Şimdi Ara

Facebook'dan dev adım: WhatsApp'i 16 milyar dolara satın aldı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
518
Cevap
9
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kkug

quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

quote:

Orijinalden alıntı: kkug

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharger

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharger

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metanojen

quote:

Yazılanlara bakıyorum da herkes şu ana kadar her şeyin masum olduğunu düşünüyor gibi. Facebook satın almadan önce konuşmalarımız çok mu bize özeldi sanki? Daha iki gün önce whatsapp zorunlu güncelleme yaptırdı ve ekstra olarak sizin rızanız dışında kamerayı ve ses kaydını kullanma izni istiyordu. Kaç kişi bunu dikkate aldı? Ben bu yüzden iki gün önce sildim uygulamayı. Yüklenilen uygulamaların hangi izinleri istediğine bakılmıyor bile. Telefonlar akıllılaştı evet ama, aynı zamanda güvensizleşti de. Artık yapılabilecek bütün işlemler bu telefonlar üzerinden yapılıyor. Whatsapp'ın feysbuka satılması özel hayata değil, reklamsızlığa vurulmuş bir darbe olabilir anca. Çünkü konuşmalarınızı arşivleyenler zaten arşivliyordu. Yok efendim yediğimi içtiğimi çekip oraya buraya koyacağım, adım attığım her yerden check-in'ler yapacağım 7/24 gps açık gezeceğim, ama neymiş konuşmalarım okunuyormuş.. Maalesef zamanın ruhu..

Kendim için konuşuyorum benim götü boklu mesajlarımı bilseler ne olur?

Öncelikli konu reklam diyelim. Yazdığın şeylerle ilgili ürün veya olayların reklamları sürekli sana sunulup tüketime yönlendirileceksin. Tüketim çılgınlığı dedikleri olay daha da seviye atlayacak. Çünkü en başbaşa kaldığın en masum zamanlarında bile reklamlarla boğuşuto olacaksın bilinçli olarak veya bilinçaltından. Reklam dışında ise istihbarat elemanı olmaya gerek yok; özel hayat denen kavram hiçe sayılmış oluyor. Mahremine giriliyor. Belki hoşlandığın kız hakkında yazdıkların bile başkalarının elinde olacak. Ve yarın öbürgün bunların karşına çıkmayacağının garantisi yok

Hocam o konuda haklisiniz ama yani bu dediginizin somut bir ornegi yok.Yani olsa medyadan duyardık

Hangi dediğimin Ayrıca medya güvenmen gereken oluşumlar sırasında son sıralarda olması gereken bir yapıdır.

Hocam hani ozelimizin tehdit malzemesi olarak onumuze sunulmasindan bahsediyorum.Bu kadar buyuk firmalarin boyle seyler yapacagini sanmiyorum yapasaydi da mutlaka medyaya yansirdi diye dusunuyorum.Medyaya guvenmemem gerektigini ben de biliyirom ama bu firmalar rekabet halinde yani surekli birbirlerinin aciklarini ariyor.

Örnek olarak verdim. Ama bu bilgiyi kullanıcak kişiler olarak yazılım sahipleri büyük firmaları düşünme. Eğer bir yerde bir data saklanıyorsa, teorik olarak herkes ona ulaşabilir. Düşününce çok uç örnekler verilebilir tabii ama mesele bu değil. Ayrıca senin gönlün ferahsa sen kullanabilirsin burada konuşulanlar sadece işin varsayımsal boyutu. Devlet meseleleri konuşmasan bile, yakın arkadaşlarınla yaptığın geyik yazışmaları başkalarının da okuyor olması pek hoş bir durum değil. Sonuçta çoğumuz girmememiz gereken profillerde gezerken yanlışlıkla 'beğen' tuşuna basıp gerilmiş insanlarız

Uygulamalar üzerinden her türlü kişisel bilgine de ulaşılabiliyor. Telefonunda tuttuğun başka bilgiler de görülebiliyor. Sadece yazışmalar değil yani. Facebook aldıktan sonra whatsapp'e çok itimadım yok bu konuda. Eğer yaygınlaşırsa Telegram kullanmaya başlayacağım. Hiçbir uygulama %100 güvenli değil ama en azından riski olabildiğince minimuma indirebiliriz.

Aslında ben de bugün epey uygulama sildim. Bakındım da ne gibi yazılımlar kullanılabilir bu tarz işlemler için. Ama pek bulamadım deli gibi izin istemeyen. Telegram'ı ilk kez duydum. Nasıldır?

Mümkün olduğunca açık kaynak kodlu ve her türlü bilgine erişim izni istemeyen uygulamalar bulmak gerek. Telegram tam olarak olmasa da kısmen açık kaynak kodlu bir uygulama mesela. Bende F-Droid diye bir uygulama yüklü. İçinden açık kaynak kodlu uygulamaları indirebiliyorsun.

Hmhmm bakayım ona

• Okuduğum haberde 19 milyar dolara satıldığı yazıyordu. Bunun 3 milyar doları whatsapp'ın çalışanlarına dağıtılacakmış. Whatsapp'ın kaç çalışanı olduğunu öğrendiğimde şoke oldum. Evet, 3 mikyar dolar 50 kişiye paylaştırılacak. Şirketin çaycısı bile 100 milyon dolar filan alır heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım haberden böyle bir yazılım yapan çıkmayacakmı

• Milyar dolar mı

• Peekay kullanıcısına yanıt
    bencede :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

Orijinalden alıntı: get_up

Arkadaşlar bu tür reklamlara inanmayın , hatırlayın Google - Youtube olayını , youtube zaten googlen bir parçasıydı kim ne derse desin, whatsapp olayı de öyle .. miktarı fazla gösterip ilgiyi artırıp parayı kırıyorlar , 16 milyar vergisini de bu reklamlardan sonra ödüyorlar o da %5 tır .. ayrıca bunlar sadece Amerikadada olur çünkü strateji öyle , yani para kazancaksanız amerikaya gidin başka hiç bir yerde sizi kimse iplemez boşuna uğraşmayın hevesiniz de kırdıysam özür dilerim ama dost acı söyler :) ... .
    Kısaca , Şöyle birşey yapabilirsiniz Facebook gibi büyük şirketlere gidin benim bir fikrim var deyin onlar size parayla besler 1 sene falan Tutarsa WhatsApp olur tutmasa Güle Güle derler ..
    Bişey daha tutarsa de siz 16 milyar almasınız :) o hayali bir üründür , sizin yüzde payınız artar veya maaşınız ..

cok uluslu dev sirketleri babanizin kobisiyle karistirmayin. turkiyedeki aile sirketlerine benzemezler. hisselerin buyuk kismi halka aciktir ve hic biri tek kisinin mali degildir. eger alista satisda, gelirde giderde kisaca kari etkileyecek her seyde boyle bir malipulasyon yaparsaniz hissedarlari dolandirmis olursunuz, cezasi cok ciddi ve agirdir. ortaya cikarsa sorumlu herkezi nitelikli dolandiricilikdan hapiste senelerce surundururler. alis satis rakamlari ile oynamayi gectim, steve balmer'a sadece surface rt nin durumunu oldugundan daha olumlu gosterdigi icin bazi micrososft hissedarlari bizi yanlis yonlendirdi diye daha actilar. hic bilmeidigniz konularda kafanizdan senaryo yazmayin.

Hehe şakayla karışık birşey yazmıştım ancak durum ciddi gibi ...
    .. Bu şekilde düşünmem şaşırtmadı beni zıra dünyada 3 ncü dünya ülkeler halen yukarıya bakıp bu şekilde düşünmektedır ,kendi liderleri de parayı götürmektedır. Türkiyede son 30 yılda şirket kğarı 1 milyon lira olsa bile asgari ücret 869 lira olduğu gibi.

ABD de veya kapitalizm sistemde en güçlü kural : Diğer Ülkelerde Satabilirsen sat nasıl satarsan sat ne kadar satabilirsen sat tır .. Eğer Facebook veya Whatapp içerede satış yapan veya Amerika Ulusal Güvenliğinin ilgisini çekmeyecek bir şirket olsaydı Dediklerin harfiyen doğru . Borsası yükselir azaltır ancak BATMAZ daha doğrusu Batırılmaz ...

Koka kola yı 100 yıldır içiyoruz , henüz içinde ne olduğunu bilmiyoruz gibi bir şey ! Sıkıysa dava açsınlar bakalım, ne olacağını söyleyim 1 2 ay tüm medyalarda haberlerde çıkar 2 ay sonra bir basın toplantısıyla satış rekorları kırarlar . Yani bu döngü bozulmaz tersine yükselir .

Bugün Facebookta Mardinden küçük bir bakal Sayfa açıp 50 000 üye topluyor yazdığı yazıyı 100 kişi görüyor daha fazlasını göstermek için 20 lira promotion yapiyor, 15 lirası ABD ye gidiyor , e bunları Amerikan hükümeti veya hisedarlar bir yalan haberden dolayı Ceza verip Facebooku kapatacak mı yoksa habere destek verip Facebooku yücelttir mı sence !

Yukarda arkadaşımızın dediği gibi whatsapp 3 milyarı işçilere dağıtacakmış 50 kişi kişi başı 60 milyon dollar , buna inanabiliyormusun ?! Eğer inaniyorsan 5-6 yıl sonra bu mesajı tekrar oku birileri muhakak aynı yolu izleyecek çünkü.

• Amacı neydi bu adamın biri söylesin lo

• Boktan bişey yapmasınlar aman
  • Shady kullanıcısına yanıt
    bu demek oluyorki facebook arkadaşlarımızıda bulabileceğiz
  • quote:

Donanım haberden böyle bir yazılım yapan çıkmayacakmı

Tepedekilerin vizyonu ve inancı türk insanından böyle yeniliklerin ve icatların çıkmayacağı yönünde.

Onlara göre türk halkından amele çıkar, ucuz işçi, ucuz emekçi çıkar.daha ötesi olmaz.

Ama onların kalın kafaları ve dar vizyonları böyle diye sizde onların kalıbına uymak zorunda değilsiniz.

Beynine güvenen abd nin - avrupa nın yolunu tutar ve kendini gösterir ve bu kalın kafalıları mars eder.

Bizde olması istenilen ve özellikle şükürcülüğe ve bulduğuyla yetinmesi istenen bir vatandaş profili oluşturulmak isteniyor.

aşağıdaki video da anlatılan elbise türk halkına zorla giydirilmeye çalışılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 22 Şubat 2014; 16:52:52 >

• Whatsapp kullanmak için facebook üyeli şartı gelirse alternatif birşey bulmak gerekecek. Bu konuda çok inatçıyım. İnternete çıkmak için Facebook üyeliği şart olsun, internet olayını bırakırım ama facebook hesabı açmam.

• iyi satmışlar

• Hala CIA gibi devasa örgütlerin insanların ufak yazışmalarıyla ilgilenmeyeceği kanısında bulunanlar var. Arkadaş bir defa bile olsun CIA sitesine girip baktın mı adamlar senin nelerini biliyor uzun uzun açıklamışlar ki o sadece internet sitesine koydukları önemsiz(!) bilgiler. Senin şimdiye kadar ülkenle alakalı haberinin bile olmadığı şeyleri paylaşıyorlar girin bakın. Bilgi her ne türde olursa olsun güçtür. Bir toplumla alakalı ne kadar çok şey biliyorsan o toplumun artılarını eksilerini de o kadar çok biliyorsun demektir ki bu nükleer silahlara sahip olmaktan bile öte bir durum. Tabi bunu anlayamıyorsanız her şeyi sıradan iki mesaj olarak görmeye devam edebilirsiniz. Ben yıllık ortalama 450 milyon dolar ciro yapan, ki ciro diyorum kar bile değil, bir şirkete 16 milyar dolar gibi bir ülkenin bile uzun vadede bir yerden bir yere gelebilmesine yardımcı olacak miktarın öylesine verildiğine inanmıyorum. Ya bu program çok değişecek reklamlarla dolu veya başka türlü kar edecek bir yapıya dönecektir ya da bu işin arkasında CIA, NSA gibi örgütler vardır ki Snowden sağolsun neyin ne olduğu ayan beyan ortada.

• o zaman şunu da diyebilirmiyiz ?

facebook'un kurucusunun gizli ortağı usa haberalma servisidir ? microsoft'un gizli ortağı da aynı şekilde usa istihbaratı mıdır ?

aslında facebook'un kurucusu abd istihbaratımıdır ? zuckerberg'te sahnenin önündeki şovmatik, göstermelik başkanı ?

facebook'un kuruluş amacı insanların özel + kişisel bilgilerini 1 tık öteye taşıyıp istihbaratın işini kolaylaştırmakmıdır ?

facebook'un kuruluş amacı insanları gönüllü olarak aslında kendisi ve çevresi hakkında istihbarat yaymasını mı sağlamaktır ?

Ben ister google'ın gmaili olsun, ister hotmail'i bütün emaillerin gerektiğinde ve istendiğinde bizim dışımızda birilerinin okuyabileceğini düşünüyorum.

Sonuçta o emailler elin amerikalısının serverlerinde saklanıyor ve duruyor, gmail bugün kendi serverlerindeki bizim ve herkesin veritabanına hiçbirimizin ruhu duymadan
    girer, okur, çıkar hatta abd istihbarat servisi bile oturduğu yerden belki bunu yapabiliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 22 Şubat 2014; 18:09:41 >

• bence harika olmuş bu tür platformların alayından nefret ediyorum umarım en kısa sürede içine ederler ve kimse kullanmaz
  • 19 değil mi yahu

• Facebook whatsapp'ı alır almaz çökertti.
  • kızdırmayın markı

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp çalışmıyor ne zaman düzelir ki

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.