Ona katılıyorum. Zaten tekrar fotoğraf çekebilmek için aynı oyunda derecenin yükselmesi için beklediğimde hemen yükselmediğini gördüm. Büyük ihtimalle tam 126 olduğunda farketmişim. Belkide 1 saatin son dakikaları bu şekilde çalışmıştır. Bir problemin olmaması aynı koşullarda tekrar oluştuğunda olmayacağı anlamına da gelmiyor. Belki de bir kaç derece ile kurtardık :)
sen genede bir riva tunerin hardware monitörü ile izle ondan ss ver
quote:
Orjinalden alıntı: Corleone™
126'yı RivaTuner ile görmüş.
Hocam gerçekten o dereceyi gördüyse o ekran kartının board felan yamulmuş olabilir.
Kartın ömrünü kısalttığı bariz belli.
Birkere zaten kapasitörler en fazla 110 dereceye dayanabiliyor.Gpu 126 olduğuna göre yakın çevresi 95-100 dereceyi bulmuştur bile...
konu iile alakası yok ama bu nvdianın sıcaklık ölcen programının adı nedir
quote:
Orjinalden alıntı: vanted
konu iile alakası yok ama bu nvdianın sıcaklık ölcen programının adı nedir
RivaTuner
nvidia ntune
önemli değil fansız sparkle varsa elinizde(başka marka fansız model görmedim) o değerler normal zaten bendeki kart bile fanlı olmasına rağmen 100-102 dereceyi görüyor arada sırada o kartın biosunda sıcaklık 120 yi görünce ram ve gpu hızını azaltla emri var yani fabrikada 120 derecede stabil çalışır şekilde ayarlanmış korkacak birşey yok
dostum fahrenheit ya da kelvin olmasın! çok enteresan geldi ban.. başka bişe de gelmio aklıma! benm 2900xt yazın gelmesiyle beraber sorunlar vermeye başladı! oc ler sıfırlandı vallaha!
quote:
Orjinalden alıntı: Nirv
Su kaynatılır yahu o derecede
Aklımdan geçen ilk cümleyi yazmışsın
O kartı hemen servise götürmelisiniz bence, halletseniz dahi ileride sorun çıkma olasılığı çok yüksek, o ısılarda çalışması hiç doğru değil zaten.
quote:
Orjinalden alıntı: ABOOO
quote:
Orjinalden alıntı: Nirv
Su kaynatılır yahu o derecede
Aklımdan geçen ilk cümleyi yazmışsın
O kartı hemen servise götürmelisiniz bence, halletseniz dahi ileride sorun çıkma olasılığı çok yüksek, o ısılarda çalışması hiç doğru değil zaten.
beyler kart fansız o model 120 derecede çalışır zaten
quote:
Orjinalden alıntı: Corleone™
pardon yahu o mesajı uyurkenmi yazmışım ne yapmışım
Kardeş 126 c çok fazla eğer o kadar yükseliyorsa iyi bir soğutma alman gerek karta..
bence plastik kelepçelerle fan takviyesi yap aksi taktirde senin bi ekran kartına ihtiyacın olabilir baba
offf 126 mı yok artık
riva tuner dogrumu ölçtü bilemiyecegim ama , cıss diyecegimm yüksek çözünürlükte crysis oynasaydın birde o sıcaklıktayken ne güzel olurdu
gecmiş olsun
Oyuna başlarken bi cezve koy kartın üstüne oyun aralarında dinlenirken kahve içersin kullanışlı olur hem
hala sorunsuz çalışıyorsa sparkle sağlam kart yapmış...
Benim X1950 Pro boşta 70 in üstüne çıkıyordu fan dönmediğinde