Şimdi Ara

Fanlar aşırı ses yapıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eve yeni televizyon almaya niyetlenince elimdeki parçalara bir kasa alıp HTPC yapmaya karar verdim. Ve aşağıdaki parçalarla bir kasa topladım.
    İşlemci + soğutucu : İNTEL CORE2 QUAD Q9650 3.00 GHZ 1333 MHZ 12 MB 64 BİT 775P + XIGMATEK RED SCORPION S1283 LGA 775/1155/1156/1366 (Core i3/i5/i7) AM2/AM2+/AM3/ FM1 İşlemci soğutucusu
    Anakart : GİGABYTE EP45-UD3LR 1333 MHZ FSB DDR 2
    Ekran kartı : Zotac GTX275 Amp! Edition
    Ram : 8 GB 1066 MHZ DDR2 KİT (4X2 GB) CL5 HYPERX KİNGSTON
    Power Supply : COOLER MASTER RS-700-AMBA-D3 POWER SUPPLY 700 W
    Hard disk : CORSAIR CSSD-F128GBGS-BK Force GS Series 2.5 128GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 560-535MB/s + Western Digital 1 TB Caviar Green Sata 3 3,5" DDR2 64MB 6Gb/s 7200 Rpm Intellipower WD10EZRX + 500 GB SEAGATE BARRACUDA 7200 RPM SATA 2 16 MB CASHE 3.5” ST3500418ASATA

KASA : COOLER MASTER HAF XB MESH RC-902XB-KKN1 USB 3.0 (http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5828 )
    Kasa ile önde 2 adet 120 cm’lik fan takılı geliyor. Başka fan gelmiyor. Bende 2 adet 140 cm’lik fan (
    inventus
    XIGMATEK XLF-F1454 140mm 1000rpm, 63,5cfm, max.16db Mavi Ledli mavi Kanatlı Kasa fanı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6013
    ) aldım ve bunu öne monteledim. Çıkan 120’lik fanlardan birini arkaya eksoz fanı olarak taktım. Üstede 200 cm’lik bir fan (
    inventus
    COOLER MASTER R4-LUS-07AR-GP MegaFlow 200mm Kırmızı Işıklı Kasa fanı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3785
    ) taktım. Ve SSD’ye 64 bit Windows 7 kurdum. Dün televizyon kurulunca HTPC’yi de televizyona (Parçaları daha önce bilgisayarcı montelemişti) bağladım fakat çalıştırınca hayal kırıklığı yaşadım. Bilgisayarın düğmesine basar basmaz çok gürültü yapmaya başlıyor. Isınma falan olmuyordur diye düşünüyorum çünkü düğmeye basar basmaz gürültü başlıyor. Ayrıca oyun veya bir program yüklü değil çünkü sadece işletim sistemi ve sürücüleri yüklü başka bir şey yüklü değil. İşlemciyi ve soğutucusunu 2 yıl kadar kullandım. Hiç gürültü yapmıyordu. Zannedersem gürültünün kaynağı fanlar. Şu an sistemde önde 2 adet 140’lık fan arkada 1 adet 120’lik fan ve üstte 1 adet 200’lük fan var. Bunların hangisinin veya hangilerinin gürültü yaptığını nasıl anlarız? Benim aklıma (Tabii yapılabiliyorsa) BİOS üzerinden dönüş hızlarını sistemi tehlikeye atmayacak şekilde düşürmek geldi. Şu an için başka bir şey aklıma gelmiyor. Evet arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Saygı ve selam ile …
    NOT : Kasaya fan kontrolcüsü takamam çünkü kasaya bu (http://www.ebay.com/itm/SOUNDGRAPH-iMON-UltraBay-IR-Receiver-pad-Remote-control-LCD-display-HTPC-Black-/321277887716?pt=US_Remote_Controls_Pointers&hash=item4acda784e4 ) cihaz takılı. Sırf bu yüzden DVD bile kasaya takamadım.

• Fan bağlantılarını teker teker söküp ya da teker teker çalıştırarak sesin hangisinden geldiğini anlayabilirsiniz.
    BIOS'unuzda fan kontrolü ile ilgili bir kısım varsa oradan hızları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ya da Speed Fan adlı uygulamayı yükleyip bu uygulamadan fan hızlarını düşürebilirsiniz.
  • Ustteki ark dedeigi gibi tek tek deneyin
    Hatta psu nun fanindan bile gelebilr o ses
    Arizali tek fan diger tum fanlarin sesini bastirir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sök fanlari gitsin ne kasion bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuBBa123

hocam sök fanlari gitsin ne kasion bu kadar

Isınma sorunu nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

quote:

hocam sen bi dene işlemci psu ekran kartinda fanları yetmesi lazım.

eger yetmezse yapacak ve birinci sinif fan istiyorsan bildigim kadariyla fan işihttp://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1966&fp0=0|%22164%22 bu adamlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuBBa123 -- 24 Mart 2014; 3:26:56 >

• erdal73 kullanıcısına yanıt
    10 dk fansiz calismayla bisey olmaz
    Cok isininca sistem kapatiyor kendini zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

quote:

hocam sen bi dene işlemci psu ekran kartinda fanları yetmesi lazım.

eger yetmezse yapacak ve birinci sinif fan istiyorsan bildigim kadariyla fan işihttp://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1966&fp0=0|%22164%22 bu adamlarda

Yarın fanları söküp deneyeceğim. Bu arada verdiğiniz link çalışmıyor. Yenileyebilir misiniz?

• http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1966&fp0=0|%22164%22

noctua benim bildigim en iyi fan üreticisidir.
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaki egsoz fanını ve öndeki 140'lık fanların birini iptal ettim ses % 80 azaldı? Şu an sadece önde 140'lık bir fan içeri hava üflüyor ve üstte de bir 200'lük fan dışarı hava üflüyor. Acaba bu şekilde devam edeyim mi? Ne tavsiye edersiniz?
    NOT: 200'lük fanı iptal et egsoz fanını çalıştırın demeyin çünkü üstteki 200'lük fan çok sessiz (Denedim). Ayrıca sesin büyük bir bölümü egsoz fanından geliyor.
  • Cooler masterin 12 cm lik fanlari ve psu fanlari cok gurultulu
    Imzamdaki kasnin eksoz fanini geri iade ettim onun yerine blower 20 cm fan gonderdiler
    Yedekte durmakta
    Psu da gurultulu ama simdi 20 fun pc siz yapamam

hocam isinma sorunu var mi makinada bi bakın. eger varsa

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5562 bu linkteki

hocam ses olarak 20 db ve üstü sesler rahatsiz eder sizi. bu fan cok sessiz ama 47 - 39 cfm hava veriyormuş.
    İşlemci sıcaklığına core temp adlı bir programla bakıyorum. Blu-ray iso seyrederken 40-42 derece civarında.Acaba kasanın genel sıcaklığını nasıl öğrenebiliriz?
    Linkini vermiş olduğunuz bu fan daha mı sessiz? Cahilliğimi bağışlayın bu arada bu fan için bahsettiğiniz 47-39 cfm hava vermesi ne demek açıklayabilir misiniz?
    son olarakta eğer gerçekten sessiz olacaksa egsoz fanı olarak çok sessiz 120'lik bir fan tavsiye edermisiniz veya üstteki 200'lük fan yeter arkaya gerek yok mu dersiniz?
    Saygı ve selam ile ...
    hocam gayet iyi işte 40 42 derece. oyun oynamadıgınız sürece sıkıntı olmaz. daha öncede söyledigim gibi bence ses yapan ne varsa sökün.

bi de şu var ses yapan fanlar ilk alindiklarinda ses yapıyorsa cöpe atin. eger zaman içinde ses yapmaya başlamişlarsa. ince makina yagi alin (ucuzdur). fanlari yaglayin. (fan yaglamayi bilmiyorsaniz eger google a yazarsanız videosu vardir diye tahmin ediyorum)

cfm. dakika cinsinden fanın üfledigi hava miktari diye biliyorum. mesela CM 200 cm lik fan 110 cfm hava üflüyormuş.

1. sinif fan istiyorsaniz. inventus.com.tr >>>> kasa fanlari >>> noctua .. yi secerseniz. bu adamlar benim bildigim en iyi fan üreticileri.
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
    2 adet 140'lık 1 adette 120'lik fan için aşağıdaki linklerden hangisini [sessizlik açısından] tavsiye edersiniz. ---http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1966&fp0=0|"164"---

Birde bu linkteki ürün ---http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5973--- 120'lik yerinede kullanılabiliyormuş. Benim bildiğim büyük fanlar küçüklere göre daha az gürültü yapıyorlar.
    120'lik yerine bunu alsam olur mu?

NOT: Linkler gözükmediği için -- işareti içine aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 28 Mart 2014; 9:01:15 >
    hocam tabi 120 cm lik fan yerine 140 cm lik fan alinabilir ama alip denemek lazım. cünkü kasadan kasaya fark eder takilma olayi.

bence siz 140 cm lik 1 tane fan alin deneyin takiliyorsa 2 tane daha alabilirsiniz.

peki hocam siz denediniz mi makinanın fanlarini söktükten sonra isinma sorunu olup olmadigini.
    Dediğim gibi sıcaklık, Blu-ray iso film seyrederken 40 42 derece civarında. Ortamın sıcaklığını hangi programla öğreniyoruz? Ayrıca benim kasa HAF serisi bir kasa olduğu için havalandırması
    diğer kasalara göre nispeten daha iyi.
    Bu arada vestel televizyonunuz hayırlı olsun. Bende sizden 1 hafta önce 55pf9090'ı vestelin sitesinden aldım. Televizyonun smart özelliği zayıf olduğu için eski sistemime bir kasa aldım ve bu bilgisayarı HTPC olarak kullanmaya karar verdim. Böylece smart sorununu hallettim.(3D Blu-ray iso seyredebiliyor oyun oynayabiliyorum) Bu arada ölü piksel testi nasıl yapılır diye sormuşsunuz. Painti açın - yeniden boyutlandır-yatayı 1920 dikeyi 1080 yapın ve renk renk kaydedin (Beyaz, siyah vs.) Daha sonra bu dosyaları sırayla televizyonda açın ve gözle farkı renkte bir nokta var mı diye kontrol edin. ayrıca bulutlanma ve gölgelenme var mı diye de kontrol edin. Bulutlanma için gece tüm ışıkları söndürün ve kaydettiğiniz dosyalardan siyahı açın. Ekranda bulut gibi grimsi beyazımsı şekiller varsa televizyonunuz da bulutlanma vardır. Yalnız şunu bilin ki LED televizyonların % 95'inde bulutlanma vardır. Burda önemli olan bulutlanmanın azlığı çokluğu ve sizi rahatsız edip etmemesidir. Mesela bende sağ üst köşede ve sol alt köşede 15x15 cm civarında bulutlanma var. Ama beni rahatsız etmiyor. Canlı renklerde farkedilmiyor. Hanım bile ben gösterince farketti. Gölgelenme ise bence daha ciddi bir sorun. Oda genellikle maç yayınlarında veya hareketli sahnelerde belli oluyor. Topun arkasında belli belirsiz topun izi kalıyor.
    Yalnız olaya şöylede bakmak lazım elektronik (özelliklede Türkiyede) biraz şans işi. binbir zahmet ürünü değiştirdiğinizde yerine gelecek olanın eskisinden daha iyi olacağının bir garantisi yok. Neyse lafı fazla uzattım. Umarım televizyon beklentilerinizi karşılar. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle....
    NOT:Bu arada modemlerimiz sizle aynı ama ben wifi'den gayet memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 28 Mart 2014; 20:32:27 >

hocam kasanin içinin sıcaktıgı için sensör lazım kasalarda olmadigi için ölçmek zor. işlemçi 80 dereceye kadar sıkıntı cikartmaz. bence siz böyle bi kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.