Şimdi Ara

Facebook insanı mutsuz ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yapılan yeni bir araştırmaya göre, Facebook’ta sık zaman geçiren kişiler, diğer arkadaşlarının kendilerinden çok daha iyi bir hayata sahip olduğunu düşünerek mutsuz oluyor.

İSTANBUL - Amerika’nın Utah Valley Üniversitesi, Facebook’un insanları neden mutsuz ettiğine dair yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Sosyologlar tarafından yürütülen araştırmada, sosyal ağda geçirilen zamanla birlikte insanların asıl hayatındaki konumu arasındaki ilişki dikkate alındı.

Yaklaşık 425 öğrencinin katıldığı araştırmada, öğrencilere Facebook’ta kaç arkadaşları olduğu ve sosyal ağda ne kadar zaman geçirdiği soruldu. Bunların yanı sıra ilişki durumu, yaş, cinsiyet, ırk ve dini inancı da dikkate alınan öğrencilere hayatı adil bulup bulmadıkları gibi sorular da yöneltildi.

NE KADAR ÇOK VAKİT GEÇİRİYORSANIZ O KADAR MUTSUZSUNUZ
    Bilgi Çağı'nın haberine göre, Facebook’ta ne kadar çok zaman geçirirseniz mutsuz olma olasılığınız o kadar yüksek. Zira, Facebook’ta sık zaman geçiren kişiler diğer arkadaşlarının kendilerinden çok daha iyi bir hayata sahip olduğunu düşünerek mutsuz oluyor. Uzun süre Facebook’ta kalan kişiler, hayatın adil olmadığını ve diğerlerinin kendilerinden çok daha mutlu olduğuna inanıyor. Üstelik bu kişiler, kendilerinden çok daha mutlu olduğuna inandıkları bu kişileri tanımasalar bile bu kanıya kapılabiliyor.

Yine araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından biri de Facebook’ta sosyalleşmektense gerçek arkadaşlarıyla yüzyüze sosyalleşen kişilerin daha mutlu ve hayata daha olumlu baktığı gerçeği. Bu kişiler Facebook’taki kişilere göre daha sosyal olurken, sosyal ağda sürekli olarak paylaşılan mutlu fotoğrafların da kişilerin mutsuz hissetmesinde etkisi olduğu belirtiliyor.

Kaynak: ntvmsnbc

Bu haberi geçen sene okumuştum. Okur okumaz Facebook'u bırakmadım ama bir süre sonra artık cidden zamanımı çaldığı ve beni mutsuz ettiği için facebook hesabımı tamamen sildim. Yaklaşık 5 aydır kullanmıyorum daha da kullanmayacağıma eminim. kafam çok rahat. Facebook'a girdiğimde inanılmaz vakit kaybediyodum gerçekten. Bıraktığımdan beri kendime ayıracak daha çok zamanım oldu haliyle daha mutlu oldum. Bence haber doğru..

• doğru olup olmadığı tartışılmaz bile zaten
  • facebook hadi neyse de insanlar twitter'a resmen cix con fotoğraflar yüklemek için üye oluyorlar, faceyi artık insanlar özümsedi iyice ama twitter'ın ve türevlerinin daha çok yolu var, kullanmayı da düşünmüyorum.
  • Twitter'da "popi" olmak için millet intihar ediyor.
  • Valla lan, kıza mesaj atıyosun, cevap alamıyosun felan, mutsuz olursun tabi

Düzeltme: Bi de sevgilinin Facebook hesabına bakmak var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefarius -- 1 Ekim 2013; 15:15:03 >
  • Çok şükür sadece donanım haber ve interpals'ı kullanıyorum
  • Facebook artık ünlü Apaçi, ergen ve veletler ile kaynıyor, facebook kullanılmaz fakat gerçek arkadaşların ile kullanabilir aksi taktirde saçma bir kişiden saçma sapan durumlar açığa çıkıyor, en güzel Twitter umarım sonu facebook gibi olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bşr çok kişiye saçma gelmesine rağmen, Teknolojininin tüm insanları çok olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Örneğin insanların ellerinden düşürmediği telefonlar, tabletler. SÜrekli Faceebok ve twitterda zamanı katletme durumları. Bunlar insanların egosunun aşırıya kaçmasına, Bencilliğe, İticiliğe, Hakiki arkadaşlığın yok olmasına, Ciddi anlamda asosyalliğe, duygusuzluğa, Boş işlere sevk edilmeye, İnsanları kırmaya, Samimiyetin yerin dibine sokmaya, Dejenere olmaya, kısacası Tüm güzel ve hakiki şeylerin kaybolmasına yol açıyor.
  • Bir iki uzakdaki uzakdaki arkadasla ayda yilda bi hal hatir sorma disinda kullanmiyorum gereksiz bisey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turko3333

Bşr çok kişiye saçma gelmesine rağmen, Teknolojininin tüm insanları çok olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Örneğin insanların ellerinden düşürmediği telefonlar, tabletler. SÜrekli Faceebok ve twitterda zamanı katletme durumları. Bunlar insanların egosunun aşırıya kaçmasına, Bencilliğe, İticiliğe, Hakiki arkadaşlığın yok olmasına, Ciddi anlamda asosyalliğe, duygusuzluğa, Boş işlere sevk edilmeye, İnsanları kırmaya, Samimiyetin yerin dibine sokmaya, Dejenere olmaya, kısacası Tüm güzel ve hakiki şeylerin kaybolmasına yol açıyor.

Sonuna kadar katılıyorum. Söylemek istediğim şey tam olarak buydu

• Facebook'da, Twitter'da var. Arada söz yazarım boş boş kaldırmayı düşünüyorum Twitter'ı. Facebook ise takılmadığım sitelerden resimler paylaşılıyor funnyjunk, 4chan, 9gag gibi... O resimlere bakarım genelde. Ama evet mutsuz ediyor, dün eski sevdiğim kızın ilişkisi olduğunu gördüm biraz üzüldüm ama sonra boşver dedim.
  • donanım haberde mutsuz olmak istemeyen 1156 antifacebook grubu üyesi var sizi de bekleriz ne kadar erken kurtulursanız o kadar iyi

http://forum.donanimhaber.com/m_19576106/f_//tm.htm#19576106
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drug Free

Facebook'da, Twitter'da var. Arada söz yazarım boş boş kaldırmayı düşünüyorum Twitter'ı. Facebook ise takılmadığım sitelerden resimler paylaşılıyor funnyjunk, 4chan, 9gag gibi... O resimlere bakarım genelde. Ama evet mutsuz ediyor, dün eski sevdiğim kızın ilişkisi olduğunu gördüm biraz üzüldüm ama sonra boşver dedim.

niyeyse güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

donanım haberde mutsuz olmak istemeyen 1156 antifacebook grubu üyesi var sizi de bekleriz ne kadar erken kurtulursanız o kadar iyi

http://forum.donanimhaber.com/m_19576106/f_//tm.htm#19576106

5 aydır kullanmıyorum bundan sonrada hayatta kullanmam. Ekle beni de gruba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.