Şimdi Ara

Fana Nasıl RGB Led Şerit Döşenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    RGB led işine merak sardım, kasamı güzelleştireyim dedim ama biraz sıkıntılar var..
    Kasayı değiştirip yeni rgb ledli kasa alım dedim düzgün bir kasa 400-500den başlıyor..
    Kasayı geçtik,,
    4 fan girişi var kasamda dedim 4 fan alıp takım orta kaliteli bir fan 40-50den başlıyor.. 4 fan 200-250 tl (kargo vs)
    Dedim kendi fanımı yapıyım, Youtube'ta birkaç video izledim hep tek renkli fanlar yapıyorlar, diğerleri hep rgb led tanıtımı.. Tek renkli fanlar 20-25 TL yine kabul edilebilir bir fiyat..
    Ama mesele RGB..
    Asıl meseleye gelirsek, gittim LED aldım, fan aldım ama yapamadım şöyle ki;
    Bu tek renk fan girişi sadece + ve - var fanın iki ikili kablosunu bunu ek yapınca çalışıyor

Peki bu RGB şerit 4 girişli

Kablo sayısını 2ye düşürsek yani 3 rengi tek kabloya lehim yapsak nasıl bir renk çıkar birde kumandasız bu ledin özelliklerini kullanamayız demi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• KISMET ELEKTRİK - Samsunyoutube
    Rgb Şerit Led Anahtarlı Yakma Sistemi (1080 HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=38Cy50dVbRk

Dediğiniz şekilde beyaz yanar bu belki fikir verebilir bunun dışında 3mosfetle yapılan renk geçiş devresi gene youtubeda olacaktı öyle birşey daha güzel görüntü verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beycoast -- 18 Kasım 2019; 23:10:19 >

• Beycoast kullanıcısına yanıt
    Yardımın için teşekkürler ama sorumun cevabı bu değil. Kumandayı iptal edip priz mi takayım kasaya 🙂
    Kasamda 4 fan var, her fanın içine LED döşeyip, her birinden 4lü kabloyu çekip tek bir trafoda birleştirsem tek bağlantıyla iş çözülür ama kullanışlı olmaz. Yarın öbür gün bir fan eklemek, çıkarmak, değiştirmek istersem komple tüm kablolarla uğraşmam lazım.
    Benim yapmam gereken her fanın ledinden gelen kablo ucuna bir giriş takmak. Ama trafolarda 1 giriş var 4 fan için trafoda 4 giriş olması lazım. Çoklu trafo bulmam lazım.
    Bu şekilde temiz bir kurulum olur diye düşünüyorum.
    Şu videodaki adaptör/trafo gibi:
    https://youtu.be/cRYeRah-My0

Ekran resmi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18FFC4468 -- 18 Kasım 2019; 23:28:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    17 yıl önce açıldı
    Şerit Led Işığı Dağıtmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.