Şimdi Ara

Fan durmuyor maşallah 1564 kullanan arkadaşlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bilgisayar değiştirdiğime nazaran daha sessiz.
    normalde fan az dönüyor duyulmuyor.
    film falan izleyince hafiften duymaya başlıyorsun.
    takıntın varsa takarsın kesin.
    gelir kulağına.

ilk başlarda benimde öyle oldu.
    şimdi alıştım.

düzeltme:4-5 saat oyun oynadım aralıksız..hiç ısınmadı..ısınma sorunu yok...fan hafiften sesli ama işe yarıyor en azından..ya soğutmasaydı bide..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 13 Temmuz 2010; 23:33:05 >
  • 1564 modeli var bendede oyun oynarken fanın sesi artıyor oda problem edilcek birşey değil bence, performansından ödün vermiyor hiç ne ısınma yüzünden oyundan düşme nede görüntüde bozulma vs ilk aldığım da nasılsa şimdide aynı.
  • az önce teslim aldım ve büyük şok yaşadım...
    FreeDos olarak gelmişti..düğmesine bastıktan 15-20 sn. sonra fan bariz şekilde devreye girdi ve hiç hız kesmedi...aynı zamanda klayye üstü-touchpad kısmında hissedilir ısı oluştu...
    tabi bunlar olurken işletim sistemi bile yok!! sadece cihaz açık konumda biosa bakıyorum...hdd aktif bile değil...
    bilemiyorum belki bunda arıza vardır ama aynen iade edeceğim ve bundan sonra uzak duracağım...

edit: Dell İnspiron N5010 B33F23 modeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 16 Temmuz 2010; 20:34:13 >
  • üzüldüm..geçmiş olsun..
    kesin arızalıdır...benim ilk aldığımda öyleydi hatırlarsan..
    win7 de öyle dururken (mouseu oynatmıyorum) havalanacaktı makine fandan.

tavsiyem mediamarkt a git yakınlarda varsa.
    teşhir ürününü kurcala..
    film aç vs.. elle kontrol yap fanı..

ben ümraniye mediamarkta değişim yaptım , bundan çok memnunum.
    onlarda direk iade alıyor zorluk çıkarmıyor hiç..

lakin alırsan dikkat et;

kitapçığında pil yuvasının orada sim kart takmak için 3G yuvası gösterilmiş.
    baktım var gerçekten.
    bodozlama kartı taktım,bilgisayarın içine kaçtı kart.
    yuva var ama boş.bu modelde yokmuş.

artık tam servisi arayacakken Allah tarafından çıkarttım kartı sallaya sallaya. ucunu gördüm kartın milim milim çekip aldım..
    aman başına gelmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 17 Temmuz 2010; 18:08:06 >

• batarya takılı geldi cihaza...halbuki harici poşet içinde olması gerekmiyormuydu??
    şarj adaptörünün de poşeti yoktu...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 5 Ağustos 2010; 23:32:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

batarya takılı geldi cihaza...halbuki harici poşet içinde olması gerekmiyormuydu??
    şarj adaptörünün de poşeti yoktu...
    sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler ya....hep almayı düşündüğüm Dell modellerini çizmek zorunda kaldım bu durum yüzünden...

takılı gelmemesi lazım, ayrı ambalajlı oluyor
  • bataryanın ayrı bir ambalajda olması gerekiyor.
  • 1564, Studio 1558 ve N5010 serilerinde batarya cihaz üzerinde geliyormuş...
    nette çok araştırdım inceleme-videolara baktım ve hiçbirinde ayrı ambalaj bulunmuyordu...
    zaten kutu içerisinde batarya için bölme dahi yok...

yalnız estetik olarak yeni inspiron N5010 serisinde iticilik var özellikle menteşe bölgesinde(LCD ekranın kasa üzerinden açılması..)
    1564 lerde ise LCD paneli alt kasanın en gerisinde bağımsız açılıyor...
    bu durum gerçekten göze batıyor cihaz kapalı dururken bile arka kısımda bir orantısızlık oluşmuş...
  • bu sizin cihazla benimkinin kasası aynı sanırım..m5010 var bendede.zaten 5010 lar aynı kasa sanıyorum(parlak metal) ısı konusunda bende çok memnun kaldığımı söyleyemiycem açıkcası.ama ev çok sıcak yani klima falanda yok o yüzden normal olabilir bu kadar ısınması.ölçtüm 60-63 lerde geziyor ortalama.ancak everestte tam yük altında 10dk test ettim 69 u geçmedi sadece bi ara 70 oldu ama asla 71 i görmedi.buda ilginç bi durum.beni etkileyen tek tarafı ısının touch pad kısmında hissedilmesinin çok daha fazla olması ve kullanım sırasında elin bu kısmın üzerine denk gelmesi..yoksa geriye kalan metal bölüm üzerinde sıkıntı yaratacak oranda bi sıcaklık hissedilmiyor..bilemiyorum sırf havalar sıcak diyemi o bölüm bu kadar sıcak ama sonuçta bu kadar rahatsız etmemesi gerekliydi.soğutucuyla hallolurmu onuda bilmiyorum tek bildiğim dell olmasaydı ve kasası falan böyle kaliteli olmasaydı çoktan geri vermiştim sanırım ama hala diretiyorum

• ekran kartı driverini yüklemdiğimde bende sürekli dönüyodu :)
  • Ben de bugün teslim aldım, fan bariz çok çalışıyor. Free dos'ta, XP yükledikten sonra, sürekli yüksek devirlerde çalışıyor. Ekran kartı driverını yükledikten sonra biraz azaldı gibi ama yine de Acer 5520 (AMD)'ye göre bile çok fazla çalışıyor. Halbuki makina çok hoş, kasa çok kaliteli ve hoşuma gitti. Ama meslek icabı PC başında uzun süre çalışmam gerektiğinden dolayı bu fan sesi pek kabul edilebilir değil bence.

Aldığım firmaya iade için mesaj yazdım cevap bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Ben de bugün teslim aldım, fan bariz çok çalışıyor. Free dos'ta, XP yükledikten sonra, sürekli yüksek devirlerde çalışıyor. Ekran kartı driverını yükledikten sonra biraz azaldı gibi ama yine de Acer 5520 (AMD)'ye göre bile çok fazla çalışıyor. Halbuki makina çok hoş, kasa çok kaliteli ve hoşuma gitti. Ama meslek icabı PC başında uzun süre çalışmam gerektiğinden dolayı bu fan sesi pek kabul edilebilir değil bence.

Aldığım firmaya iade için mesaj yazdım cevap bekliyorum.

hiçbir aksesuarına zarar vermeden gönderirseniz kabul ederler..gerçi işletim sistemi vs..yüklenmiş ama sorun çıkarmazlar galiba...
    ben cihazı açtığım an fan hiç susmadı ve 1-2 dk. içinde hissedilir ıs oluştu klavye-touchpad çevresinde...işletim sistemi bile kurmadım 5 dk sonra kapatıp paketledim yolladım...
    ya arızalı ya da bu seriler bu şekilde çalışıyor..
    rakiplerine göre büyük dezavantaj bence...sessiz ve serin çalışır diye güvenerek almıştım şok oldum ve kanaatim de değişti Dell hakkında...

Asus -Samsung hatta LG (R590) cihazları bile çok sessiz ve serin çalışıyorlar...
    belki onlarca değişik cihazı inceledim N5010 serisinden istisnasız hepsinde ısı belirgin idi boşta iken bile...revizyon gerekir yoksa hiç alınası gelmiyor...

• 2 günlük tecrübelerimi aktarayım:

1 - Ekran kartı driverı yüklendiğinde ve BIOS güncellendiğinde fan sesi makul seviyeye iniyor. Susmuyor ama en azından tam gaz çalışmıyor. Cihazın üzerinde gelen BIOS versiyonu a04'tü. Geçen ay DELL sitesinde A10 versiyonu yayınlanmış en son. O versiyona güncelleyince fanın maksimum hızda takılı kalması sorunu halloldu. Ama ekran kartı driverı yüklenmediği sürece yine çok hızlı çalışıyor.

2 - Hiç XP ile uğraşmayın. Yurtdışı forumlar dahil araştırdım, tüm driverları bulsanız bile (ki ben bulup yükledim) pil durumunu hiç göstermiyor, wireless kararlı çalışmıyor. Pili sürekli şarjda gösteriyor. Pil gösterici 3. parti programlar da çözüm olmuyor, onlar da şarjda gösteriyor ve seviye görünmüyor. Win7 32 bit bulup yüklediğinizde 2'si hariç tüm driverları kendi yüklüyor. Ekran kartı ve Sistem öğelerinden bir tanesi... Ekran kartı driverı DELL'in sitesinde verilen win7 64 bit driverı 32 bit için de uyumlu. Bahsettiğim diğer driverı da sorunsuz yükledim. Nereden bulduğumu hatırlamıyorum ama Intel'in anakartla ilgili ekstralarından biriydi. Win7 kurunca pil gösterge sorunu da halloluyor.

3 - Windows 7 ile gayet hızlı.

4 - Dell'in bir kısım 17.. serisi laptopu ve bu 1564 dahil olmak üzere bazı 15 serisi laptoplarda ciddi anlamda küresel bazda sorun var. Sorun da bu fan sesi.
    Dün itibarıyla 17.. serisi için son durum problemin hallolmadığı şeklinde idi :http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19321860.aspx?PageIndex=8
    Aylardır adamların fan gürültüsü problemi için çözüm olacak bir BIOS üncellemesi gelmemiş. Oraya yazanlar arasında 4. DELL laptopunu almış insanlar da var ama hayal kırıklına uğramışlar baya.

Fan sesini makul seviyeye indirince makinayı sevmeye başladım. Kasa olarak gayet kaliteli. Ama BIOS güncellemesini ihmal etmeyin.

• Ben de gold dan dell vostro 3300 almıştım ama fan susmak bilmedi ve aşırı ısınıyodı, belgelerimde fln biki dosya açtıımda bile bağırıyodu o derece. Aynen aldığım gibi 2. gün iade verdim va aldılar tabi ki. Şmdi başka yerden toshiba U500 aldım gayet iyi gidiyor, hele ki o pc den sonra..
  • quote:

2 günlük tecrübelerimi aktarayım:

1 - Ekran kartı driverı yüklendiğinde ve BIOS güncellendiğinde fan sesi makul seviyeye iniyor. Susmuyor ama en azından tam gaz çalışmıyor. Cihazın üzerinde gelen BIOS versiyonu a04'tü. Geçen ay DELL sitesinde A10 versiyonu yayınlanmış en son. O versiyona güncelleyince fanın maksimum hızda takılı kalması sorunu halloldu. Ama ekran kartı driverı yüklenmediği sürece yine çok hızlı çalışıyor.

2 - Hiç XP ile uğraşmayın. Yurtdışı forumlar dahil araştırdım, tüm driverları bulsanız bile (ki ben bulup yükledim) pil durumunu hiç göstermiyor, wireless kararlı çalışmıyor. Pili sürekli şarjda gösteriyor. Pil gösterici 3. parti programlar da çözüm olmuyor, onlar da şarjda gösteriyor ve seviye görünmüyor. Win7 32 bit bulup yüklediğinizde 2'si hariç tüm driverları kendi yüklüyor. Ekran kartı ve Sistem öğelerinden bir tanesi... Ekran kartı driverı DELL'in sitesinde verilen win7 64 bit driverı 32 bit için de uyumlu. Bahsettiğim diğer driverı da sorunsuz yükledim. Nereden bulduğumu hatırlamıyorum ama Intel'in anakartla ilgili ekstralarından biriydi. Win7 kurunca pil gösterge sorunu da halloluyor.

4 - Dell'in bir kısım 17.. serisi laptopu ve bu 1564 dahil olmak üzere bazı 15 serisi laptoplarda ciddi anlamda küresel bazda sorun var. Sorun da bu fan sesi.
    Dün itibarıyla 17.. serisi için son durum problemin hallolmadığı şeklinde idi :http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19321860.aspx?PageIndex=8
    Aylardır adamların fan gürültüsü problemi için çözüm olacak bir BIOS üncellemesi gelmemiş. Oraya yazanlar arasında 4. DELL laptopunu almış insanlar da var ama hayal kırıklına uğramışlar baya.

Fan sesini makul seviyeye indirince makinayı sevmeye başladım. Kasa olarak gayet kaliteli. Ama BIOS güncellemesini ihmal etmeyin.

iadeden vazgeçtiniz galiba...
    bence cihazlar sorunlu ve ileriye dönük olarak ısınma sorunu ciddi sıkıntılara yol açabilir...
    kasa-marka kalitesi tamam iyi güzel de sürekli çalışan fan+ısı hiç cazip gelmiyor...

• quote:

quote:

bence cihazlar sorunlu ve ileriye dönük olarak ısınma sorunu ciddi sıkıntılara yol açabilir...
    kasa-marka kalitesi tamam iyi güzel de sürekli çalışan fan+ısı hiç cazip gelmiyor...

yaw tam olarak hangi kasayla sorun olduğunu anlamadım da bende ki kasayla 5010 kasaları aynı ne fandan bi ses duydum ne çalışmasından bi rahatsızlık duydum nede şu anda ısınma sorunu var..ilk aldığımda çok sıcak bi yerde kullandım ısınır gibiydi ama mesela şu anda ev serin ve bilgisayar gayet normal..hiç rahatsz etmiyor beni.şu anda havalar gerçekten çok sıcak arkadaşlar bunu göz önüne almak lazım

• quote:

quote:

Evet vasgeçtim iadeden. Fan olayı makul seviyeye indi, muhtemelen bios güncellemesi sonrasında. Tabi çok sessiz olduğunu söyleyemem ama dediğim gibi makul, düşük seviyede sürekli çalışıyor.

Bu arada dün yeni bios güncellemesi çıkmış, versiyon A11. Güncellemeyi yaptım, fanda yeni bi durum yok. A10 güncellemesi ile bi fark şimdilik görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

yaw tam olarak hangi kasayla sorun olduğunu anlamadım da bende ki kasayla 5010 kasaları aynı ne fandan bi ses duydum ne çalışmasından bi rahatsızlık duydum nede şu anda ısınma sorunu var...
    Ben de N5010 kullanıyorum. ATI HD5470 sürücülerini ve BIOS'u A02'den A07'ye güncelledim. Benim cihaz için Dell'in sitesinde A11 vs. yoktu.

Genel olarak cihazın fan'ı sabit ve hafif hışırtı şeklinde çalışıyor. Klavyenin osl tarafıyla TouchPad'de ısı hissediliyor ama rahatsız etmiyor şahsen beni. Fan çıkışından gelen sıcaklık da ılık diyebileceğim ölçüde. Sistem özellikleri daha düşük bir HP dizüstüden resmen daha sıcak hava çıkışı aldığımı hatırlıyorum.

Gerçi şu olabilir; Benim masaüstü Pc'mdeki NVidia GeForce 8600 karttan sonra oldukça sessiz geldi bu dizüstü. :D

• DELL Inspiron n5010 / 15R VIDEO YOUTUBE

http://www.youtube.com/watch?v=dQTo3EGiuaQ
    fan gürültüsü ve diğer problemler dosya büyük olduğu için en düşük kalitede yükledim ama bahsettiğim şeylerin fark edilmesine engel olmuyor. Atlamadan kesintisiz ve sesini açarak ortam gürültüsünden uzakta izlerseniz daha aydınlatıcı olur sanırım.

Benim satın aldığım DELL INSPIRON N5010
    model no: 5010 -3432 T46H33
    DELL INSPIRON N5010
    model no: 5010 -3432
    T46H33
    Intel core i5 CPU M460 2,53Ghz, 3GB RAM
    Ati mobility radeon HD 550V 1GB
    Samsung HDD 320GB HM321HI
    PLDS optical disk drive DS-8A5SH
    Win7 B 64bit
    PLDS (Philips & Lite-On Digital Solutions Corporation, Taiwan)
    BIOS version A11 oldu... en son hali.

Ben bu ürünü MEDIA MARKT'tan geçen hafta satın aldım. Aldığım günün akşamından itibaren dikkatimi çeken sinir bozucu problemler şunlar. Çeşitli ayarlar seçenekler denememe rağmen, dell supportun önerdiği BIOS update yapmama rağmen bunlardan kurtulamadım.

Ama ses çıkışları çok güzel ona laf yok! SRS premium sound hikayeleri vs Dell abinin en beğendiğim tarafı tabii ki de satış sonrası hizmet ve servis kalitesinin yanında.

FAN gürültüsü ve FANnın durmaması
    Fan hem rahatsız edici şekilde sesli, gürültülü çalışıyor hem de hiç durmuyor . Kulaklarınıza ve beyninize eziyet bu uğultu çok rahatsız ediyor. Sessiz ortamda çalışırken bu nefret edilecek hale dönüşüyor.
    Windows açıldıktan 6-8dk sonra fan çalışmaya başlıyor ve o dakikadan sonra hiç durmuyor.
    Kullanıcı olarak ben hiç bir işlem yapmazkene, hiçbir program, pencere vs açık değilkene tamamen atıl bir şekilde amiyane tabirle öküzün trene baktığı gibi mal mal desktobuma bakarkene...bluetooth, wireless vs kapalıyken, McAfee aktive edilmemişken. Hatta durdurulmuş durumdayken Win yönetim panelden hizmetlerden devredışı durumdayken. USB portlarda hiç bişi takılı değilken,
    Performans ayarları dengeli plan veya güç tasarrufu seçilmiş durumdayken. AC adaptörde veya pil gücünde fark etmiyor. sonuçta bu makinanın fanı durmuyor ve sessiz çalışmayı bilmiyor.
    Ve BIOStayken... fan full hız modunda çalışıyor hem çok daha gürültülü çalışıyor hem de çok fazla sıcak hava üflüyor.

Ayrıca Windows içindeki performance derecelendirme notu 5,0 çıktı çok da spesifik bir değerlendirme olmasa da Bilin bakalım bu hangisi? Tabii ki işlemci. İ3 işlemciler bile bu notu alıyor bu i5 m460 ne hakla bu notu alıyor? ve niye fazla para veriliyor o zaman merak ediyorum?
    Ben sadece bir program çalıştırdığımda bile CPU ısısı 66c derecelerdeyken fan sapıtıyor iyice.

Bu problemle ilgili aldığımın ertesi günü DEEL support'u aradım (Atina- Yunanistandan Türkiye'ye destek verilyorlarmış bu arada) bana BIOS update önerildi. Online BIOS update yaptık ama NE BIOS version A10 ne de A11 ile sorun düzelmedi DELL'in sitesinde community website içinde bu sorundan bahseden başkaları var mı diye bakarken bulduğum örneklerden biri.

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/p/19360116/19803046.aspx#19803046 sorunları bu sitede de paylaştım.

http://forums.techarena.in/portable-devices/1365436.htm Başka bir forumdan örnek.

Bu BIOS versiyonların ne için verildiğine baktığınızda DELL in sitesinde açıklamalar aşağıdaki gibi ve fanla ilgili bişiden bahsedilmiyor her ikisinde de. Biri kart okuyucu için gelişmiş destek sunuyor diğeri Ubuntu'cular için pil şarj etme sorununa çare, USB depolama araçlarına destek ve BIOS master şifresi kurtarmayla ilgili geliştirme sunuyor.
    Dell inspirion N5010 system BIOS version A10 Release Date:11/18/2010
    Dell inspirion N5010 system BIOS version A11 Release Date:1/10/2011

BIOS A10 Fixes and Enhancements
    1. Improved support for integrated card reader.
    BIOS A11 Fixes and Enhancements
    1. Improved battery charging support for Ubuntu.
    2. Improved USB storage devices support.
    3. Enhanced BIOS master passowrd recovery required Service Tag information.

Pil şarjı süresi düşük 2 saat civarında veya daha az gidiyor ~1saat 45dk filan
    %100 şarj ile oluyor bunlar ve Pil "güç tasarrufu" planı seçiliyken. Monitör aydınlatma, parlaklık en en kısıktayken( benim gözler ışıktan çok rahatsız oluyor) wireless, bluetooth vesair pil emici keneler kapalı iken. Ethernet cable bağlantısı ile. External olarak USB portlarda bişi takılı değilken. Ekran koruyucu, ekran karartma, sleep mod 1, 5 , 10 dk ayarlı ama iş üzerindeyken bunun anlamı yok tabii..
    Firefox ta surf yaparken bu sorunları araştırıken forumlar mesela, foto, video, music filan dinlemek yokken yaklaşık 2 saat gidiyor pil şarjı. Hele bi de youtube, video klip, dizi vs izleyin, media player filan açın işte o zaman 1 saat 45dk zor dayanabiliyor. Şimdi bu notebook'un ne kadar mobile olabilitesi var ki soruyorum ? Günlük ev işlerinde mi kullanacez bu i5li Dell'imizi dışarı çıkmıycez mi, presentasyona filan gitmiycek mi bu Deli?...mobilitesi bu kadar limitliyse bunu da elektrikle kullanacaksak 1,5-2 saat sonra mecburen bir yere sabitlenip fişleneceksek PC kullan daha iyi. Dışarılarda gezinirken de.... başkasının bilgisayarını kullanma ama başkasının prizini kullan! Lüküs hayat bu olsa gerek. Eskiler bu şekildi tamam ama yeni modeller yeni jenerasyon notebooklar, işlemciler, gelişmiş işletim sistemleri vs hala böyle olmak zorunda mı? Yoksa sadece benim ki mi böyle? Başkaları ne diyor bu duruma.... Uzun pil şarjı görebilen haber etsin lütfen bu model için. Neyse minnoş, bihoş mizah bi yana. Bu durum fanın non-stop çalışmasından olabilir mi diye merak ediyorum?

AYRICA HDD den gelen cizzzzt! clik! çık! çık! sesleri ve HDD led sürekli yanıp sönmesi, ODD den gelen tak! Tuk! tıkır! tıkır! tıkı! tıkı! sesleri, hızlanınca tüm PC masasını vibrasyona sokması. Klavyenin sağ tarafının çok fazla esneyip, eğilmesi, ve tuşların sesi problemleri var Dell n5010 da tespit ettiğim
    Yani özetle çok fazla gürültü yapan bir makine almışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobic -- 22 Ocak 2011; 10:07:30 >

• slm arkadaşlar... bende aynı makine var sadece core i3 m380 ve ekrankartı Ati Radeon 5650 fan gürültüsü benide rahatsız ediyordu ve biraz araştırma sonra önce Bios en güncel olanını yükledim bunu yaparken pil yani batarya en azında 40% olmalı herangibi elektrik kesildiğinde Bios günceleme problem olmasın diye zaten 5 dakika sürmüyor bu Bios güncelemesi... şimdi gelelim en önemli işe bu Dell ürünleri malesef hep fakir ülkelerde imalat ediliyor çünkü orda işçi maaşları az olduğu için ve bu işçiler bu dell laptopları kurarken çok çabuk çalışıyorlar ve doğru dürüst tam bir titizlik yapmuyorlar.... neden derseniz ben makineyi açtım ve inanamadım CPU üzerinde termal macun kalmamış ve ekrankartında aşırı derece kalın termal macun vardı... ben bu işlerden anladığım için hemen problemi gördüm... önce çok titizlikle CPU üzerini çok iyi şekilde temizledim aynı şekilde ekrankartı.... daha sonra çok iyi kaliteli bir termal macun alıp CPU üzerine kağıt kalınlığında termal macun sürdüm aynısını ekrankartı üzerine ve makineyi geri kurduktansonra çalıştırdığımda fan gürültüsü giti ve arada sırada ama çok az şekilde fan üflemeye başlıyor ve susuyor... sizler bunu bilmiyorsanız önce bir güzel youtubede termal macun nasıl sürülür izleyin derim....http://www.youtube.com/watch?v=hdHMsDXpvew

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.