Şimdi Ara

Fantastik kurgu serisi yazıyorum. Tavsiye lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Kitap dostları. 2015’in eylül ayından bugüne, kurgusunu tamamladığım, hikâyenin sonunun belli olduğu, 3 ciltlik bilim/fantezi kurgu romanı yazıyorum. İlk kitabın 170. sayfasını az önce yazdım. Tahmini olarak, 400 sayfanın biraz üzerine çıkacak gibi görünüyor. Üslup olarak sade ve anlaşılır bir tarz kullanıyorum. Dünya klasiklerinden ve Rus edebiyatının saygıdeğer ustalarına benzer bir üslup diyebiliriz. Biraz Charles Dickens, biraz da Mihail Şolohov esintileri olduğunu söyleyebilirim. Romanın hedef kitlesi gençler. Hikâyenin içinde kötü alışkanlıklara özendirici (sigara, alkol vs). ve argo sayılabilecek öğeler bulunmuyor. Yaz tatillerinde okuyup, keyif alabilecekleri bir uzay macerası olduğunu düşünüyorum. Bu noktada, forumda daha önce kitabı yayınlanmış yazar arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

    A5 roman formatında, ms Office ve one drive desteğiyle her zaman, her yerden yazma imkânım bulunuyor. Kitabı bitirdiğimde, sizce a5 kâğıdı alıp lazer bir yazıcıyla kâğıda basmalı mıyım? Noterden ismime tescil ettirmeli miyim? Bazı firmaların para karşılığı kitap basıp, depoda beklettikten sonra yazara “satılmadı” dediğini duyuyorum. Ben o tarz işlere girmeyi düşünmüyorum. İthaki, Nota bene, 6.45 gibi yayınevlerine göndermeyi düşünüyorum. Sizlerin bu konuda fikirlerini öğrenmek isterim.







  • Tebrik ederim. Benim bir hikayem en fazla 20 sayfa sürüyor :(

    Bastırırsanız paylaşın burada alıp okuyalım :)

    Bu arada ithaki ya da 6:45 gibi yayıncıların böyle şeyler yapacağını sanmıyorum. Hocam bitirdikten sonra ailenizden birine okutun. Notere gitmek gereklimi bilmiyorum. Umarım başarırsınız.
  • Milan Kundera kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. ilk elli sayfayı bazı tanıdıklarıma ve editörlük yapan bir arkadaşıma okuttum. Çoğunun tepkisi "ben para verip bunu alırım" oldu. Gerçi ben seriyi yazmaya para kazanmak için başlamadım ama motive edici oluyor böyle güzel övgüler almak. Eşim yazdığım bölümleri okumayı alışkanlık haline getirdi. Her gün beni sıkıştırıyor "hadi yazsana, neden en heyecanlı yerinde bıraktın, çabuk, şu olayın sonunu merak ettim" gibi sözlerle. Roman yayınlayan belli başlı yayınevlerine göndereceğim. Birinci kitap bitince yayınevlerinden cevap beklemeden ikinciye başlayacağım. Ben ikinci kitabı yarıladığımda sanırım bir cevap almış olurum. Kimse yayınlamak istemezse bu bölümde partlar halinde yayınlarım. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.




  • İlk 1-2 sayfasini koyarsaniz buraya ilgi çeker hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 8 Haziran 2016; 12:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. 204. sayfayı bitirdim. eylül ayına kadar bitirmiş olacağımı düşünüyorum. yayın evlerine gönderdiğimde, ilk bölümü burada yayınlamayı planlıyorum. Yine de çok merak eden kitap dostları olursa, elbette ilk yirmi sayfayı paylaşmaktan memnun olurum.
  • Hocam,ne oldu bu işin sonu.
  • Son durum nedir hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wraith Todd

    İlginize teşekkür ederim. 204. sayfayı bitirdim. eylül ayına kadar bitirmiş olacağımı düşünüyorum. yayın evlerine gönderdiğimde, ilk bölümü burada yayınlamayı planlıyorum. Yine de çok merak eden kitap dostları olursa, elbette ilk yirmi sayfayı paylaşmaktan memnun olurum.
    fantastik kitap yazan biri de benim konuyu canlandırahyım dedim benimle interaktif yazmak isteyen varsa yazabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.