Fabrika da çalışmak :/

-
-
Sabahın yedisinde kalkmak biraz iyimser olmuş. Sanayi Bölgelerinde iş 7:30 gibi başlar, o saatteki işe yetişmen için en iyi ihtimal yine 6:30'da durakta olman lazım. Artık evinin lokasyonuna göre 5:30'da mı kalkarsın, 5'te mi mechul. Erken kalktığından dolayı kahvaltı yapmadan sokağa atlarsın, o leş poaçalardan alırsın, ayakta atıştırıp üzerine bir de sigara.. ağzın kireç gibi servise binersin. Tipine sçtığım mesai arkadaşların öküz gibi kafasını dışarı çevirir günaydın bile demeden. Servis fabrikaya gelir, doğru soyunma odasına, hızlı hızlı giyinirsin ki bir sigara daha sıkıştırabilesin araya. Full gürültünün içinde başlarsın çalışmaya. Başladığın işi bölerler, herkes ayrı bir şey ister derken çay molası. Ucuz espriler, kalitesiz muhabbetler, yüksek sesli konuşma, yalandan kahkaha hoop 15 dk geçer. Yemeğe kadar yine aynı terane. Yemekte haftanın 3 günü bakliyat, 1 günü suda yüzen et, 1 günü az sevişmiş tavuk. Öğleden sonra uyku bastırır çünkü karga bokunu yemeden uyanmışsındır. Çay molasına kadar uyumamaya çalışma, sonra biraz gevşeklik, bugünün işini yarına bırakmak falan. Akşam olur saat 8 gibi lanet trafikte, servis şoförünün evdeki genç karısına erken kavuşabilme hevesi ile tüm trafik kurallarını çiğneyerek mideni ağzına getirircesine aracı kullanması. Eve kendini atarsın, duş yemek derken saat 10. Derman kalmadı tabi, hatuna iki sürtünür ondan da karşılık alamayınca vurur kafayı bir sonraki aynı güne hazır olmak için kendini dinlendirirsin
-
1 gün fabrika da çalışsam şu kıymetini bilmedigim hayatın değerini bilcem galiba
-
Günde 12 saat haftada 6 gün işliyordu benim çalıştığım fabrika. 2 vardiya, 1 hafta gündüz 1 hafta gece şeklinde.
Sabah 8 akşam 8. Günde 12 saat makina gibi çalışan bir insanda haliyle psikoloji beklememelisin hocam. Yarım saat yemek 15dk'da çay molası hariç hiç mola yoktu normalde. Ama biz 10'ar dk daha mola yapıyorduk yinede.
Fabrika bana uzak olduğundan minimum 1-2 saatte yolda geçiyordu. Bana kalan 9-10 saat felan. Ondanda uyku vs. deyince bir şey kalmıyordu pek. uyu uyan çalış, uyu uyan çalış uyu.... diye gidiyordu. Yaşadığını anlamıyorsun zaten.
Çok çakal var hocam 1dk çok uzun bir süre çalışırken 1dk fazla mola yaparsan veya birisi yaparsa herkes hey heyleniyor. Ve böyle takan çok kişi var. Mutlaka onların yaptığı molayıda takip et. Kendini ezdirme. Başkasının işini yapma. Zaten sürekli aynı işi yapacağından ve yorulacağından başkası içinde yorulma değmez. Kavga gürültü karışma ama hakkını koru. Makinelerle inatlaşma. Giden 3-5 ürün olsun canından kıymetli değil. Kabaca böyleydi benim çalıştığım yer. Uzun zamanlar çalıştım fabrikada ben. Hemen hemen her yerinde çalışmışlığım vardır.
Nerede çalışmaya başlayacaksın hocam hayırlı olsun.
@Onurchik güzel yazmış. Koştur koştur soyunma odasına gidiyorsun. Göt göte kıyafet değiştiriyorsun. Saat tam 8'de vardiyayı değiştirmen gerekiyor yoksa oda senin mesai bitiminde takar sana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 11 Mart 2021; 21:49:20 >
-
Fabrikasına göre değişir
İyi bir fabrikada çalışma günü genelde 6 gündür
Sabah 8 mesai başlar akşam 6 gibi biter
Servisi olur , ikramiyesi olur , yakacak yardımı , bayram yardımı olur
Maaş 4000 den filan başlar
Bu yazdıklarım iyi bir firma için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3 aydır fabrikada çalışıyorum. Boş durmaktan iyidir ama kalıcı düşünülebilecek bir iş değil. Üstteki arkadaşlar kadar kötümser olmasam da çok sıkıntıları olan bir iş. Çalışma arkadaşların iyiyse bi süre katlanılır benim durum gibi. Onlardan yana da sıkıntı olursa çekilmez bi hal alır.
Çalışma şartlarından da biraz bahsedeyim. Maaş asgarinin biraz üstü, senede 1 maaş ikramiye o da yıl içine bölünüp veriliyor. Erzak yardımı, yemek, servis var. Haftanın 5 günü çalışma sabah 8.15 akşam 6.15
Cumartesileri %95 zamanda mesai olur. İşe girdiğimden beri sadece 2 hafta cumartesi mesaisi yapmadık. Hafta içleri de iş yoğunluğuna göre 2-3 kere mesai olur ya da haftalarca hiç olmaz tamamen işe bağlı. Benim bu fabrika kalite olarak ortalama bi fabrika. İyi, marka fabrikalar daha yoğun çalışır ama ikramiyesi bol olur. Yıllık yaklaşık 3-4 maaş ikramiyesi olur bunların, ama yoğunluktan bu parayı yemeye vakit bulamazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Trump -- 11 Mart 2021; 22:45:57 >
-
Biraz iyimser davranmışsın evin çok yakınsa anca o saatde kalkarsın ben 6 da kalkıyorum 6 45 de servise bilmiyorım servise kadar 15 dk yürüyorum ortam güzel insanlarla anlaşabilirsen tabi mutlaka sorunlu tipler de oluyor kavga olmasada laf dalaşı falan kurumsal yerler böyle insanları fazla tutmaz zaten ama küçük fabrikalar falan çok dediğin gibi posta başı bağırır durur iş yetişemez falan streside var napacan ekmek parası -
65 yasina kadar calisacaksinquote:
Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayatFabrikasına göre değişir
İyi bir fabrikada çalışma günü genelde 6 gündür
Sabah 8 mesai başlar akşam 6 gibi biter
Servisi olur , ikramiyesi olur , yakacak yardımı , bayram yardımı olur
Maaş 4000 den filan başlar
Bu yazdıklarım iyi bir firma için
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş okurken ruhum anama avradıma söverek bedenimi terk etmek istedi, zor ikna ettim kendisini. -
Zor hayatlar hocam. Allah herkesin yardımcısı olsun.quote:
Orijinalden alıntı: MANGUTAY
Kardeş okurken ruhum anama avradıma söverek bedenimi terk etmek istedi, zor ikna ettim kendisini.
En Beğenilen Yanıtlar

Sabahın yedisinde kalkmak biraz iyimser olmuş. Sanayi Bölgelerinde iş 7:30 gibi başlar, o saatteki işe yetişmen için en iyi ihtimal yine 6:30'da durakta olman lazım. Artık evinin lokasyonuna göre 5:30'da mı kalkarsın, 5'te mi mechul. Erken kalktığından dolayı kahvaltı yapmadan sokağa atlarsın, o leş poaçalardan alırsın, ayakta atıştırıp üzerine bir de sigara.. ağzın kireç gibi servise binersin. Tipine sçtığım mesai arkadaşların öküz gibi kafasını dışarı çevirir günaydın bile demeden. Servis fabrikaya gelir, doğru soyunma odasına, hızlı hızlı giyinirsin ki bir sigara daha sıkıştırabilesin araya. Full gürültünün içinde başlarsın çalışmaya. Başladığın işi bölerler, herkes ayrı bir şey ister derken çay molası. Ucuz espriler, kalitesiz muhabbetler, yüksek sesli konuşma, yalandan kahkaha hoop 15 dk geçer. Yemeğe kadar yine aynı terane. Yemekte haftanın 3 günü bakliyat, 1 günü suda yüzen et, 1 günü az sevişmiş tavuk. Öğleden sonra uyku bastırır çünkü karga bokunu yemeden uyanmışsındır. Çay molasına kadar uyumamaya çalışma, sonra biraz gevşeklik, bugünün işini yarına bırakmak falan. Akşam olur saat 8 gibi lanet trafikte, servis şoförünün evdeki genç karısına erken kavuşabilme hevesi ile tüm trafik kurallarını çiğneyerek mideni ağzına getirircesine aracı kullanması. Eve kendini atarsın, duş yemek derken saat 10. Derman kalmadı tabi, hatuna iki sürtünür ondan da karşılık alamayınca vurur kafayı bir sonraki aynı güne hazır olmak için kendini dinlendirirsin
|
1 gün fabrika da çalışsam şu kıymetini bilmedigim hayatın değerini bilcem galiba |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X