kasa fanım çok ses çıkarttığı için fişini çıkarttım ses yok artık ama şimdide masa üstündeyken sağ tuşdan ekran kartımın özelliklerini açtığım zaman eskiden cpu sıcaklığı genelde 59 derece de duruyodu şimdi 70 derece ye kadar çıktı ve işlemlerde daha da yukarı çıkıyo o işlemci sıcaklığı mı yoksa ekran kartının işlemcisinin sıcaklığımı ve biostan baktım işlemci sıcaklığı 25 derece de falan duruyo ben bişey anlayamadım yardımcı olursanız teşekkür ederim......
CPU: İşlemci sıcaklığıdır.
Kasa fanı derken işlemcinin kendi üzerindekini fanını iptal etmediniz umarım.
Fanınız çok ses yapıyorsa fanı söküp temizleyin ve göbegine birkaç damla yağ damlatın muhtemelen ses kesilir.
70 C bir işlemci için yüksek bir sıcaklık , bu şekilde kullanmaya devam ederseniz işlemcinizin ömrü kısalır verim alamazsınız, kitlenmeler , donmalar olabilir ve işlemci zarar görebilir
Şimdiden Kolay gelsin
Yeni tip ekran kartları genelde cpu lardan daha çok ısınır o 70c olan ekran kartının işlemcisi (gpu) ekran kartının yaydığı ısıyı dışarı atan fanı kapatmışsın.(ekran kartının modelini bilmiyorum amka durum onu gösteriyo) o fanı takmaman halinde oyunlarda reset sorunu ile karşılaşabilirsin.
ekran kartı işlemcisi yani gpu nun sıcaklıgıdır.kasa içinde hava sirkilasyonu olmadıgı için böyle ısınmaya başlamıştır.fanı temizleyip tekrar çalıştırmanız öneririm