızlenıyor pastanında yarısı kullanılıyor

600 kumu deydırdıgım anda sarı bırseyler akmaya basladı sureklı spreyle su sıkın tertemız oluyor ve sureklı camur yere akıyor

600 kum bıtınce sonra 1200 kum yeterlı oluyor bu sekılde bırakılabılır ama ınternette olanlardan dolayı 2000 kumda yaptım

her kumu 3 tekrar yaptım ve kucuk parcalar koparım yaptım kumla

bu pasta surulmus halı uc kere surdum ve wc kagıtla ovaladım

sonuc
    bazıları sıfır far beklıyor ama gunes ısıgı farın heryerını sarartıyor

• buda ön yargılı kısılere gelsın,bununla 5 cı defadır zımparalanmıs oluyor 15 yılı tamamlayan farlar hala devam edıyor

• farlara vernik sprey sıkayımmı..boylemi kalsın
    sararan sey nedir far plaatigimi.yoksa pasta cilami

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matkapla pasta attım degısen sey yok,seti boşuna almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 26 Ağustos 2020; 1:16:1 >
  • bir abım bu farı sıfır alıp taktırmıs 500 tl ve bende ss cektım farkı gorun,zımpara ne kadar yapılırsa yapılsızn sıfır ayarında olmuyor,nedenını bılmıyorum belkı ıc malzeme gunes gormedıgı ıcın olabılır

• farlar ne kadar temızlenırse temızlensın yınede cızıkler var,bu cızıkler nasıl oldu anlamadım,belkıde ıc kısımdan cızıkler olusuyor belkı gunesten yada zamanla catlıyor,bu cızıkler kapanırmı,ıcerıden zımpara ıse yararmı yoksa camın kendısı cızık hale gelıyorsa o zaman ıc ve dıs zımpara kurtarmaz gıbı gelıyor

• Pleksi yapıştırıcı buharı kullan daha başarılı sonuç alırsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • başarılı olmamış

reflektörün de temizlenmesi lazım. ayrıca vernik olmadığı için senin far soluk duruyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam helal olsun benım 98 model mondeo var arabayı alalı 6 ay oldu 7k km yaptım sadece yagını suyunu degıstırdım yavur malı gıbı kulanıyorum sızın konuyu okuyunca kendı arabama uzuldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

başarılı olmamış

reflektörün de temizlenmesi lazım. ayrıca vernik olmadığı için senin far soluk duruyor
    vernıgın bulanık gosterdıgını gosteren vıdeolar var o yuzden boyle ıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

vernıgın bulanık gosterdıgını gosteren vıdeolar var o yuzden boyle ıyı

Alıntıları Göster
    iyi değil işte, vernik dediğin malzemenin bulanık göstereceği bir reaksiyon yok. izlediğin videolar yanlış uygulamalar. hiçbir yüzeyde cam tahta alüminyum metal vs. verniksiz son performansı alamazsın. 16 yaşındaki aracın far grubunda iç temizlik yapmadan dış vernik olsa bile yine son performans alamazsın. kendin bir şeyler denemek istiyorsun ama bunun için elindeki uygun bir araç değil. elindeki malzemeler ile far camını içten aynı işlemleri yaparsın, reflektörü temizlersin, cama vernik uygularsın anca öyle son hali bu diyebilirsin.

• aslında heryerde 150 tl ye yapanlarda boyle yaptı anca bu kadar dedıler ve sarı olan halına gore ısıkları ıyı gosterıyor
    geceleyın aydınlatmasında artıs oldu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.