Şimdi Ara

Fanın Kendi Kendine Çalışması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Caper marka bi laptopa sahibim ikiyıldan birazdaha fazla süredir kullanıyorum. Son bi kaç aydır hiç bir işlem yapmadan 2-3 dk laptop u boş bıraksam fan son hızla çalışmaya başlıyor mouse haraket ettirdiğim zaman ise eski haline geliyor bunun sebebi nedir acaba? Not: Son hızla çaışmaya başladığında laptop çok hızlı bi şekilde ısınmaya başlıyo.

• Bazı programlar (antivirüs, sistem en iyileme programları v.b) siz bilgisayarı boşta bıraktığınızda çalışmaya başlar. Antivirüsünüzü ve diğer çalışmakta olan programların ayarlarını kontrol edin. Eğer onlarla alakalı değilse, bilgisayarınıza bir antivirüs programıyla taratmanızı tavsiye ederim.

Diğer bir husus, eğer fan hızı bilgisayarınızı kullanırken (oyun oynarken, sisteme yüklenebilecek herhangi bir yazılım kullanırken) fazla artıyorsa, fanı temzilemeniz gerekebilir. Eğer iki yıldan beri dizüstünü herhangi bir temizlik görmediyse, fanın önünde toz birikmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Garantisi bitmediyse, garantiye gönderin. Bitti ise, bir bilgisayarcıda temizletin ya da eğer kendiniz yapabilecekseniz, açıp temizleyin. Kendiniz yapacak olursanız dikkatli olun, neyi nereden söktüğünüze bakın, hatta gerekirse not alın.
  • meraklı_gözlük kullanıcısına yanıt
    Öncellikle yorumunuz için teşekkürler, antivürüs programı ile olduğunu zannetmiyorum çünkü 2yıldır aynı antivirüs programını kullanıyorum bu sorun son 2-3 aydır bu sorunla karşılaştım, tam tarama yaptığımda bir sıkıntı çıkmadı ama ben yine virüs programını yakalayamadığı bir virüsten şüpelniyorum. Temizliğiyle ilgili olduğunu zannetmiyorum en son 1,5 ay önce temizletmiştim.
  • bilgisayarınızın özellikleri ne
  • Evet bios a bakmıştım bi kaç kezde bir şey değiştirmedim. Ama yine bakarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23camaro23

bilgisayarınızın özellikleri ne

Bellek:6GB
    İşlemci:i5 2,30Ghz
    Sistem:Win7 64Bit
    Ekran kartı:GeForce GT540M
    HardDisk:300GB
    Bunların bi etkisi olurmuki fan'a?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hapso -- 4 Kasım 2013; 12:01:30 >
  • Hapso kullanıcısına yanıt
    benimde casper markabi laotobum var ama sadece oyunlarda ısınıyor oda pes 14 crysis gibi oyunlarda başka ısınmıyor ama benimki i7 liseninde olmamsı lazım çokmu oyun oynuyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendi kendine çalışan silecek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 23camaro23 2 kullanıcısına yanıt
    Evet oyun oynarım ama sıkıntı oyunla alakalı bir şey değilki :) Sıkıntı ben hiç birşey yapmadan fan kendi kendine yüksek devirde çalışıyor ve ısınmaya başlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.