Şimdi Ara

Fanustaki 2 japon balığım,1 tanesi öldü :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçtiğimiz çarşamba günü fanus ve 2 tane japon balığı aldım.Bir tanesi bembeyaz,diğeri klasik turuncu renginden.
    Malesef beyaz olan bugün öldü.Yemlerini bir sabah bir gece olmak üzere pul yem ve şu ufak silindir şeklindeki ufalanarak verilen yemlerden veriyordum.Gayet hızlı ve aktif hareket ediyorlardı ancak az önce ölmüş beyaz olan.
    Bunlar bi fanusa sığamadıkları için mi öldüler yoksa başka bir sebep olabilir mi ? Sularını doldururken şu mavi mürekkep gibi şeyden de atmıştım beyaz yuvarlak tabletlerden de.Çeşmeden falan da koymadım su normalde alıp beklettiğim suydu.
    Merak ettiğim neden ölmüş olabilir ?
    Turuncu olan şu an her zamanki gibi yüzüyor sağa sola..

• Hocam fanusta balık beslenmez bu bir kuraldır Buraya çok detaylı bir şekilde neden beslenmediğini yazmaya kalkarsam roman olur heralde bir de balık hasta olmadığı sürece suyuna ilaç tarzı hiçbir katkı maddesi atılmaz.
  • Biliyorum fakat fanus oldukça büyük ve daha önce de 1 yıla yakın süre beslemiştim japon balığı.Sorun olmamıştı.
    Bu ilaç mevzusunu da balığı aldığım yer söylediği her su değişiminde at diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Biliyorum fakat fanus oldukça büyük ve daha önce de 1 yıla yakın süre beslemiştim japon balığı.Sorun olmamıştı.

Fanusta balık beslemeye devam ederseniz üzgünüm ama balıklarınızı kaybederseniz.
    Not:(Akvaryumculara inanmayın ) Balık ve akvaryumla ilgili her türlü sorunuzu akvaryum.com da sorarsanız daha net cevapları alıcaksınız . Fanuslar bitkiler için üretilmişlerdir fanusların yuvarlak olması suda oluşacak olan dalgayı geri çevirdiğinden dolayı balığı strese sokacaktır ve balık yüzmeye dahi korkacaktır küçücük yerde kendini güvende hissedemez hapise düşmüş gibi hisseder akvaryumlarda bile bir japon balığının rahat yaşaması için balık başına en az 25 litre su hacmi düşmesi gerekir peki ya sizin fanusunuz kaç litre ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Biliyorum fakat fanus oldukça büyük ve daha önce de 1 yıla yakın süre beslemiştim japon balığı.Sorun olmamıştı.

Fanusta balık beslemeye devam ederseniz üzgünüm ama balıklarınızı kaybederseniz.
    Not:(Akvaryumculara inanmayın ) Balık ve akvaryumla ilgili her türlü sorunuzu akvaryum.com da sorarsanız daha net cevapları alıcaksınız . Fanuslar bitkiler için üretilmişlerdir fanusların yuvarlak olması suda oluşacak olan dalgayı geri çevirdiğinden dolayı balığı strese sokacaktır ve balık yüzmeye dahi korkacaktır küçücük yerde kendini güvende hissedemez hapise düşmüş gibi hisseder akvaryumlarda bile bir japon balığının rahat yaşaması için balık başına en az 25 litre su hacmi düşmesi gerekir peki ya sizin fanusunuz kaç litre ?

Anladım teşekkür ederim akvaryuma geçeyim o zaman.
    Fanusum 6-7 litre falan alır ancak.

• Bu benim canavar

http://www.youtube.com/watch?v=Apgz2QFxImQ
    http://www.youtube.com/watch?v=3buHLz9U1Yw&feature=related

Yanında bir tane teleskop cinsi japon balığı var şu anda 3-4 adet daha japon ekleyeceğim

• Eğer balık besleyecekseniz önce bi miktar para biriktirin akvaryum, akvaryum malzemeleri vs. almak için. Sakın birçok kişinin yaptığı hataya düşmeyin fanusta sadece balık değil hiçbir canlı beslenemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDE ÇIYAN ÖLDÜRDÜM 3.5.gif
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.