Şimdi Ara

Faiz, kumar ve hırsızlık bu devirde haram mı/ahlaka aykırı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En baştan söyleyeyim ben hiçbir zaman bu potaya girmem, yani risk alamam, o yüzden hırsızlık yapmam veya kumar oynamam.

Konuya gelirsek, kapitalizmin hüküm sürdüğü, zengin denilen kısmın parasını asla hak ederek kazanmadığı, kıytırık topçu ve popçuların gereksiz zenginleştiği bir toplumdayız. Benim faizle kazandığım para veya büyük bir market zincirinden çaldığım mal ne kadar haram olabilir ki? Bakkaldan çalsam haramdır bence ama diğer türlü sanmıyorum.veya pokerden kazandığım para neden haram olsun?

South parkta işlendiği gibi ben korsan ürün kullansam bir villa daha alamayacaklar, olay budur. Korsan ürünle hırsızlık arasında fark olmadığına göre, zenginden çalmak haram değildir bence.

Siz nasıl düşünüyorsunuz merak ediyorum açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emek vermeden,başkasının kotu emekleri de olsa çalmak haramdır,bu düşüncenin bile yanlış.Futbolcu oynasın kazansın,sen al parasını varmı boyle Dünya?

• Noktasından virgülüne kadar saçma sapan bir düşünce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş yüklenin lan insan var

• Haksız kazançla 1 kuruşta haram 1 milyon lirada haram.Öbür tarafta mutlaka sorulur.1 milyonunki zor olur o ayrı :)
    Nereden çalarsan çal o da haram ve günah.
  • Zaten bütün hırsızlar, tecavüzcüler, katiller kendilerinin yaptıkları pislikleri dine göre yorumlayıp günah olmadığına inandırarak yapıyorlar.
    Günah değildir bence, o zaman hırsızlık yapayım, günah değildir annemi keseyim köpeklere yem edeyim. Mantığa bak. Bence senin gibiler kısırlaştırılıp rehabilitasyon merkezine yatırılmalı ölene dek.
  • Kumardan kazandığım para demissin ama herkes kazanmiyor ki. Tüm parasini kaybeden var ve hakedilmis bir kazanc değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.