Şimdi Ara

Fanlara elektrik gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım normal açılıyor hiç bir sıkıntı yok oyun oynarken veya başka bir işlem yaparken bazen bir anda ekran kararıyor. Kasayı açtım baktım güç kaynağının fanı çalışıyor anakartın ışıkları yanıyor birde kasanın açma kapa tuşunun ordaki ledler yanıyor. Ekran kartı işlemci ve diğer kasa fanları çalışmıyor. Sorun nerde bulamadım. Pc yi kapatıyorum güç kaynağının kasadan kablosunu çıkarıp 10 15 dakika bekleyip kasayı açtığımda çalışıyor. Ilk defa bilgisayarımda çözemediğim nette cevabını bulamadığım bir sorunla karşılaştım yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartını sök bir daha tak. olmazsa e. kartı fan kablosunu kontrol et
  • berko16 kullanıcısına yanıt
    Kasa fanlarıda anakarta bağlı ise, donanımsal bir sorun yaşıyor olmanız muhtemel. Her ihtimale karşı BIOS ayarlarını sıfırlayın. Ekran kararması da fan çalışmadığından ısıdan kaynaklanıyordur muhtemelen. Ancak bu fanlar belirli bir süre çalışıp belirli bir süre çalışmıyor ise, BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra CPU FAN ALERT gibi bir seçenek olması lazım, onu aktif hale getirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berko16

Bilgisayarım normal açılıyor hiç bir sıkıntı yok oyun oynarken veya başka bir işlem yaparken bazen bir anda ekran kararıyor. Kasayı açtım baktım güç kaynağının fanı çalışıyor anakartın ışıkları yanıyor birde kasanın açma kapa tuşunun ordaki ledler yanıyor. Ekran kartı işlemci ve diğer kasa fanları çalışmıyor. Sorun nerde bulamadım. Pc yi kapatıyorum güç kaynağının kasadan kablosunu çıkarıp 10 15 dakika bekleyip kasayı açtığımda çalışıyor. Ilk defa bilgisayarımda çözemediğim nette cevabını bulamadığım bir sorunla karşılaştım yardımlarınızı bekliyorum

Ekran kararması ısıdan kaynaklı. Anakartın üstündeki pcı slotlarını dolu ise teker teker çıakrtıp deneyin. buna ramlerde dahil. Birde başka bir güç kaynağı varsa elinzide onunla deneyin. Bu aralar malum elektirik kesintisi fazla oluyor. güç kaynağını bozdu ise ana kart a yeterli güçte elektirik veremeyebilir.

• Şuanda bilgisayar hiç açılmıyor elimde bir psu daha var onu takıp tekrar deneme yaparım. Pc açılmasını için biosa girmem imkansız. Bazıları açma kapama tuşunun basılı kalmasından dolayı olabilir yazmış kasayı tamamen söktüm yine olmadı. Bu arada ben psu değiştim ama değişmeden öncede böyle bir sıkıntı oluyordu. Ekran karması bazen bilgisayar acılırken oluyordu 10 saniyede bilgisayarın ısınıp kapanması da imkansız gibi geliyor bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Power ı değişince bilgisayar yeniden açıldı. Sorun galiba powerda ama bu olay power ı değişmeden de önce ara ara oluyordu. Şimdi powerın garantisi var garantiye yollasam mı ? bana göre sorun power da değil ama powerı değişince her şey düzeldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.