Arkadaşlar ayrıyetten pc cok ısınıyor ve ekran kartında fan yok dıye 2 tane fan aldım taktım bayagı ıyı sogutuyordu.İki gün sonra halen hızlı donuyoırdu dedım pc yı temızleme vaktı geldı soktum kabloları toz toprak ne varsa TEMIZLEDIM. Sonra tekrar bagladım ck hızlı donmuyr hatta hızlı donmuyor onceden püfür püfür dü simdi ise takmamıs gıbıyım kablolarımı yanlıs taktım acep psu dan gelenlerı ? smdıden tsk
kasaya fan 2 şekilde takılıyor ;
1:) direk güç kaynağı ( PSU ) dan bağlantı girişli - güç alan ,
2:) anakartın üstündenki 3 pinli kısımdan güç alan ,
SONUÇTA 2 SİDE GÜÇ KAYNAĞINA BAĞLIDA OLSA , ANAKART IN İYİ DEĞİLSE BENCE DİREK PSU UYA BAĞLA TEK DEZAVANTAJI ISI SENSÖRÜ YOKSA DELİ GİBİ DÖNMESİDİR:)) , ANAKARTIN ÜSTÜNDEKİ İSE SİSTEM FANI OLARAK TAKİP EDİLİP HIZ VE SICAKLIĞI AYARLANABİLİR.
YAVAŞ DÖNMESİ DEĞİL , İYİ BİR HAVA AKIŞI ÖNEMLİ KASA İÇİNDE BİRDE SESSİZLİK.
Sorunu tekrar anlatayım , aynı kabloyla aynı işlemle aynı kabloya bagladıgım fan dun delı gıbı donerken bugun pısırık gıbı donuyor . 2. dedigin gbı kendın ayarlıyosan neden acaba bıos ayarlarını sıfırladım acep ondanmı yavaş donuyor ? . Nerden hızlanıryardım edecekvar mı
quote:
Orijinalden alıntı: elegenc
Sorunu tekrar anlatayım , aynı kabloyla aynı işlemle aynı kabloya bagladıgım fan dun delı gıbı donerken bugun pısırık gıbı donuyor . 2. dedigin gbı kendın ayarlıyosan neden acaba bıos ayarlarını sıfırladım acep ondanmı yavaş donuyor ? . Nerden hızlanıryardım edecekvar mı
Taktığın Fanlar büyük bir ihtimalle 3 pin girişlidir.Yani PWM özelliği yoktur.Kısaca fanların hızını BIOS'dan kontrol edemezsin bu durumda.Anca bir Fan kontrolcü alırsan Fan'ların hızlarını yükseltebilirsin veya azaltabilirsin.
ama onceden hızlı donuyodu takı 2 gun oncesıne kadar ? bır taktıgımda yavaslayp dıgerınde hızlanacakmı :) Dur bırdaha sokup takım belkı hızlanır (: hihi