Şimdi Ara

Fakirlik Kader Midir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kader şans adını ne koyarsan hayatta hiçbir şeyi sen belirleyemiyosun fakir ölmek senin suçun lafı da saçmalık bence düşün sefalet ve savaşın ortasındaki bi ortadoğu ya da afrika ülkesinde doğdun karnını zar zor doyuruyosun eğitim falan hiç yok zaten doğuştan gelen üstün bi yeteneğin zekan da yok hayatın boyunca 1 ekmek uğruna gece gündüz çalışıcaksın ve sefalet içinde ölüp gidiceksin bu senin elinde mi öte yanda seninle aynı gün aynı saniyede başka birisi en gelişmiş avrupa ülkelerinden birinde zengin bi iş adamının çocugu olarak dünyaya gelicek hayatı boyunca çalışmıyıcak krallar gibi yaşıyacak bu durumda nasıl insan kendi kaderini kendisi yaratıcak
  • Başında yazmışsın ne güzel fakir doğmak kader diye. İstisnalar haricinde çoğu fakir insanın çocukları da fakir olur. Düzgün eğitim alamaz düzgün bir ortamda yetişemezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anne babaya bağlı bir durum. Ben Boyacı Mustafanın değilde Nazif Zorlunun oğlu olsaydım bu konuyu görmezdim bile. Dünyanın en iyi 10 Üniversitesine seçim yapıyor olurdum. Bizde baba adayıyız tabiki ama elimizde birşeyler olmayınca günümüz ekonomisiyle mal sahibi olmak hayli zor.

Asıl soruya gelirsek ben belli bir çizgiye inanıyorum bu çizginin ötesindeki zenginlik eğer sana yazılmadıysa olmuyor. Allah Euro ya kulum demediyse baba, ömür boyu ırgat gibi çalışırsın benim gibi. Hamd olsun krediyle birşeyler alabiliyoruz.

• Fakirlik Değil;

- Coğrafya Kaderimiz -
  • güçlü olan yükselir

olamayan sürünür
  • Mesajın başıyla sonu birbirini tutmuyor

• Çalışmaya devam edeceksin çalışmadan birşey yapamazsın diyenler tamam haklida turkiyedeyiz ağa. Türkiye de yaşıyoruz haftalık 50 saat çalışmaya 2020 TL verilen, devlet memuru maaşının 3500-4000 TL olduğu bir yerde üstelik alım gücünün yerlerde olduğu bir vakitte ne kadar cabalarsaniz cabalayin ayakkabiya monta telefona 3 -5 taksit yapmadan alamazsiniz. Yani kaderdir. Rızkı veren allahsa senin demek ki boyle bir kaderin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara_06 -- 1 Aralık 2019; 10:15:35 >
  • elektrikji E kullanıcısına yanıt
    meslek ne hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fakirlik Kader Midir ?

• Tamamen şans. Yoksul bir ailenin çocuğu değil de doktor anne babanın bir çocuğu olsaydım şuan bambaşka yerlerde olurdum, coğrafya/kader/şans ne derseniz deyin en az 20 yılınızı hiç ediyor varlıklı bir ailede güzel bir çevrede doğmadığiniz zaman.

• Bence %50 kader %50 istek ve irade bundan 3 yıl önce cebimde sigara param yoktu ve çok zor durumdaydım ama biraz cesaret ve azim ile küçük bir mebla çekip kendi işimi açmaya karar verdim bugün ise çektiğim kredi borcunu ödedim ve 2 araç aldım ama bu işi açtığımdan sabah 7 de işe başlayıp gece 3 lere kadar çalıştım başarmak için kısacası birazda bence insan kaderini kendisi belirler.

• Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.