Şimdi Ara

FAN KONTROL ÖNERİR MİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunum, 7 ad. fanın ciddi anlamda ses çıkarması. Cooler Master RC-690 kasam var. Dolayısıyla bu ses, gece gündüz farketmiyor ciddi kafa şişiriyor. Soğutması mükemmel ama kafa ütülemesi de mükemmel.

Fan Kontrol için ne diyorsunuz? Ne alınır? Memnun kalır mıyım?

• Bende almayı düşünüyodum bi ara 12cm lik fan için yavaş dönüyo gibi geliyodu bana ama hızını artıramıyomuşuz sadece azaltabilyomuşuz.Ama senin işine yarar tabi sesten şikayetçiysen.Birde bir adet fan kontrolcüsüne kaç tane fan bağlanıyor acaba senin 7 tane sığacak mı
  • 12 cm lik fan tabiki yavaş döner 12v la beslenir ama kanatlarının büyüklüğnden dolayı devirt sayısı azdır buda yavaş dönüyo hissi verir
    fan kontrol düşünüyosan bu işi iyi takip etmen lazım yaptığın bi hatada ( kontrol paneli kapalı örneğin )pcnin bütün fanları durmuşken sen oyuna kendini kaptırdıysan o zaman başına büyük dert açar

sana tavsiyem çok öenmli görmediklerine örneğin 7 taneden 3 yada 4 tanesine yanlızca 5 v vererek devirlerini düşürebilirsin buda sesi büyük ölçüde keser zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: djsam

12 cm lik fan tabiki yavaş döner 12v la beslenir ama kanatlarının büyüklüğnden dolayı devirt sayısı azdır buda yavaş dönüyo hissi verir
    fan kontrol düşünüyosan bu işi iyi takip etmen lazım yaptığın bi hatada ( kontrol paneli kapalı örneğin )pcnin bütün fanları durmuşken sen oyuna kendini kaptırdıysan o zaman başına büyük dert açar

sana tavsiyem çok öenmli görmediklerine örneğin 7 taneden 3 yada 4 tanesine yanlızca 5 v vererek devirlerini düşürebilirsin buda sesi büyük ölçüde keser zaten

Oyun gibi bir alışkanlığım yok ama doğru dersin. Kendimi işe kaptırdım mı tehlikeli olabilir ancak sanırım tamamen kapamıyor bu kontrolcüler. Bir de anakartımın yeni bir özelliğpini keşfettim. Anakartım ASUS M2N32 SLI Delüx/Wifi. Kendi içinde 7 ad. (CPU dahil) fanı kontrol edebiliyor.

1 ad. CPU
    1 ad. Power (Bunu anlamadım, PSU mu demek istiyor? Eğer öyle ise PSU da böyle bir soket yok)
    1 ad. Chip set
    4 ad. normal fan.

Ancak bunlra sanırım devir ayarlı fan almak gerekiyor. Bendeki fanlar devir göstergeli de değil. Karta taktım ancak sabit çalışıyorlar yine.

En azından bu fanları belki fan kontrolcü ile kontol eder
    geri kalanları anakart üzerinden kontrol ederim diye düşünüyorum. Ne dersin?

• benim anakart asus
    stok fan var. bios tan hızını düşürmesem yazın 5000 rpm leri görüyordu
  • isteyene thermaltake v2000a kasanın fan kontrolunuı satayım 30 ytl
  • eğer anakrtına güveniyosan 7 tane fanı bağla üstüne ama bnm dediğim yol direkt olarak psu ya 5v ile bağlamak ama anakrtımda kontrol sayesinde ses düşer tatmin eder beni diyosam problem yok o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok süslü püslü birşey istemiyorsan şu ikisine toplam 7 adet fanı bağlayabilirsin.

http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=.ZM29

http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=x24

Diğer modeller de burada var.
    http://www.evrenshop.com/asp/listgroup.asp?group=FAN%20KONT.

Not: PSU fanını sakın fan kontrollere bağlamayın. Kendi hızında dönmeye devam etsin.

• AKASA lar çok iyidir.Bende kullanıyorm Firebal dan aldım Gayet Memnunum
  • Zalman MFC-2 alabilirsin..Ben iki hafta önce aldım gayet memnunum.Ayrıca kasanın çektigi gücüde gösteriyor....Türkiyede sadece hipernexle ,evrenshopda var heralde..Ben hipernexten aldım evrenden 10YTL civarında daha ucuz...Birkaç tane resim vereyim yardımcı olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

Zalman MFC-2 alabilirsin..Ben iki hafta önce aldım gayet memnunum.Ayrıca kasanın çektigi gücüde gösteriyor....Türkiyede sadece hipernexle ,evrenshopda var heralde..Ben hipernexten aldım evrenden 10YTL civarında daha ucuz...Birkaç tane resim vereyim yardımcı olur.

Bende düşünüyorum Fan control almayı.Tipi çok hoş.
    Sizce değer mi 100liraya ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Thief.

quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

Zalman MFC-2 alabilirsin..Ben iki hafta önce aldım gayet memnunum.Ayrıca kasanın çektigi gücüde gösteriyor....Türkiyede sadece hipernexle ,evrenshopda var heralde..Ben hipernexten aldım evrenden 10YTL civarında daha ucuz...Birkaç tane resim vereyim yardımcı olur.

Bende düşünüyorum Fan control almayı.Tipi çok hoş.
    Sizce değer mi 100liraya ?

Ben çok memnunum..100 lirayı sonuna kadar hakediyor..Bence tek problemi ekrana biraz yukarıdan ve uzaktan bakınca yazıların okunamaması..Onun dısında çok güzel bir ürün....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.