Şimdi Ara

Facebook, Apple'ın kurallarını deldi geçti: İzleniyoruz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook, Apple'ın kurallarını deldi geçti: İzleniyoruz!



    Apple’ın güvenlik ve gizlilik üzerine birçok iPhone reklamı var ve çok katı kurallar uyguladığını biliyoruz. Ancak bazı teknoloji şirketleri bu kuralları çok da önemsemiyor. Facebook’un ana şirketi Meta’ya karşı açılan iki yeni toplu davaya göre, iPhone kullanıcıları, gizli bir boşluk kullanılarak Facebook ve Instagram uygulamaları üzerinden izleniyor. Kullanıcılar, Facebook ve Instagram’da uygulama içi tarayıcı üzerinden bir siteye ulaştığında, siteye kullanıcının haberi olmadan javascript kodu yerleştiriliyor, bu da Meta’nın her şeyi izlemenize olanak tanıyor.



    Ayrıca Bkz.TikTok, kullanıcıları takip ediyor iddiası: Tüm yazdıklarınız kaydediliyor



    Meta, yasaları çiğniyor iddiası!



    Apple, geçtiğimiz sene uygulama geliştiricilerinin kullanıcılara verilerinin izlenip izlenemeyeceğini sormaları gerektiren uygulama takibi şeffaflığı (app tracking transparency veya kısaca ATT) adında yeni gizlilik politikası yayınlamıştı. Apple’ın gizlilik kararı nedeniyle büyük teknoloji şirketleri milyarlarca dolar kaybetti. Yalnızca Meta’nın kaybı 10 milyar dolar. Kullanıcıların internette ne yaptıklarını takip edebilmek, para kazanmak için reklamlara güvenen şirketler için önemli bir gelir akışı. Apple ve Meta, o zamandan beri uygulama izleme sorunu yüzünden birbirleriyle çekişme halinde. Meta’ya yüklenen iddialar, yalnızca Apple’ın politikalarını çiğnediği anlamına gelmiyor, Meta izinsiz olarak kullanıcı verilerini topladığından ilgili yasaları da çiğnemiş oluyor.



    Meta, iddiaları yalanladı



    Instagram ve Facebook’un uygulama içi tarayıcılarında bu güvenlik sorununun olduğu herkesçe biliniyor. Meta’nın güvenlik araştırmacıları tarafından da ortaya çıkarılan bu olay bizler açısından gizlilik ihlali ancak Meta, bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyor. Facebook ve Instagram’ın ana şirketi, uygulama içi tarayıcının kullanıcının gizlilik tercihlerine saygı gösterecek şekilde tasarlandığını belirtiyor.




    Kaynak:https://mashable.com/article/meta-class-action-lawsuits-facebook-instagram-ios-tracking







  • Ya zaten bu Facebook (Meta) denilen firma, kitlelerden veri toplama üzerine kurulmuş, bu amaçla faaliyet gösteren bir firma.

    Ana amaçları bu zaten. Adamlar veri firması.

  • Eğer bu doğruysa Apple da Facebook’u kaldırır bu kadar basit. Facebook güçlü ama Apple daha güçlü. 10 milyar dolar kaybetti Mark efendi Apple’a gıkını çıkaramadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 23 Eylül 2022; 10:30:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ya teknoloji dünyasının gizlilik ve iyilik melakesi adeta :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siri ortam dinlemesi yaparken sağ üstte mikrofon işareti çıkmıyor. Apple gizliliğinize çok önem verir :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hain Mark!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    instagram yoksa iphone hiçbir şeydir.

  • Huylu huyundan vazgeçmez.

  • pirasa kullanıcısına yanıt

    Apple piyasa değeri 2,4 trilyon dolar, Meta piyasa değeri 376 milyar dolarFacebook, Apple'ın kurallarını deldi geçti: İzleniyoruz! 

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Sadece Meta ie sınırlamayalım, Google da dahil. Onlar da gizli sekme/penceredeki aktivitelerinin izlendiği ortaya çıkınca geçen yıl pişkin pişkin izledik, izledik ama bir sorun minvalinde bir savunmaları vardı...

  • pirasa kullanıcısına yanıt

    +1, adamlar FB'ye bir şey yaparlarsa ucu instagram a hatta whatsapp a kadar bile gidebilir. Bu üçünün olmadığı telefonu da alacak kişi sayısı çok azdır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.