Şimdi Ara

F/P Efsanesi Sapphire HD 6850 Kullanıcı Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.220
Cevap
16
Favori
104.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: profxx
    gerçekte onun adı ide güç girişi değil zaten. molex diye geçer ismi ama data kablosu ide olan bütün hdd dvdrw... hepsinde o güç girişinden bulunduğu için ide güç girişi diye adlandırılır olmuş. yani data kablosu ide ise güç girişi sata olamaz. bu durumda bir adet çoklayıcı alırsınız olur biter. benim bir de anakartın üzerinde ide güç girişi var. pcı-e güç takviyesiymiş. öyle yazıyo anakartın kullanım klavuzunda. sanırım biostar a has bişey. başka markalarda hiç görmedim anakart üstünde ide güç girişi. yani anlıycaan iki tane çoklayıcı kullanıyorum. bi dvdrw için bi de anakart için. ve psu gayet yeterli gözüküyor. hiç resetleme aşırı ısınma falan olmadı 7 aydır kullanıyorum.

ben şimdi çoklayıcı mı alacagım? ekran kartının icinden cıkmıyor mu? coklayıcısız calısmaz mı?

• çoklayıcı almazsan ide güçle çalışan dvdrw yi bi süre kullanmazsın. psudaki iki ide çıkışını da 6850ye takarsın. ne zaman bi ide çoklayıcı aldın ozaman dvdrw yi de kullanmaya başlarsın.

İşte ilk yorumumda bahsettiğim buydu. yeni psu alacak olsam 2 tane pci-e güç çıkışlı bi psu alırım hiç uğraşmam çoklayıcıyla falan. baştan sorsaydın aldırmazdım sana bu psuyu emin ol.
    neyse artık.. bilgisayarcılardan "ide çoklayıcı" diye sorsan verirler. genelde her bilgisayarcıda olur bulmakta sıkıntı çekmezsin
    sevgili 8800gt'm cartayı çekince bu karttan almaya karar verdim. e8400 işlemci var bende, anakart da asus p5k-e wifi. sizce bir uyumsuzluk olur mu?
    teşekkürler.

Orijinalden alıntı: high_templar

merhaba beyler,
    sevgili 8800gt'm cartayı çekince bu karttan almaya karar verdim. e8400 işlemci var bende, anakart da asus p5k-e wifi. sizce bir uyumsuzluk olur mu?
    teşekkürler.

uyumsuzluk olmaz hocam. psu da 450-500 w ise sıkıntı olmaz. fakat işlemci gücü gerektiren oyunlarda işlemci darboğaz yapabilir. core 2 duo ile birlikte 6850 kullananlar bu konuda daha aydınlatıcı bilgi verebilirler.

Orijinalden alıntı: rtsbora

uyumsuzluk olmaz hocam. psu da 450-500 w ise sıkıntı olmaz. fakat işlemci gücü gerektiren oyunlarda işlemci darboğaz yapabilir. core 2 duo ile birlikte 6850 kullananlar bu konuda daha aydınlatıcı bilgi verebilirler.

sağolasın.

yabancı forumların birinde de 2 tane hd 6850'yi crossfire'layıp e8400 ile kullanmış adam, darboğaz olmuş tabi. üç beş overclock çekerim işlemciye muhtemelen biraz idare eder. zaten bana 8800gt'mi aratmasın yeter 9800gt alacaktım aslında da da demode sanki biraz. hem belki seneye yeni sistem toplayıp crossfire yaparım.

kartın soğutması yeterli mi bu arada sizce?

• quote:

quote:

sağolasın.

yabancı forumların birinde de 2 tane hd 6850'yi crossfire'layıp e8400 ile kullanmış adam, darboğaz olmuş tabi. üç beş overclock çekerim işlemciye muhtemelen biraz idare eder. zaten bana 8800gt'mi aratmasın yeter 9800gt alacaktım aslında da da demode sanki biraz. hem belki seneye yeni sistem toplayıp crossfire yaparım.

bence yeterli. ben stok değerlerde kullanıyorum. BF3 gibi oyunlrda bile sıkıntı yaşamadım.

• quote:

quote:

quote:

sağolasın.

bence yeterli. ben stok değerlerde kullanıyorum. BF3 gibi oyunlrda bile sıkıntı yaşamadım.

anlaşıldı. f/p canavarına benziyor. hadi bakalım artık 8800gt'min koltuğunu fazlasıyla dolduracak umarım

paylaşımın için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sağolasın.

anlaşıldı. f/p canavarına benziyor. hadi bakalım artık 8800gt'min koltuğunu fazlasıyla dolduracak umarım

paylaşımın için teşekkürler.

ben teşekkür ederim.

• arkadaslar,
    bu ekran kartını almayı dusunuyorum ancak ekran kartının ozelliklerinde pcı-e 2.1 özelliğindedir diyor. ekran kartım GA-M720-US3 modeli gigabyte ve incelediğimde pci-e 2.0
    alırsam sayet bir sorun yasarmıyım sizce?
  • Eklermisiniz kardeşim:)

Orijinalden alıntı: Ormanci05

arkadaslar,
    bu ekran kartını almayı dusunuyorum ancak ekran kartının ozelliklerinde pcı-e 2.1 özelliğindedir diyor. ekran kartım GA-M720-US3 modeli gigabyte ve incelediğimde pci-e 2.0
    alırsam sayet bir sorun yasarmıyım sizce?

sorun yaşamazsın. geriye dönük uyumluluk vardır. kartın pci-e 2.0 standardında çalışır.

Orijinalden alıntı: badoglu

Eklermisiniz kardeşim:)

ekledim hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

SAPPHIRE hd 6850 1GB GDDR5 PCIE kullanıcısıyım memnunum :)) yanlız soğutucuyu söküp elden geçirmeniz lazım :))
    F/P Efsanesi Sapphire HD 6850 Kullanıcı Kulübü

ekledim hocam. soğutucuya neler yaptınız?

Ben kartı ilk aldığım gün kutusundan çıkarır çıkarmaz soğutucuyu inceledim hiçbir zaman fabrikasyon montajlara güvenmem (özellile soğutma kısımlarına) ya termal macunu çok az ya da çok fazla oluyor...Her neyse..
    hemen tornavidayı elime alarak kartın soğutucusunu söktüm iyi ki sökmüşüm termal macun felan gayet iyi olduğu halde soğutucunun bakır tabanı tam bir rezalet haldeydi !!! bakır taban resmen gelişi güzel kesilmiş kesim izlerini görüyorsunuz hatta parmağınızı sürttüğünüzde tıkır tıkır hissediyorsunuz bunu :)) hemen su zımparası temin ettim 1800 numara ile başladım kabasını almaya daha sonra 2500 numara devam ettim 20-30 dakika sonra pürüzsüz ve ayna gibi oldu taban tabana baktığımda kendimi net bir şekilde görebiliyordum :)) ... bellek soğutucularıda yoktu tabii bakır bellek soğutucuları da 25 liraya hemen temin ederek taktım ..Trixx programı ile yavaş yavaş overclock yaptım voltaj vermedim hiç ...her adımda 50 mhz arttırdım ta kii Gpu 970 Mhz ye geldiğinde kilitlendi 1150 olan voltajı 1200 yaparak Gpu yu 1 Ghz ye getirdim battlefield 3 açarak 1-2 saat oynadım ısıyı felan gözlemledim tam yükte 68 dereceyi geçmedi yani kartta bir sorun yoktu :)Bu sefer furmark testi yaptım kartın varsayılan hızları ile overclock sonrası aldığı fsp değerleri pek tatmin etmedi beni açıkcası :)
    NOT: Bu arada işlemcim e8400 4.14 Ghz de :) 3.60 ve ya daha üstü değerlere çıkılırsa hiç bir şekilde darboğaz söz konusu olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Şubat 2012; 9:22:12 >

• @normandia_06: evet benim de gördüğüm bu ne kadar oc yaparsan yap fps farkı ya yok ya da 3 4fps yani. Asus böyle değildi ama. 1.75voltajla 1ghz yapip ramlari de 1225yapnca 8 10fps artış oluyodu oyunlarda benchlerde. Yani kart oluyodu bi 6870. Sapphire de yok bu olay. Önermesek mi millete bu kartı? En azından Oc yapacak olanlar almasn yani. Oc nin fpsye etkisi sıfır gbi bişey yani. Bu konuyu irdeleyelim lütfen. Oc önemli..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@normandia_06: evet benim de gördüğüm bu ne kadar oc yaparsan yap fps farkı ya yok ya da 3 4fps yani. Asus böyle değildi ama. 1.75voltajla 1ghz yapip ramlari de 1225yapnca 8 10fps artış oluyodu oyunlarda benchlerde. Yani kart oluyodu bi 6870. Sapphire de yok bu olay. Önermesek mi millete bu kartı? En azından Oc yapacak olanlar almasn yani. Oc nin fpsye etkisi sıfır gbi bişey yani. Bu konuyu irdeleyelim lütfen. Oc önemli..

Başka bir marka 6850 modeli hiç kullanmadım ama gpular zaten aynıdır hepsinde o zaman bu fps sorunu demek ki ekran kartı üreticilerinin kullandığı farklı bellek markalarından kaynaklanıyor.... MSI ve ya ASUS ya da HİS felan hangi marka bellek kullanmış araştırmak lazım :)
    bu sapphire modellerinde samsung bellekler kullanılsa fark yaratırdı heralde diye düşünüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Şubat 2012; 14:56:46 >

• quote:

@normandia_06: evet benim de gördüğüm bu ne kadar oc yaparsan yap fps farkı ya yok ya da 3 4fps yani. Asus böyle değildi ama. 1.75voltajla 1ghz yapip ramlari de 1225yapnca 8 10fps artış oluyodu oyunlarda benchlerde. Yani kart oluyodu bi 6870. Sapphire de yok bu olay. Önermesek mi millete bu kartı? En azından Oc yapacak olanlar almasn yani. Oc nin fpsye etkisi sıfır gbi bişey yani. Bu konuyu irdeleyelim lütfen. Oc önemli..

kartın overclock sonucundaki performans artışının kart üreticisine göre değil üzerindeki gpu ya göre olduğunu düşünüyorum.

mesela gtx460 lar overclock a çok iyi tepki veriyordu
  • @Normandia_06 maşallah, karta baya işçilik yapmışsın.

kartın olumsuz yönlerini de açıkça yazalım tabiki. ancak 6850 yerine, aynı fiyat seviyesinde önerebileceğimiz başka kart yok maalesef. eskiden yakın fiyata gtx 460 vardı. şimdi piyasada pek bulunmuyor. bulunsa da 1 gb 256 bitlik modelin fiyatı hala 400 liranın üzerinde.

http://www.teknofiyat.com/?search=gtx+460

• beni de ekler misin :) 1 seneye yakın oldu alalı oc denemedim açıkçası güç kaynağından korktuğum için
    İntel Core i5 13400 - Asus TUF B 760 Plus - MSİ RTX3060 12gb - GSKILL 16gb 4000 mhz - Corsair Carbide 400C - DELL P2419H - Logitech Z-625 - seagate barracuda 500gb - Samusung 850 EVO 250 gb - Cooler Master G650 M
  • kısacası f/p ciler kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogidogi -- 14 Şubat 2012; 20:48:22 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.