Merhaba arkadaşlar bugün facebook dan gelen bir iletiye tıkladım. Bilgisayarıma virüs bulaştı chromu açınca JS/ExyenBro.FBook.BG truva atı virüsü gelmeye başlıyor. Sürekli geliyor facebook a girince adıma birçok virüsü yayma amaçlı paylaşımlar yapıyor +18 siteleri falan beğeniyor. Bunun için bir çözüm buldum, önce görev yöneticisinden kapatıyorum sonra uzantılardan siliyorum (yoksa uzantılara giremiyorum) oradan eklentiyi kapatıp siliyorum. Bunu yapınca geçici bir çözüm ortaya çıkıyor fakat bilgisayarı kapatıp açınca aynı virüs tekrar yükleniyor. Uğraşmaktan bıktım artık çok araştırdım. Yapamadım bu yüzden yardım bekliyorum.
Virüslü silmek geçici bir çözüm oluyor bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar ortaya çıkıyor. Bunu nasıl çözebilirim HijacThis, Anti Malwarbytes Programını indirdim Malwarbytes açılmadı HijacThis de işe yaramadı daha sorunu çözebilmiş değilim. Ayrıca aynı şekilde chrome yi kaldırıp yükleyince de sorun devam ediyor.
adwcleaner ile taratın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hemen deniyorum
Usta dediğin gibi yaptım virüsten kurtuldum sanırım ama program hayla duruyot adw yi kullanmadan önce işlemlerden kapatmadan uzantılara giremiyordum şimdi ise girebiliyorum. Sanırım zararsızlaştı virüs ama bilgisayarı her yeniden başlattığımda chrome sıfırlanıyor sık kullanılanlar ana sayfa falan hep değişiyor.
Seaword
kullanıcısına yanıt
Hangi ayarları değiştireceğim genel önyükleme falan diyor
takip
Msconfigde kapattım yinede açılıyor manuel olarak siliyorum yine geliyor fotoğrafını atacağım şimdi