Şimdi Ara

Fan mı sorunlu bana mı öyle geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Notebook kendiliğinden kapanıyor fakat farklı bir durum var. Pc'nin ısılarını devamlı Hwmonitor ile kontrol ediyorum 55 60 larda seyrediyor. İlginç olan taraf ise bir anda fanın devrinin artması ve giderek artarken pc'nin kendisini kapatması.. Buna ilginç diyorum çünkü kayda değer bir ısı yok.. aynı zamanda bu sorunu henüz çözebilmiş bir serviste yok..

Cihaz: Samsung R522

• quote:

Orijinalden alıntı: osman91

Merhabalar, Notebook kendiliğinden kapanıyor fakat farklı bir durum var. Pc'nin ısılarını devamlı Hwmonitor ile kontrol ediyorum 55 60 larda seyrediyor. İlginç olan taraf ise bir anda fanın devrinin artması ve giderek artarken pc'nin kendisini kapatması.. Buna ilginç diyorum çünkü kayda değer bir ısı yok.. aynı zamanda bu sorunu henüz çözebilmiş bir serviste yok..

Bilgisayar çok ısınınca parçalara bir zarar gelmesin diye kendini kapatır . 55-60 derecede kapanmaz ama , eğer 55-60 iken kapanıyosa başka bir sorun olabilir , ama sen 55-60 okurken belkide bilgisayarın ısısı daha yüksektir ama sensörler yanlıs okuyordur . Bizim masaüstünde benzer bir sorun vardı arızalı olan güç kutusu çıktı toparlarsak muhtemelen çok ısındığı için kapanıyo ama başka sebeplerde olabilir, sorunun ısı olduğunu düşünüyorsan tavsiyem termal macununu yenilemendir . Nasıl yapıldığıyla ilgili epey video mevcut nette . Not : Kasasını açarsan garantisi bitecektir zaten bittiyse sorun yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

quote:

Merhabalar, Notebook kendiliğinden kapanıyor fakat farklı bir durum var. Pc'nin ısılarını devamlı Hwmonitor ile kontrol ediyorum 55 60 larda seyrediyor. İlginç olan taraf ise bir anda fanın devrinin artması ve giderek artarken pc'nin kendisini kapatması.. Buna ilginç diyorum çünkü kayda değer bir ısı yok.. aynı zamanda bu sorunu henüz çözebilmiş bir serviste yok..

Bilgisayar çok ısınınca parçalara bir zarar gelmesin diye kendini kapatır . 55-60 derecede kapanmaz ama , eğer 55-60 iken kapanıyosa başka bir sorun olabilir , ama sen 55-60 okurken belkide bilgisayarın ısısı daha yüksektir ama sensörler yanlıs okuyordur . Bizim masaüstünde benzer bir sorun vardı arızalı olan güç kutusu çıktı toparlarsak muhtemelen çok ısındığı için kapanıyo ama başka sebeplerde olabilir, sorunun ısı olduğunu düşünüyorsan tavsiyem termal macununu yenilemendir . Nasıl yapıldığıyla ilgili epey video mevcut nette . Not : Kasasını açarsan garantisi bitecektir zaten bittiyse sorun yok :)

Termal macunu yenileyeli 6 saat falan oldu açtım baktım makinanın içide gayet iyi bir durumda.. ayrıca 3dmark ile de test ettik bir sorun olmadı fakat pc çok anormal yerlerde kapanıyor örneğin bir haber sitesi.. Bunun tespitini Ankara'da köklü bir notebook servisine yaptırmak istedim yapamadılar.. Neticede pc'yi 6-7 ay sonra değiştirecem fakat şuan idare etmesi gerekiyor. Bu arada chip tamir gördü bu da önemli bir ayrıntı..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

quote:

Termal macunu yenileyeli 6 saat falan oldu açtım baktım makinanın içide gayet iyi bir durumda.. ayrıca 3dmark ile de test ettik bir sorun olmadı fakat pc çok anormal yerlerde kapanıyor örneğin bir haber sitesi.. Bunun tespitini Ankara'da köklü bir notebook servisine yaptırmak istedim yapamadılar.. Neticede pc'yi 6-7 ay sonra değiştirecem fakat şuan idare etmesi gerekiyor. Bu arada chip tamir gördü bu da önemli bir ayrıntı..

Kardeş genelde bu sorun ısı nedeniyle olur nadiren de güç alamadığı için olur , pilin eskidiği için yahut çok çeşitli nedenlerle (kim bilir :) ) beslenme sorunu yaşıyosa ondan da olabilir. İçinde virüs olduğu için kapanırmı bilmem hiç basıma gelmedi , format attınız mı hiç , sorun ya virüs yada sısınmada deilse muhtemelen beslenme sorunu .

• vahapcemil kullanıcısına yanıt
    şimdi pili garantisi bitmeden 1 ay önce sıfırladığımı belirteyim.. format olayı sıkıntı değil.. ki bios dayken bile kapandığı oldu.. dolayısıyla virüs olduğunu da düşünmüyorum.. ama beslenme sorunu ve güç alamama durumu hakkında bir bilgim yok tabi ki.
  • osman91 O kullanıcısına yanıt
    Öyleyse sorunun donanımsal , ısınmada değilse güç alamama olabilir , onuda tamirci yapar , tavsiyem kendi servisine yaptır.
  • vahapcemil kullanıcısına yanıt
    en kötü ihtimalle yetkili servise tespit yaptırıp tamiri başka bir servise yaptıracam.. bu sorun literatürde beslenme sorunu veya güç alamama sorunu olarak mı geçiyor hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

en kötü ihtimalle yetkili servise tespit yaptırıp tamiri başka bir servise yaptıracam.. bu sorun literatürde beslenme sorunu veya güç alamama sorunu olarak mı geçiyor hocam ?

Kardeş sen öyle tahmin ettiğini söylesen anlaşılır sanıyorum ama belkide problem bambaşka bişeydir. Sen problemini güzelce anlat , pili değiştiğini , tamir atlattığını , macunu yenilediğini falan söyle ne zamanlar kapandığını söyle onlar bakar sorunu çözer İnşallah .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.