|
Facebook, galerideki fotoğraflara gözünü dikti: Yapay zeka için kullanmak istiyor
-
-
Zaten artık neredeyse hiç kullanmıyorum en sonunda toptan kapattıracaklar uygulamalarını da sileceğim olacak bitecek. Gerçi Facebook'u silsen yarın WhatsApp yada Instagram için aynısını yaparlar bunlar toptan kurtulmak lazım aslında.
-
WhatsApp yedeklerini Google Cloud sunucularına uçtan uca şifreleme var. Ancak bu varsayılan olarak kapalı. Bir an önce açmanızı öneririm.
-
Saçma olan şu ki bunları getiriyorlar isteyen kapatabilir deyip işin içinden sıyrılıyorlar. Bir sürü kişi bu ayarı kapatmasını bilmeyecek bile. Bilenler de kapatana kadar galeriyi eşitler artık :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
En basit uygulama bile kullandırmak için bir dünya erişim izni istiyor!
_____________________________ Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville -
Hepsinin başına bela olacak...
-
Son birkaç senedir kişisel verilerimin güvenliğine önem vermeye başladım. Mesela şu antelefonumdaki uygulamaların neredeyse hiçbirinin galerime ya da konumuma ulaşma yetkisi yok. Hepsini kapattım. Mesaj gönderirken fotoğraf göndermem gerekirse galeriden kopyalayıp uygulamaya yapıştırıyorum. Çok lazımsa, sadece kullanmak istediğim fotoğrafa erişim izni verip sonra tekrar kapatıyorum.
_____________________________ -
Ya da kapatma ayarını öyle zorlu, öyle gizli menüler altına koyacaklar ki kimse bununla uğraşmak istemeyecek, üşenecek bakmayacak. Hatta çok sabırlı ve kararlı olmayan biri hiç belki upraşmayacak bile, kaç kişi uğraşır ki. Ya geçen bayramda dayım geldi, rica etti. 2 Facebook hesabı varmış yeni telefon almış, bir tanesinde kendisini hiç tanımıyorlar eklemiyorlar diye onu sil bu asıl hesabı da yeni telefona ekle dedi. Şifrelerini de bilmiyor. Dedim işe önce şu açılmış 2. hesabı silmekle, başlayalım. Sana yemin ediyorum hesabın nereden silineceğini bulamıyorsun. ChatGPT'ye soruyorum cevabı uymuyor, Google'a bakıyorum yok, uygulama sürüm farkından dolayı yanıtlar farklı. Ara-araştır en son buldum bir şekilde onda da sohbet muhabbet kafa çorba oldu telefona sms ile kod yolluyormuş hesabı silmeyi tamamlamak için, fark etmemişim. 3. de anladık ama iş işten geçti, daha sonra dene, şu an yeni bir kod yollayamıyoruz dedi Facebook. Zaman da vermiyor kim bilir ne zaman yolayabilecek. Misafir, misafirlik olduğu için bekleyemezdim haliyle yapamadık. 1-1.5 saatimi boş yere yedi Facebook. Bu çakallar seni üyelik açmaya yönlendirmek için üyelik alma işini aşırı basit yapıyorlar ama kapatmaya gelince 100 takla attırıyorlar, sen üyeliğini kapatma diye seni bezdirmeye, zorluk çıkarmaya çalışıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Şu meşhur facebook grupları da olmasa :D foruma döndü iyice.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı