Şimdi Ara

F30 Serisi 3.20 ED F20 Serisi 1.16i Araçlar SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT !! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
10
Favori
32.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skysailor

    Arkadaslar.
    Ayni problem benim aracimda da olustu. Yukaridaki videoyu izledim. Ayni problem olduguna eminim.
    Ekim 2014 basinda aldigim aracta problemi hemen aldigimin ertesi gunu farkettim. Islak zeminlerde ve bilhassa yokus yukari suruslerde daha belirgindi.
    Kocaeli Oztorun Oto ya goturdum ve atolye sefi ustayla birlikte test surusune ciktik. Problemi o da teyid etti ve ilk kez boyle bir problemle karsilastigini soyledi.
    5-6 kez test surusunden sonra problemin eksoz borusunun eksoz cevresindeki izolasyona temasi sonucu olustugunu soylediler.
    eksoz borusunun temas ettigi yerde gercekten de temas bulgusu olacak sekilde metalde parlama ve belli belirsiz temas bulgusu vardi.
    eksoz borusunu birkac milimetre kadar asagi alacak sekilde yeniden monte ettiler. problem ara sira devam etmekte ancak belirgin olarak azaldi diyebilirim.
    Bu problemden BMW iletisim merkezini de haberdar ettim.
    Ben bir dizayn problemi oldugunu dusunuyorum. Size verilecek yanitlari da merak ediyorum.
    Sevgiler.


    Şu ana kadar en somut belirtiyi de size söylemişler servisinize teşekkür etmek lazım, Ankarada bizim araçlara eminim kaldırıp bakmıyorlar bile, o normal yeeaaaaaa tarzında saçma sapan cevaplarla geri gönderiyorlar...




  • Egzozla alakasi olsa neden surekli yapmiyor peki? Aklima sadece basinctan dolayi muhafazaya surtmesi geliyor, ama arkadaslar ben gecen uludaga cikcaktim yollar sulu kardi ortalama 40-50km hizla giderkende bu sorunu yasadim. Bakalim ne cevap gelecwk anladigim kadariyla bugun gercekten bu sorunu yasayan cok insan servislerden bilgi aldi. Bakalim ne cikacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu yasayan arac sayisi fazlaymis , servisler nasil hala sebebi bulamiyorlar hayret! Servislerde biraz israrci olun gerikirse cemkirin arabayi birakin sorunu cozene kadar burada kalsin deyin cozemiyorsaniz da geri alina diye konusun , merkeze ,almanyaya sikayetlerinizi yazin 1,2 arac degil ki baksaniza bayaga bu sorunu yasayan varmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu ben de Ekim ayında yaşadım. Aracımı Eylülde almıştım F20 kasa 1.16i. Ankara Balgat'a bırakmıştım ancak bir sorun olmadığını söylediler. Sorunu anlatırken daha önce hiç kimse karşılaşmamış gibi şaşırarak dinlediler. Aracı yağmurda korka korka kullanıyorum.
    Bu topicten de anlaşılıyor ki sorunla karşılaşan bayağı fazla kişi var. Yaptıklarımızı buradan paylaşalım ki son durum hakkında hepimizin bilgisi olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar aracimi teslim aldim,deneme firsati bulamadim ama sorunun şu olduguna karar verdiler, egzoz borusu islandiginda genlesip sanzuman travesine carpiyormus egzozu 2cm civarinda asagiya aldilar. Ben gordum ve resimlerini cektim ilk resimde dikkat ederseniz biraz ezilme ve temas bariz belli yani motora su cekme gibi bir durum degilmis. Test edince tekrar yazacagim

     F30 Serisi 3.20 ED F20 Serisi 1.16i Araçlar SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT !!

     F30 Serisi 3.20 ED F20 Serisi 1.16i Araçlar SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UndeaD -- 13 Ocak 2015; 17:32:55 >




  • Hocam gerçekten güzel bir gelişme, sesin geldiği yer ve konum olarak mantıklı geliyor... Ben bugün tekrar servise başvurdum, 19 ocakta aracı bırakacağım ve onlar da test edip kayıtlar alıp almanya ile paylaşacaklar... Sorunu ısrarla davlumbaza çarpan su gibi anlattılar ama ben de ısrarla sudan geçtikten sonra da 100 metre devam ettiğinden bahsettim, teste çıktık, tesadüfen su bulduk ve bire bir görme şansı oldu ustayla... Daha sonra Balgat Servise döndük ve 19 Ocak için anlaştık, araç birkaç gün orada kalacak... Umarım yağmurlu günlere denk gelir ve kayıt alma şansı yakalarlar...

    Bu arada konu tekrar nereden mi açıldı? Twitter'a yazdığım iletiden dolayı yukarıdan aranmışlar... @BMW @BMWTurkiye @BMWGroup @BMWUsa hesaplarına yazıp video linkimi eklemiştim...


    Test edip bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz hocam
  • UndeaD kullanıcısına yanıt
    Sorun soyledikleri gibiyse bile neden bazi araclarda oluyor da digerlerinde olmuyor bunu sordunuz mu? Herhalukarda kronik bir probem gibi gozukuyor ama neden 2014 uretimli her aracta olmuyor asil uzerinde durulmasi gereken bu , acaba bu durumu tetikleyen surus ya da baska bir etken mi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insallah sorun budur ama aklima yatmayan bir durum var. Sicak egzoz islaninca sogur ve genlesmez buzusur. Buzusen egzoz nasil daha ust bir konuma temas ediyor anlamadim dogrusu. Hadi diyelim ki mumkun, o zaman bu sesi arabayi ilk calistirdiginiz her soguk gun duymaniz gerekirdi.
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi dusunuyorum. Bu aciklama benim aklima pek yatmadi. Sorunu yasayan birisi olarak aracin on kismindan siddetli titresim hissetmistim. Size bahsedilen yerden kaynaklaniyor olsaydi sesin arkadan geliyor olmasi gerekirdi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konu başlığına F20leri de ekler misiniz? Problem ortak, platform belli olsun
  • Arkadaslar bu sorunla alakali servislere bilgi gitti sanirim. Ben yorumlarina katiliyorum cunku dikkat ederseniz ses su birikintisine girdiginde direk yapmiyor suda yada sudan ciktiktan sonra 4-5 sn sonra yapiyor bakalim ilk yagmurlu gunde deneyecegim

    Teknik servisteki arkadas bana sunu soyledi bu tarz sorunlarda biz gerekli video yada gorseli arizayi teknik ekibe gonderiyoruz onlar bize sunu sunu deneyin diye donus yapiyorlar dedi, fakat sizin sorununuzu yazdigimda direk cozumu yazdilar dedi.

    Daha once burdaki bir arkadas oztorun oto izmite goturdugunu belirtti araci. Onada ayni islemi yapmislar o arkadasin dedigine gore sorun bariz bir sekilde azalmis. Ama yapmaya devam ediyormus ara sira. Bakalim bende devam edecekmi?

    Bugun bir arkadasimda aracini servise goturmustu istanbuldan, onada servis kagidina direk cozum olarak benim yazdigim aciklamayi yazmislar ve sorununu cozmusler. Suan serviste ses duyuramadiginiz yada bu normaldir diyenlere ornek uygulamadan bahsedebilirsiniz

    Tam netlestiginde tekrar bilgi verecegim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UndeaD -- 14 Ocak 2015; 1:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar benim başıma bu olayın biraz daha değişiği geldi. Geçen haftasonu çok fena yağmur yağdı burda. Birkaç su birikintisine girdim birde sağımdan hızla geçen bir öküz resmen arabayı camurla yıkadı. 2 dk sonra gaza bastiğimda felaket kotu bir ses geliyordu motordan. Dusuk hizda ses yoktu ama gazi biraz kokledigimde tarif edemeyeceğim kadar değişik ve yüksek bir ses cikardi araba. Turbosuna mi bisey oldu acaba diye dusundum. Gittim eve park ettim. Akşam yagmur dinmisti disari cikip deneme surusu yaptim herhangi bir sorun yoktu. Şuana kadar da sorunsuz kullaniyorum ama sizce yinede servise goturmelimiyim? Aracta herhangi bir performans kaybi yok ama o ses hala aklimda.. Aracim ekim cikisli 320ied.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UndeaD kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun bu nasıl bir sorundur anlamak çok güç şu anki durum nedir?Su oradan motora nasıl yürümüş hayretler içerisindeyim.Bir önceki aracım 116i mod. 2 sene kullandım yağmur kar böyle bir sorun olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şansımıza yağmur yok :s aracı yarın servise bırakacaktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende de 2014 model 320ied var. geçen ay mahallemizde sel ve su baskını oldu. araç bir miktar suyun içinde kaldı(tekerleklerin yarısını geçmişti su seviyesi) . daha sonra araç problemsiz çalıştı ve yetkili servise götürüp baktırdım. hiçbir problem olmadığını söylediler. Dediğiniz gibi su birikintisinden geçerken bile sıkıntı yaratıyorsa benim durumumda nasıl bir problem olmadı ben anlam veremedim?
  • skysailor S kullanıcısına yanıt
    Öztorun denen servis 1.16i aracımın klimasını bozmuştu uzak durun derim.Olay şöyle oldu aracın ilk bakımı için gittim servis sonrası klimadan ses geldiğini fark ettim sorduğumda klima fun'ının girişine bir kapak takılavağı ve bunun bu modeldeki tüm araçlara uygulanacağını söylediler.Ben de iyi de kardeşim benim klimam sağlamdı bu ses neden olultu dediğimde,fun motoruna yaprak kaçmıştır dediler.İyice sinirlendim yaprağı siz oraya kaçırdınız dediğimde temizlemek istedik motor balans yaptı herhalde cevabını verdiler uzak durun!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UndeaD kullanıcısına yanıt
    Fotoları inceledim. Benim aracımdaki problem tam olarak aynı noktadaydı. Eksoz borusu ve onun temas ettiği metal kısım net olarak görülebiliyor.
    Problemin giderilmiş olması muhtemel diye düşünüyorum.

    İyi çalışmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar henüz yağmur yağmadığı için test etme imkanı bulamadım gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri.
  • Problem şöyle bende, araba giderken eğer su birikintisine girdiğimde tak tak tak sol taraftan ses gelmekte sanki içeri bir şey çeker gibi, egzos seside değişmekte... ilginç..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.