Şimdi Ara

Facebook, Msn İçin Uydunet İyi Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TTNET abonesiyim 1 Mbps limitsiz tarfie kullanıyorum her ay ödediğim fatura 45.31 TL internet ile 10.83 telefon faturasıyla birlikte toplam 56.14 TTNET'e kaptırıyorum. Bu soygunculardan kurtulmak için Uydunet'e geçmeyi düşünüyorum. İnterneti sadece Facebook ile Msn için kullanıyorum bazen sörf yapmak için. Bu yüzden bu kriterlere uygun olarak Uydunet tarifelerini görünce geçmeye karar verdim. 512 Mbps tarifesine geçmeyi düşünüyorum ayda 17.57TL!ye sınırsız internet çok ucuz.

1-İnternet bağlantısı sürekli gidiyor mu?
    2-Arıza olduğu zaman iyi hizmet veriyorlar mı?
    3-Bölgemde Kablo TV olduğunu nasıl anlıyabilirim?
    4-Kablo TV için en fazla ne kadar ödemem lazım?
    5-Uydunet'ten memnun musunuz?
    6-Kablolu tek portlu hangi modem almam lazım?

• hangi bölgede oturuyorsun onu yazarsan o bölgede oturan arkadaslar baglanti stabilmi cevap yazarlar..ariza oldugunda hizmet iyi, kablo tv olup olmadigini telefonla ögrenebilirsin yada binada oturuyorsan komsulara sor, aylik 7 tl kablo tv ücreti aliyorlar, ben 4 mbit uydunet internet abonesiyim, genel olarak memnunum oturdugum yer ankara anittepe, baglanti kopmalari olmuyor ancak arada hiz dalgalanmalari oluyor, 1 mbite kadar sorun yasamazsin son damlasina kadar alabilirsin 1 mbite kadar, son olarak sunu belirteyim, interneti baglat 1 hafta icinde iptal ettirme hakkin var! memnun kalirsan devam ettirirsin olmazsa merkeze gidip iptal ettirmek gerekecektir.

1- Bölgeden bölgeye değişir.
    2- Evet.
    3-http://online.turksat.com.tr/v2/index.php bu adrese girip "Yeni abonelik" bölümünden bakabilirsiniz.
    4- Kablo TV aylık 7 TL'dir. Fatura 2 ayda bir gelir ( 14 TL)
    5- Kullanmıyorum. Tanıdıklarım memnun.
    6- Modem tavsiyeleri forumda var.

1881-193∞
  • ben bu 512kb sınırsız ile haftada 4 dizi 2-3 de film indiriyorum. indirme işlemini pc yi kullanmadığım zaman yapıyorum. saatte yaklasık 175mb iniyor, dolayısıyla 2 saatte bir dizi, 4 saattede bir film iniyor. acelem yok param cebimde kalsın diyene birebir.

Orijinalden alıntı: cnnysn

ben bu 512kb sınırsız ile haftada 4 dizi 2-3 de film indiriyorum. indirme işlemini pc yi kullanmadığım zaman yapıyorum. saatte yaklasık 175mb iniyor, dolayısıyla 2 saatte bir dizi, 4 saattede bir film iniyor. acelem yok param cebimde kalsın diyene birebir.

Aynen öyle zaten forumda da birkaç kişi aynı sizin gibi düşünüyor.

1881-193∞
  • Bende muhtemelen 512 sınırsız bağlatacağım, işkence olursa 1'e çıkartırım diye düşünüyorum..

ben bu 512kb sınırsız ile haftada 4 dizi 2-3 de film indiriyorum. indirme işlemini pc yi kullanmadığım zaman yapıyorum. saatte yaklasık 175mb iniyor, dolayısıyla 2 saatte bir dizi, 4 saattede bir film iniyor. acelem yok param cebimde kalsın diyene birebir.

512K saatte 175mb değil en fazla 120mb indirebilir o da en iyi durumda, ayrıca diziden filmden kastettiğiniz SD olsa gerek bu devirde HD dururken SD mi kalmış artık... 512K sadece MSN kullanıp Gazete okuyanlara işe yarar, gerisine yaramaz.
    13 Mayıs 2005
    Tarihinde Katıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

512K saatte 175mb değil en fazla 120mb indirebilir o da en iyi durumda, ayrıca diziden filmden kastettiğiniz SD olsa gerek bu devirde HD dururken SD mi kalmış artık... 512K sadece MSN kullanıp Gazete okuyanlara işe yarar, gerisine yaramaz.

madem bilmiyorsun neden sallıyorsun arkadaşım, gel hesap yapalım, 512kbps dediğimiz şey 512 kilobyte per second (yani saniyede 512 kilobyte).
    1 saat=3600 sn
    yani bir saatte;
    3600 x 512 = 1843200 kb indirirsin, böl 1024 ' (1 mb=1024 kb)
    1843200 / 1024 = 180 mb

ben diyorum ki 175 mb indiriyorum, bu datanın kendisi, aradaki 5 mb fark networklerin paketlerin "header" denen içeriklerine, kaybolan paketlere falan filan gider ki bu direkt tcp-ip ile ilgili mevzu.

köye gidip dometes yetiştircem artık, gına gelmiş teknolojiden, sen hala hd'desin sd'desin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnnysn -- 14 Nisan 2010; 11:36:39 >

• 512 Kbps facebook, msn vs. için uygun kardeşim. Şu an ben de 512 Kbps kullanıyorum ve çok da memnunum. 1 Saatte 200 MB rahat download yapılıyor.
  • Kablo netin 512si adslnin 1mbit neredeyse eş değerdir bence, bende 2048 adsl vardı / 2048 kabloya geçtim adslde 200 kbs zor gördügüm downloadlarda kabloda 320kbsi görüyorum hatta 250-300 arasında download yapıyorum.

msn ve facebook surf için 512liği yeter bence

tabi bu biraz bölgeyede bakıyor sanırsam tam bilemecegim, uydunetten 20 gün evel mi ne 1.5 hafta nettim kopuyordu sürekli müşteri hizmetleri aradım hemen ilgilendirler sorunum 8-10 gün sürsede 3 kere baglatımını kontrole geldiler tester modem bırakıp hatımında mı diye sorun var diye baktılar ilgileniyorlar yani ondan memnunun adsl çok daha pahalı bence kablonetten eğer kablonette geçiceksen güzel bi modem almanı tavsiye ederim sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

Hocam oturduğum yer İstanbul-Çağlayan ayrıca Uydunet için hangi marka modem almam lazım?

Çağlayanda kablo tv şebekesi yok. dolayısı ile uydunet hizmetide yok.

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • 8 liralık 100 mb limitli limit dolunca 96 kbs hızına düşüp limitsiz internet veren Vodafone 3 G internet tarifesi de facebook ve msn için yeter. Uygulamalar belki geç yüklenir ama sadece web içinse download yoksa 8 liraya gayet güzel fiyat.

Vodafone'nun tarifesi güzelde önce ona göre telefon kullanmak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

madem bilmiyorsun neden sallıyorsun arkadaşım, gel hesap yapalım, 512kbps dediğimiz şey 512 kilobyte per second (yani saniyede 512 kilobyte).
    1 saat=3600 sn
    yani bir saatte;
    1843200 / 1024 = 180 mb

ben diyorum ki 175 mb indiriyorum, bu datanın kendisi, aradaki 5 mb fark networklerin paketlerin "header" denen içeriklerine, kaybolan paketlere falan filan gider ki bu direkt tcp-ip ile ilgili mevzu.

köye gidip dometes yetiştircem artık, gına gelmiş teknolojiden, sen hala hd'desin sd'desin.

Dostum senin hesapta da ufak bir husus var atladigin sanirim, zira 512 kbps olarak bahsedilen birim kilobyte degil kilobit per second. Senin hesaba devam edecek olursak

1843200 / 1024 = 180 mb degil 1800 mb yapıyor ki boyle bir hız da yok; birim duzeltmesi yaparsak 512*3600/8 = 230 MB/sa teorik hız sunmaktadır bu baglanti.

Cok iyi bilmedigim bu konuda aklimin erdigince aciklayici olmaya calistim hatam olduysa simdiden ozur dilerim yorumlara acigim

• Arkadaşlar 512k Uydunet ile 60k/s download yapılır.Bende 512k kullanıyorum.200 mb lik partlar 1 saat kadar sürüyor.Yani 720p ya da m720p HD filmler için bile bana yetiyor.Ayda 60 gb rahat kota yapıyorum.512k yı saniyede dl hızı ile karıştırıyorsunuz sanırım.Saniyede 60kilobyte.

512k ile durum bu.1 mb lik bağlantı ile 120k/s download yapılır.Hangisi uygunsa o tercih edilir.Bütçe ve gereksinimle ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonan61

Oyundan kastınız okey benzeri oyunlarsa yeterli ama diğer gelişmiş oyunlarsa bilemem.

Vodafone'nun tarifesi güzelde önce ona göre telefon kullanmak lazım.

Yok lazım değil. GPRS ve Edge bağlantısı da kurulabiliyor. Zaten 3 G olmayan yerlerde GPRS ve Edge mecburi istikamet. Bluetoothlu her telefon olur yani aşağı yukarı.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.