Şimdi Ara

Fan kontrolörü nedir?Nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar nedir bu fan kontrolcüsü? fan devirlerini ayarladığını biliyorum ancak sürekli biz mi kontrol ediyoruz?Sistem ısınınca hızlanmıyor mu fan? ee ben bu fan kontrolcüsünü oyun sırasında low'a çeksem işlemci yanar?

• Bildiğim kadarıyla fan'lara giden voltajı kısarak veya arttırarak fan devrini ayarlamanızı sağlıyor, otomatik olarak hızlanıp, yavaşlamıyor. Ama belki yeni çıkan üst modellerde vardır bu özellik pek bilgim yok yeni modeller hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelaynak33

Bildiğim kadarıyla fan'lara giden voltajı kısarak veya arttırarak fan devrini ayarlamanızı sağlıyor, otomatik olarak hızlanıp, yavaşlamıyor. Ama belki yeni çıkan üst modellerde vardır bu özellik pek bilgim yok yeni modeller hakkında.

Teoride bir dalgınlıkla sistem yakmamız söz konusu yani :) pwm fana yönelmeli o zaman...Teşekkürler
  • bende fanımı sürekli kullanmak istiyorum nasıl yapıcam
  •  Fan kontrolörü nedir?Nasıl çalışır?

Güç kaynağınızdan çıkan kablolara bakın 4 pinli çıkış boşta var mı diye. Herhangi birine fanı bağlarsanız sürekli güç elde edip çalıştırırsınız. Kasa fanlarımın hepsi bu şekilde çalışıyor benim.
  • Fan kontrolcüsü kullanıyorum ama işlemci fanlarını bu fan kontrolcüsüne bağlamıyorum pwm fan oldukları için 4 pin cpu fan çıkışına bağlı böylelikle biosdan fanları düşük ayarlara getirip yük altına bindiklerinde fanlar kendi devrini ayarlıyor. Kasama bağlı 5 tane fan takılı bunlarda fan kontrolcüsüne bağlı böylelikle öasaüstünde film izlerken ya da downloada bıraktıgımda bütün fanları kapatıyorum böylelikle gürültü olmamış oluyor. Oyun oynarken ya da me bileyim işlemciyi yük altına soktuğumda fanları 1000 rpm civarına getiriyorum hava sirkülasyonu için. Bütün bunlar için kaze master aldım gayet memnunum özellikle gürültüden şikayet edenler fanlarına bu şekilde hükmedebilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sessiz çalışan mouse var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.