Bu şarık her dinlediğimde derinden etkilemiştir beni, 20 yıldır dinlediğim şarkının geçen yıl klibini görünce ufak bi şok yaşadım, sanki farklı bi beklentim vardı
quote:
Orjinalden alıntı: firtikk
quote:
Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin
vay beee insanın içine işleyen bir şarkı, müziğin evrenselliği burada işte,sözlerini anlamadanda olaydaki duygusallık sizi alıp götürüyor, bu şarkı 80 lerden kalmadır 90 ların başında ben bunu radyoda nostalji diye çalardım ozamanlar kasetçilerde birde anılar-9 ve anılar-11 serileri vardı bulursanız onlarıda bir dinleyin,gene gittim 20 sene geriye bee
Hotel california yı da bilirsin o zaman
bilmezmiyim eagle-hotel california olacak ama, birde ''boat on the river'' bu ikisi her gece programımın kapanış şarkısıydı, haa unutmadan birde ''tanita tikaram'' black-wonderfullu life patricia kaas laura branigan lionel riche boney m alphaville phill collins poul mccartney george michael madonna cindy loeper belinda carlisle julio iglasias modern talking liste uzaar gider, şimdiki gibi abuk subuk şarkılar yoktu ozamanlar,dinlediğiniz her şarkı ruhunuza hitab ederdi,şimdikiler kulaklara eziyet....
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Paylaşım için teşekkürler.
Ama bu şarkıyı 90 lı yıllarında başında bestelediğini biliyorum.(Power XL söylemişti)
maalesef yanlışınız var, 90'dan önce biz hangi jeanny'i dinliyorduk
1985 tarihlidir.
Çok güzel bir parça. Bununla büyüdük biz. Şimdiki rap ve tekno dinleyen gençlik anlayamaz bu parçayı.
Aynen bu parça gibi de, 90'larda vardı Richard Marx- Hazard
quote:
Ama bu şarkıyı 90 lı yıllarında başında bestelediğini biliyorum.(Power XL söylemişti)
Power XL yanlış söylemiş. Bu parça 1985 çıktı.....
quote:
Orjinalden alıntı: Levcho
Çok güzel bir parça. Bununla büyüdük biz. Şimdiki rap ve tekno dinleyen gençlik anlayamaz bu parçayı.
Ne mutlu bana o zaman
quote:
keşke link verseydiniz
quote:
Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin
quote:
Orjinalden alıntı: Levcho Çok güzel bir parça. Bununla büyüdük biz. Şimdiki rap ve tekno dinleyen gençlik anlayamaz bu parçayı. Aynen bu parça gibi de, 90'larda vardı Richard Marx- Hazard
keşke link verseydiniz
Aynen yazdığım şekilde internette aratırsanız, youtube ve torent'te bulursunuz.
quote:
quote:
Power XL yanlış söylemiş. Bu parça 1985 çıktı.....
Müzik adına ne yapıldıysa zaten hep o yıllara ait.
Çok sevdiğim şarkılardandır Jeanny birde
Still got the blues var;
verdiginiz şarkılar gerçekten bi klasik bende bunu eklemek istedim ortaokulda tanıstım bu şarkıyla çok da güzel
Benim bildiklerim bunlar ayrıca jeanny de var
Eagles-Hotel california
Bob dylan-One more cup of coffee
The beatles-Yesterday
Metallica-Fade to black
Metallica-Nothing else matters
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 1 Eylül 2007; 15:37:06 >
süper bu jeanny
80 lerin değil sanırım ama
Dean Martin,Frank Sinatra
bunlar da süper
Yahu şu şarkının sözlerinin Türkçe'sini merak ettim. Google'da aratırken altta "Falco Jeanny hikayesi" falan çıkktı. Zaten içli bir parça, bakayım neymiş hikâyesi dedim sözlerine baktıktan sonra. Bir sürü efsane var konuyla ilgili.
En son konu açılmıştır kesin konuda dedim, baktım konuda verilen açıklama ile uzaktan yakından alâkası yok olası hikâyelerin. En azından Falco denen adam olayın içnide değil, sadece etkilenendir gibime geliyor.
Çok da önemli bir şey değil aslında, ama gece gece merak ettim. Sizce hangisi gerçek?
Bana en makul gelen sübyancı adam kıza aşık oluyor, tecavüz ediyor ve sonra kız intihar ediyor. Şarkının sözlerini hapiste yazıp intihar eden adam olayı da mantıklı geldi. Hangisi doğru olur, bilemedim.
Cok etkiler beni bu sarki.. Atayim telefona da dinleyim :)
geçen sene radyo mydonose'da Reign - Jeanny adında çalıyordu. hikayesi, ölen sevgilisinin üzerine yazılmış..
Ahh ne sarkidir bu varya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme