Şimdi Ara

fakir hali yikama makinasi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
43.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Su püskürtmeyen makinayı tamire vermiştim. Pompa değişecek 65 TL demişlerdi. Sanırım 2 hafta önce tamirden aldım pompa değiştirilmeden temizlenmiş 25 TL ödedim.

Bugün makinayı çalıştırayım dedim. Su püskürtüyor, su püskürtmesinde sorun yok ama başka bir sorun oluşmuş. Pompa temizlenirken bir boruyu mu takmadılar anlamadım. Makinanın kapak kısmının altından sürekli su veriyor. Hatta resmen suyu fışkırtıyor. Su gelen kısmı bezlerle kapamaya çalıştım, mümkün değil makinanın olduğu yeri göle çevirdi. Elektrik çarpar korkusuyla makinayı durdurdum.

Servis bugün kapalı yarın açık olursa götüreceğim. Tamirat sonrası kontrol etmeden nasıl bana vermişler soracağım. İşin yoksa yine servise git, servis yakın olsa, yakın da değil. Makinayı bırak, 2-3 gün sonra git al. Ömrü az kaldı yakında hurdacıya satılacak ve ben kurtulacağım. :(
  • aynı sorun şuan bendede var nette araştırma yaparken konu denk geldi fakir yıllardır değişmemiş.
    şu boruyu biraz kalın yapında tıkanmasın arkadaş.

sökecem sökmeye cesaret edemiyorum. oruç oruç bi de bu çıktı. iftara doğru kafa giderse sökedebilirim
  • Halı yıkama makinelerinizin pompası tıkanmasın istiyorsanız şunu deneyin: makinenin deposuna 1 litre suya 1 su bardağı beyaz sirke koyup suyu püskürtün hatta yıkama başlıkarını takıp yapın ki onlardaki kireç de çözülsün. Sonra da duru su koyup püskürtün sirke temizlensin. Ben bunu birkaç kez yaptım makinem daha iyi su vermeye başladı. Yalnız iç kısımdaki hortumlar çürüdüyse sirke hortumları delebilir, motor ve pompaya su gidebilir.
  • Arkadaşlar foruma biraz geç girdim ama bende yaklaşık iki hafta önce ankara Antares avm nin Fakir mağazasından 1000 tl ye yakın para vererek 9800s deluxe öko line model halı yıkama makinesini hevesli bi şekilde rahatça koltuklarımı yıkamak için almıştım. Mağazaya cumartesi gittim makineyi deneyip parasını ödedim ve mağazaya bağlı araç benim evime çarşamba günü teslim etti. Bende sonraki cumartesi için servisten kurulum randevusu aldım. Adam cumartesi saat 14:00 da geldi, makineyi kutudan çıkardı, tek tek parçalarını tanıttı ve makineyi denemek için bizden su istedi. Bizde verdik adam makineyi çalıştırdı. Bize gösterirken makine boruların bağlantı yerlerinden su akıttığını gördük. Adam belki montajda hata oldu diye söküp makineyi tekrar kurdu yine aynı şey oldu. Servisçi adam rapor tutup makineyi kutuya koydu. Bizde Fakir mağazasını arayıp durumu belirttik. Oradaki bayanlar yine çarşamba günü arızalı ürünü servisin alıp yeni ürünü bırakacağını belirtti bize. Benim her ne kadar hevesim azda olsa kırıldı ama onayladım ve çarşamba yeni makineyi aldım. Yine aynı servisten cumartesi için randevu aldım. Adam yine geldi. Bu makineyi de aynı geçen cumartesi geldiği gibi anlattı. Yine bizden su istedi, suyu koydu, makineyi çalıştırdı ama bu makinede hiç su püskürtmedi. Ben resmen isyan ettim. Servisçi bile böyle birşeyle ilk defa karşılaştım dedi. Herhalde seride bi sıkıntı falan var dedi ama benim hevesim artık gitti hatta makineye artık nefretli gözlerle bakar oldum. Bu sefer mağazayı aramadım direkt makineyi mağazaya götürdüm. Oradaki bayanlara ürünle ilgili yaşadığım sıkıntıyı belirttim ve onlarında şaşırmış olduğunu gördüm. Bayanlara ürünü satın almaktan vazgeçtiğimi bildirdim ve makineyi iade ettim. İçimde ne kadar pişmanlıkta olsa yine de bi dertten ucuz yırtmışım gibi hissettim. Ama inanınki neden böyle olduğunu anlamadım. Çünkü daha önce de ben Fakir Starky eco power pratik süpürge ve Fakir in rondosuyla kıyma makinesini kullandım ve hepsinden de memnundum. Halı yıkamada da Fakir in tecrübesine güvenerek ve başka bi akrabamızın kullandığı Ext 3600 turbo halı yıkamasından edindiğim tecrübeye güvenerek almıştım ama demekki Fakir halı yıkamadaki tecrübesini kaybetmiş. Çünkü akrabam tamı tamına 18 senedir makinesini her sene kullanıyo ve hala da sapasağlam. Ayrıca arada bir bu makineyi benimde kullandığım oluyodu. Birde benim kuzenim Fakir öko power 2200 enerji tasarruflu elektrik süpürgesini kullanmakta ve o da makinesinden hem sağlamlık hem hijyen hem de performans bakımından çok memnun ama şanssızlık bana vurmuş demekki. Neyse sizin fikirlerinizce makineyi iade etmekle iyi bir şeymi yaptım onun fikrini almak istiyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: insaat2121

Su püskürtmeyen makinayı tamire vermiştim. Pompa değişecek 65 TL demişlerdi. Sanırım 2 hafta önce tamirden aldım pompa değiştirilmeden temizlenmiş 25 TL ödedim.

Bugün makinayı çalıştırayım dedim. Su püskürtüyor, su püskürtmesinde sorun yok ama başka bir sorun oluşmuş. Pompa temizlenirken bir boruyu mu takmadılar anlamadım. Makinanın kapak kısmının altından sürekli su veriyor. Hatta resmen suyu fışkırtıyor. Su gelen kısmı bezlerle kapamaya çalıştım, mümkün değil makinanın olduğu yeri göle çevirdi. Elektrik çarpar korkusuyla makinayı durdurdum.

Servis bugün kapalı yarın açık olursa götüreceğim. Tamirat sonrası kontrol etmeden nasıl bana vermişler soracağım. İşin yoksa yine servise git, servis yakın olsa, yakın da değil. Makinayı bırak, 2-3 gün sonra git al. Ömrü az kaldı yakında hurdacıya satılacak ve ben kurtulacağım. :(

Biraz hortlatmış olacağım ama aynı durum bizim makinede de oldu. Pompa tıkanmış diye servise verdik, geldi ve hafta sonu kullandığımda gördüm ki motor bölümünden su atıyor. Ayrıca suyla birlikte toz haline gelmiş sünger parçaları da attı. Bizim makine çok eski (8-10 senelik), sünger özelliğini kaybettiği için su kaçırıyor olabilir diye düşünüyorum.

Bu sorunu yaşayan ve çözüm üretebilen var mı?

• bende bu fakiri aldığıma ettiğime pişman oldum yıllardır kullananlara güvendik inandık aldık. 2 senede toplasan 5 defa çalışan makinanın su pompası çalışmaz oldu 2 defa servise gitti hepsinde temizledik tıkanmış dediler. yine servislik oldu makina , bu son yıllarda ürettiği halı yıkama makinasının hepsinde su pompası kronik sorunlu oluyormuş geç öğrendim keşke daha fazla para verip diğer markalara baksaydık dedirtti saolsun
  • birde ben hortlatayim, ext 2400 modelini neredeyse 20 senedir kullaniyoruz. su pompasi 2-3 senede bir bozulur ve tamir ederim. pompanin sorunu icindeki yaylarin zamanla paslanip kirilmasi, kalkipta bulasik deterjani falan koymadikdan sonra o pompa tikanmaz kolay kolay. ben son zamanlarda kendi deterjanlari cok pahali oldugu icin aspirin isimli temizleyiciyi kullaniyorum mesela.

gelelim tamir kismina, sokup toplamasi beceri istiyor pompayi ama bunu basarabilirim diyorsaniz tukenmez kalemlerin icindeki yaylari uygun uzunlukta keserek kirilanlarla degistirebilirsiniz. bikac sene idare edecektir.

• Temiz su haznesine giren hortumu hazneden çıkartın. Hortumun ucundaki filitreyi sökün. Hortumun içine biraz su damlatın ve bir tekerlek veya bisiklet pompası yardımı ile su girişine hava basın. Biraz basınç uyguladıktan sonra süpürgenin su pompasının içinde yapışık kalan lastik valflerin açılıp pompanın normal çalışmasını sağlarsınız.
  • Bunu ben de deneyeyim. Ne zamandır makina bozuk duruyor.

• suicide kullanıcısına yanıt
    Kardesim hali yikamayi babam sökmüş parcalarin yerini bilemedim.resimlerini atabilirmisin

• karadeli23 K kullanıcısına yanıt
    Yardimci olmayi cok isterdim ama makine yanimda degil baska bir sehirde suan, yazdan yaza hali yikamak icin babamlardan alip kullanirim...

• Bu makineler bir süre kullanmayınca bozuluyor, su kaçırmalar vs.

Fakir deluxe 9800 s öko line makine 6 ay kullanılmadı üst kapaktan su fışkırtmaya başladı.

Daha önce de farklı modelinin su pompası bozulmuş, servis "kardeşim bunların su motorunun içindeki nevaleler kuruyor yapışıyor, ayda bir temiz suyla çalıştıracaksın" demişti.

Halbuki kullanım kılavuzunda öyle bir açıklama yoktu. Kasıtlı olarak düşük kalite üretilmiş olduğunu düşünüyorum. Yok her marka makinede bu böyleyse diyecek sözüm olmaz.

Öncesinde de 9800s çok az kullanılmasına rağmen elektrik motoru yanmıştı.(belki su kaçırdı yine, motora gitti, bunun dizaynını yapmak çok zor olmamalı)

Ayrıca su püskürtme tetiği o kadar sert ki 10 dk sonra parmağınızın ağrısından temizliği bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Zaten makinenin çok az kullanılmasının sebebi de bu sert tetik meselesi. Kadınlar için çok zorlayıcı.

Ekleme olarak: Sadece fakir marka şampuan kullanıldı. Bir de, uzun süre kullanılmadan beklediği dönem sonunda tekrar kullanılmak istendiğinde 2 aparatının (yer ve koltuk yıkama) su püskürdüğü yerleri kırılmıştı. Artık temizlik yapan yardımcı mı bu hale getirdi yoksa ince üretilmiş olması mı bu muallakta. Başka şikayet olursa imalat hatası diyeceğim.

Umarım kendilerini toplar düzeltirler de 5-10 yıl sonra tekrar bu markaya dönüş olasılığım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 21 Nisan 2020; 17:1:33 >

•  fakir hali yikama makinasi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.