Şimdi Ara

Facebook'ta küfür ettiğim için biri bana dava açacak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
1
Favori
8.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nette olduğuna güvenip küfretmek nedir, gayet de iyi olmuş
    ben olsam uğraşmazdım ama birileri uğraşmalı ki her önüne gelen cevap veremeyince ana bacı düz gidemesin
  • Adam geri dönüş yapmadı. Herhalde gözümü korkutmuş.
  • etki-tepki prensibi var sonuçta o sizi tahrik etmiş
  • kunglao K kullanıcısına yanıt
    yani. adamsın.
    O etki tepki dediğiniz şey o şekilde olmuyor :) mesela biri size tokat attı çekip vurdunuz etki tepki olmuyor . Sizde ona tokat atarsanız etki tepki olur . Burada karşıdaki adam küfür etseydi bu arkadaşta daha ağır küfür etseydi etki tepki olurdu ama karşı taraf küfür etmediyse etki tepkilik bir durum söz konusu değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 13 Nisan 2020; 23:28:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şansıma tüküreyim bu konuya baktıktan daha 3 gün geçmedi o 3 gün içinde 2 ..... ile uğraştım. 1.si ergen ağızıyla 3 bilindik küfürleri etti. Ardından onu iyi bi korkuttum dava açısından, özür dilettim bitti gitti. Zaten .... biri olduğu için takmadım. Ama 2.si ayrı bir .... bizim sınıftan. bildiği 3 küfürü saymaya başladı. Arkdaşımım ile beni tahrik etmeye çalışıtı annecilik üzerinden. Hocayı aradım noluyo diye artık nasıl ağlamışsa, hoca bana kızmaya başladı. Dedim hoca ile olmaz yapıştırdım CİMER'i şimdi il valiliğine sevk edilmiş, artık ne deniyorsa, başvurum. Sonrasında ne olur? Tecrübesi olan var mı?

• Tabi ilk başta şikayet edeceğim için tepki vermedim güldüm şikayet edeceğim dedim , hocadan sonra öyle bir sinirlendimki hala benle uğraşmaya çalışan ...ya 1 2 hakaret ettim. Galiba bu etki tepki oluyor. Zaten zengin.... ları sevmem, buda öyle biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

O etki tepki dediğiniz şey o şekilde olmuyor :) mesela biri size tokat attı çekip vurdunuz etki tepki olmuyor . Sizde ona tokat atarsanız etki tepki olur . Burada karşıdaki adam küfür etseydi bu arkadaşta daha ağır küfür etseydi etki tepki olurdu ama karşı taraf küfür etmediyse etki tepkilik bir durum söz konusu değil .
    ağır tahrik diye birşey var hukukta burdaki olay o gibi tamam arkadaşta kendini tutamamamış bu açıdanda bakmak lazım
    Yazışmayı görmek lazım aşağılayıcı kelimeler vs kullandıysa karşı taraf evet olabilir

• Sonuç ne oldu birader.
    Dava açılmamışsa koronadan dolayı mahkemeler kapalı ondandır.
    Rahatlama ama
    Bildiğim kadarıyla bu suçun zaman aşım süresi 6 ay
    Daha uzun bir zaman var.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 73/1 maddesine göre bu süre fiilin işlenmesinden itibaren 6 ay olarak belirlenmiştir: “Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse altı ay içinde şikayette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.”
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.